Windows / iPhone a spravovanie tel.

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Windows / iPhone a spravovanie tel.

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Autor
    Príspevky
  • #93249
    Ronald
    Účastník (Participant)

    Ahoj páni ,

    chcel by som sa Vás spýtať. Telefón a počítač sú už 10rokov mojim pracovným nástrojom. Odkedy som sa prvý krát stal majiteľom iPhone-u , tak som si myslel , že som konečne našiel zariadenie , ktoré mi uľahčí a zjednoduší troška robotu. Toto pretrvávalo jeden víkend až dovtedy , ako som ho prvý prac.deň. pripojil k PC a zistil , že spravovanie tel (T.C. , SMS prijimanie/odosl…) je na nulovej úrovni. Odvtedy som prešiel niekoľko telefónov , no okrem vyhodených peňazí z nich nemám žiaden osoh , sú skoro nepoužiteľné…
    Chcem sa Vás spýtať , či existuje nejaký software pre Windows , cez ktorý by som mohol spravovať kontakty v telefóne , synchronizovať cez Windows Contacts a posielať-prijímať SMSky (tok SMS správ je aspoň 50správ/deň..za 10rokov ťukania by mi odpadli už prsty). Hľadám a čitam o tejto problematike už dávnejšie , ale všade som stroskotal tam , kde sa píše o odomknutí telefónu t.j. JailBreaku , ktorý by som nerád aplikoval (niekde som čital , že je to nezvratné , že nie je možné vždy aktualizovať software iOS atd..)

    Ďakujem

    #350698
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Jb je samozrejme zvratny proces. S aktualizacema ios je to tak, ze jakmile si jednou aktualizujes jb telefon, o jb prijdes a s velkou pravdepodobnosti uz ho nenahodis, protoze nova aktualizace ios obvykle zalepi diry, pres ktere se jb dela a pak se ceka i nekolik mesicu na novy jb. Neni to ale pravidlo. Posledni male aktualizace ios jsou toho dukazem.

    Co se tyka tveho problemu, urcite existujou softy na extrahovani sms/kontaktu, ale posilani sms asi spis ne? Castecnym resenim by mohla byt externi bt klavesnice k iphone a iphone dock?

    #350699
    raul
    Moderátor

    50sms napisem standardne za hodinu, nie za den :)

    Spravovat kontakty sa daju cez outlook alebo cez icloud. Neviem, ci je to to, co potrebujes, ale skus…

    Posielat sms cez pc, taka poziadavka tu bola vela krat, ale este som sa nikdy nestreto s tym, ze by bola opodstatnena. V zasade sa treba zmierit s tym, ze sa to na iphone neda. Su na to ine zariadenia a telefonne ustredne a podobne – tie sluzia skor na automaticku generaciu, alebo odpovede na smsky, ale nie na “kazdodenne” pisanie. (wtf? :))

    Ak by si predsa chcel pisat cez iphone, treba spravit JB a kupit si niekde tu app, ktora to umoznuje. Tiez by som ti odporucal JB sa vyhnut, ak s tym nemas skusenosti, co zjavne nemas a dobre tak… Ale pravda je taka, ze JB je plne vratny, z JB iphone vies spravit neJB iphone hocikedy. Horsie je to naopak – prave kvoli tomu, co pisal odklizec…

    #350703
    Ronald
    Účastník (Participant)

    Ďakujem za odpovede. Raul , ja tých min 50SMS denne píšem už po dobu 10rokov a v 21.storočí ich odmietam písať ťukaním na display :) Asi by som zošalel… O JB som počul (čo som napísal) , ale skúsenosti nemám a pravdepodobne to tak aj zostane ako to tu čítam. Spravovať kontakty by som teoreticky vedel aj cez iTunes , nakoľko podporuje sync do WindowsCntacts , kde by som ich vedel upravovať… Dajme tomu by bola táto stránka aj vyriešená a bezpredmetná. Skor ide o tie SMS a posielanie cez PC. Pracujem v logisitke-preprave , kopírujem adresy nakládok z objednávok a pod , čiže PC tam hrá doležitú úlohu. S externou klávesnicou pre iPhone by to nebola veľká výhra… Som sklamaný , že zatial žiadne (oficiálne) riešenie na toto nie je. Ak by niekto ďalší mal nejaký nápad , nech ho kľudne pridá. Budem rád…

    Ďakujem

    #350709
    raul
    Moderátor

    ronald:
    kontakty – mne sa zda, ze ked som mal windows, tak cez outlook som pekne vedel vsetky kontakty upravovat a ono sa to pootm len zosynchronizovalo do iphonu.. Alebo vravim, skus icloud.com a tvoje apple ID.

