WIN 7 on mac (virtualizácia)

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software WIN 7 on mac (virtualizácia)

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #70712
    vladis123
    Účastník (Participant)

    Zdravím Vás,

    Po neuspešných pokusoch ako rozbehať win 7 cez bootcamp, sa mi ho podarilo konečne cez virtualizáciu spustiť, avšak nechce mi otvoriť CDčka čo mám v mechanike, ani USB – http://qkpic.com/a8455 .Potrebujem tam nahodiť drivery. Viete mi niekto poradiť ? Inak, je možné dať ten obrazovku čo je na win7 vo virtualboxe na celú plochu obrazovky na mojom macbooku ? Myslíte, že sa mi tam podarí rozbehať dajme tomu NHL 2009 ?

    Cez bootcamp, mi po doinštalovaní systému a po reštartoch, pred zapatím pracovnej plochy vždy zostala len čierna obrazovka. Pri XP sa mi zase stále dookola resetoval systém. Už neviem fakt čo s tým spraviť. Macbook je z tej novej série – 15,4″ i5 2,4 gHz atď (kupovaný v Kanade, ale to by nemal byť problém).

    Budem fakt veľmi vďačný za každú pomoc,
    s pozdravom Vlado

    #221551
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    Virtualizacia nesluzi na hry. Sice uz aj VirtualBox podporuje 3D akceleraciu a experimentalne DirectX ale neni to nic extra. Rozchodis na tom mozno nejake stare nenarocne gamesy ale na veci ako crysis, fallout 3, assasins creed 2 atp (proste graficky narocnejsie hry) mozes rovno zabudnut..
    Na fullscreen sa da virtualna masina prepnut po doinstalovani VitualBox additions. Zaroven sa spolu s tym naisntaluju aj ovladace. Virtualizovany hardware nieje totozny s fyzickym takze ak si sa snazil nahodit bootcamp drivre tak to ti urcite nepojde.
    USB kluc ti mozno nebere preto ze nie je naformatovany na FAT32 resp NTFS ale na HFS+ a tomu windows nerozumie.
    CD by malo citat bez problemov len si nastav virtualnu CD-ROMku nech sa zdiela z fyzickou mechanikou alebo pouzi image.

    #221572
    vladis123
    Účastník (Participant)

    ďakujem, už mi win ide, aj sa všetko nainštalovalo..ale bohužiaľ NHL 2009 sa nepodarilo spustiť, vraj mám aktualizovať ovládač ku grafike alebo k tomu 3D akcelerátoru :-/ ….a original nVidia driver nechce zobrať, keď som ho stiahol z netu, presne podla parametrov mojej grafiky

    #221576
    nopl
    Účastník (Participant)

    Ak si si precital prispevok od sleepwalk3ra, tak si snad aj pochopil preco ti ho neberie…

    #221583
    Xorpi
    Účastník (Participant)

    Tak v prvom rade VirtualBox je slabotka… open source. Vyskúšaj Parallels Desktop – http://www.parallels.com/eu/products/desktop/ alebo VMware Fusion – http://www.vmware.com/products/fusion/

    #221666
    krtko.
    Účastník (Participant)

    Skus win nabootovat v tom nudzovom rezime, ci ako sa to vola a rucne nainstalovat poslednu verziu bootcamp ovladacov.

    Xorpi: co ma open source spolocne s tym, ze virtualbox je sra.ka? “Milujem” ludi, co bez rozmyslania nadavaju na oss a pritom OS, co pouzivaju, je na tom postaveny. Navyse virtualbox je oss asi tak 3 roky a dovtedy to bola komercna zalezitost.

    #221683
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    @krtko
    uz som to pisal. Do virtualnej masiny NEnanistaluje boot camp drivre pretoze hardware je virtualizovany a nie skutocny. To znamena ze widnows vidi ako graficku kartu nejaku VMvideo (vymyslel som si nazov) namiesto GeForce1234FX a zvukovka je VMaudio namiesto NvidiaSound321.
    Jednoducho potrebuje ovladace priamo k virtualnemu stroju a taktiez (ak chce hrat nejake nenarocne hry) si musi explicitne zapnut podporu pre 3D a taktiez DirectX ktora je momentalne v experimentalnom stadiu a preto je defaultne vypnuta (v nastaveniach virtualnej masiny)

    …ale zdielam tvoj nazor na margo oss ;)

    #221696
    krtko.
    Účastník (Participant)

    sleepwalk3r: zle som sa vyjadril. Ja som myslel tie bootcamp ovladace ked to ma nahodene normalne v bootcampe. A inak ked som v Parallels do virtual Win pripojil napr. iSight, tak mi vypisalo aby som nainstaloval ovladace z bootcamp :-)

    #318094
    Daxisko
    Účastník (Participant)

    Zdravím, mám obdobný problém ako Vladis123- inak Vladis mohol si sem uz rovno aj napisat ako sa ti podarilo nahodit cez bootcamp ten windows do macu. Mne to proste nejde… uz som spravil cez neviem jake subory neviem kolko Iso instalaciek a skusal som vselico ale stale ked som v bootcamp v bode ze rozdelit hdd a teraz kliknem ze nainstalovat tak hoci mam dvd s iso instalackou zasunute a aj ho cita tak mi vyhodi ze vlozte instalacny disk… ide ma mrdnut. neviete jak na to ? podotykam ze ide o win7 na mcb pro 13 s osx Lion. diky za kazdy napad

    #318143
    Daxisko
    Účastník (Participant)

    Tak uz som to vyriesil, napisem aj ako keby to o nejaku dobu niekto potreboval. Riesenie je jednoduche- iso subor stiahnuty z netu musis otvorit, resp. Mountnut cez disk utility a odtial priamo to napalit na dvd.

    #319694
    raiden
    Účastník (Participant)

    cawte, tiez mam problem s bootcampom…stiahol som iso subor win 7 a ked som ho napalil len tak, proste klasika cez kliknutie pravym tlacidlom , tak mi z neho nebootoval…a ked som ho cel nacitat v disk utility, tak vyhodi chynobu hlasku. Neviete ako to napalit, pls, abo co s tym?

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.