    Na macu to funguje krasne cez napr Address Book, na windowse si musis najst to, co ti vyhovuje, navyse, neviem ti uplne konkretne poradit, co ma mrzi…

    sms – a neuvazoval (neuvazovali) ste o nejakom koncepcom rieseni? Napriklad nejaky sim box pripojit k pc a mat jednu simku len na to, tym padom by to slo cez PC. Alebo kompletne automatizovane riesenie? Je vela moznosti od ulahcenia si prace, az po uplnu automatizaciu (co asi nebude lacne).. Ale vypisovat sms rucne mi pride nie velmi efektivne (do problematiky, samozrejme, uplne nevidim…).
    Len si treba uvedomit, ze iPhone nie je urceny na to – su na to zariadenia a podla mna by si sa mal po nich popozerat…

    #350715
    Ronald
    Účastník (Participant)

    V predošlom zamestaní som mal tzv. SMS Box pripojený k PC. Nebolo by to ani tak zlé riešenie , keby som nemal k tomu ešte firemný telefón na hovory a samozrejme vlastný. Čiže keď mi volali , tak mali volať na mobil , ak sme si písali tak vačšinou cez box. No ak som nesedel už pred PC a niekto mi pisal , tak som o tom nevedel atď… Proste to bolo na hlavu. Keď pracuješ s množstvom ľudí a informácíí , tak vieš ako to chodí.Nefunguje to. Proste naj riešenie je také ako terajšie. Prídem do roboty , mám svoj vlastný tel a firemný. Posadím sa k PC , pripojím k nemu firemný tel a či už cez mobil edit alebo orig.software prijímam SMS , čitam , zálohujem , posielam , kopírujem. Tu by ani nebol problém , keby ma tie telefóny neprivádzali už do zúfalstva (momentálne Galaxy S DUOS na 2SiM , proste omyl ľudstva). Automatizacia je zbytočná a aj drahá. Ide len o takúto ,,banalitu (v 21st.),,. Situáciu si takpovediac komplikujem ja , keď som si tvrdohlavo vzdal do hlavy , že iný tel nechcem ani ako firemný (vlastný mám tiež 4S). Prešiel som už od Symbianov cez BlackBerry , od Windows Phone až po Android. Stálo ma to dosť peňazí aj nervov :) Preto tak zúfalo hľadám dačo :)

    #350728
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Na posilani iphone sms z pc se da pouzit napriklad toto: http://www.myphonedesktop.com/
    Akorat je tam porad treba na iPhone zmacknout tlacitko “Send”.

    #375931
    Ronald
    Účastník (Participant)

    Ahoj , ahoj ,

    pomaly uplnyul rok a zúfalosť , beznádej ma opať prinútila prispieť do tejto témy…
    Otázka – požiadavka je stále rovnaká , riešenie aj v roku 2014 v nedohľadne a už ma to privádza do zúfalstva.
    Najkrajšie na tom je (viem , že sme na Mac fóre) , že ani značka ako BlackBerry nepodporuje funkciu spravovania / odosielania / čítania SMS cez PC. Jailbreak som nikdy na iPhone nemal a moja 4S ju nikdy ani mať nebude. No v inzerátoch sa objavujú iPhone 4 za ľudské ceny , dokonca je možné nájsť ešte aj 3GS v schopnom stave , ktorá by maximálne postačovala na horeuvedenú činnosť , je cenovo dostupná a predsa ide o iPhone – pre mňa synonimum spoľahlivosti a funkčnosti. Dovodom , prečo to sem píšem je , že by ma v prvom rade zaujímalo , čo si tomto riešení myslíte , či by bol ten JB na 3GS spoľahlivý (inak iPhone stráca zmysel a možem si kúpiť hociaký mrznúci pomalý reštartujúci sa symbian…) a či je možnosť nájsť softvér , ktorý by spoľahilo spolupracoval pri horeuvedenom využivaní…
    Skúšam , hľadám…

    Ďakujem

    Rony

    #375938
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    Odosielanie sms z pocitaca umoznuju pokial viem androidove telefony. Zda sa mi, ze ked som skusal galaxy s3, tak sa mi hned ponukla aplikacia v outlooku na odosielanie sms. Takze ak chces kupovat dalsi telefon iba koli tejto veci, tak asi radsej kukni Samkšunt.

    Musim sa ale opytat, nie je jednoduchsie zacat pouzivat emaily, resp nejaky messenger ked tolko vypisujes? Myslim, ze je to ovela praktickejsie s sirsimi moznostami.

    #375972
    Ronald
    Účastník (Participant)

    Áno , umožnujú to androidové zariadenia (schválne som ich nenazval telefónom…) , resp. staré symbianové Nokie. U týchto prístrojov je to samozrejmosť , funkcia je vstavaná už do základného-dodaného softvéru resp. voľne dostupná. Ako som spomínal , telefón a počitac je moj pracovný nástroj už pomaly 10rokov. Je zbytočné hľadať riešenia ako Outlook , ci Messenger-y… Nie je to pre zábavu. Tu sú parametre/podmienky dané takpovediac na pevno. Bavíme sa o logistike , preprave. Sedím za počítačom s dvoma telefónmi pri sebe , mojou úlohou je vyťažovať nákladné vozidlá v Európe. Vyvolávam permanentne , potrebujem byť zastihnuteľný , rýchly , spoľahlivý a medzitým komunikujem so spomínanými nákladnými vozidlami v Európe , rozosielam/kopírujem adresy z PC , atď = cez SMS na ich mobilné telefóny v autách. Zároveň je to vynikajúci archív , ak mi niečo unikne , ak sa chcem na niečo pozrieť spaťTu nie je nad čím špekulovať , tu musím nájsť vhodné zariadenie resp. riešenie. Na začiatku mojho posobenia som nemal problém s touto záležitosťou. Mal som nekresťansky drahú Nokia 6310i (ktorá dodne funguje) , na CD-čku bol softvér Nokia PC Suite a bolo všetko ako má byť. Nebolo otázne nič toho , čo ma dnes dostáva do zúfalosti… Čo sa týka androidu a Samsungu , práve ten je pri mojom ľavom boku a zopár krát som ho skúsil polámať na dve ćasti , ale je celkom masívny

    #375986
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    ronald, a co keby si iba pripojil bluetoothovu klavesnicu k iPhonu?

    #376000
    mcgiany
    Účastník (Participant)

    ronald: na to, ze tolko komunikujes cez SMS a neviem co, tak sa cudujem, ze tvoj zamestnavatel nevie zabezpecit nejaku SMS branu, cez ktoru by si posielal SMSky. Staci hocijaky stary mobil so symbianom pripojeny k serveru a appka, ktora by cez server posielala tebou napisany text pomocou toho pripojeneho mobilu.
    Places tu nad tym, ze iPhone nieco nevie, ale ty ho chces pouzit na nieco, na co nie je stavany. Za ten rok si namiesto hladania najlacnejsej cesty (ktoru si ocividne nenasiel) mohol zainvestovat do realneho riesenia. Ak at to zivi, tak nechapem co riesis.

    #376058
    Ronald
    Účastník (Participant)

    Mc – mobil so Symbianom si viem kupit hocikedy. Nainstalujem si prislusny software a pouzivam ho. Tuto cestu som cchel obist , nakolko za 10rokov mojej kariery som s nim mal dost negativnych skusenosti. Ale vidim , ze Ti unika pointa , nakolko som hore rozpisoval celu problematiku. Je zrejmé , že v tejto brandži doma nie si (a teš sa tomu). Ja z toho telefónu potrebujem volat aj písať. I takto behám s troma mobilmi naraz… Mal som už raz to ,,serverové,, riešenie. Bolo strašné. Nakoľko odpoveď som dostával na ,,server,,. A keď som nesedel pri PC , tak som ju nevidel… Čo sa týka investície , tak minulý rok ma táto záležitosť stála cca 400E , čo si nemyslím , že je málo peňazí , ktoré boli vyhodené oknom , nakoľko moju prácu neuľahčujú… Pozeral som sa po BlackBerry , no RIM predstavila tento rok nejaké DEMO softvéru , ktoré by mohlo toto ovládať , čiže ani oni túto funkciu nepodporujú.
    A ešte jedna vec… Chcem v roku 2014 naozaj niečo neskutočné ??? Nonsens

    #376068
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    ronald, a co ta moznost s BT klavesnicou?

    #376071
    ????
    Účastník (Participant)

    nerozmyslali ste nad MMS spravami ? prijem MMS v zahranici je podla mojich informacii zadarmo a su tam vacsie moznosti ako posielat spravy

    #376522
    Ronald
    Účastník (Participant)

    Ukončil som túto vec (dúfam) najlepšim zlom… S2-kou… Vytrase ma vždy , keď ho chytím do ruky , ale musím sa s tým naućiť žiť :) Funkčne sa už dá ako tak nazvať teléfonom a za posledných pár hodín nezamrzol :-D

    Ďakujem všetkým , ktorý si našli čas a ochotu pridať nejaké múdre komentáre. Pomohli ste , ako vždy. Bojím sa však , že toto vlákno bude ešte obnovené a je to len otázkou času. Dúfam aspoň , že nie tak krátkeho ako teraz.

    Díky ešte raz

    Rony

    #376824
    miroslavmilan
    Účastník (Participant)

    Poznám jedno riešenie, ale asi sa ti nebude páčiť :) Na Blackberry existuje jedna aplikácia, ktorá v tomto smere funguje výborne. Vola sa Blurts a je síce platená ale tá kvalita stojí za to. Prakticky ti prepojí BB s PC tak, že telefón ani nemusíš vyberať z tašky. Dá sa komplet ovládať z PC, posielať SMS, copy/paste do BB clipboard, atd. Tuším že jediné negatívum bolo, že SMS odoslané z PC sa neukladaju do Sent items v BB ale to je detail.

    Bohužiaľ zatiaľ appku neupgradli pre OS 10 a bohvie či to niekedy urobia. Takze by si musel fungovať na nejakom staršom železe. Kedže máš ale aj tak 3 telefóny, snáď by to až taký problém nebol. :)

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.