Wifi router

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Wifi router

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    trututururu
    Účastník (Participant)

takze vec sa ma takto… mam internet od chella (normalka modem a kable) na klasickom stolnom pc s win a chcel by som wifi router, taky aby som sa na ten internet mohol cez wifi pripojit s macbookom… prosim vas poradte niekto aky router kupit a ako to spojazdnit… dakujem pekne za odpovede

madaraszko
    Účastník (Participant)

skus pouzit vyhladavanie je tu kopec tem zameranych na wifi routre

renad
    Účastník (Participant)

Prešli mi rukami značky ako SMC, Vigor, D-link, Belkin …
    … ale nie je nad Airport od Applu (jednoduchosť nastavenia, dosah, …)

suley
    Účastník (Participant)

suhlas s renad-om, ak sa chces vyhnut zbytocnym problem chod do routra od Apple.

spojazdnis to jednoducho, zapojis kabel z modemu do routra, zaregistrujes u UPC novu MAC adresu (pripadne mozes aj naklonovat uz regnutu adresu, ak to dovoluju nastavenia v routri), podla potreby dokonfigurujes router (hesla, filtre … atd) .. uzivas.

trututururu
    Účastník (Participant)

takze napriklad toto ? http://www.mzone.sk/komunikacia-airport-extreme-base-station-214 … a nebol by problem s tym ze je to apple ? lebo ja chcem mat vlastne ten router pripojeny kablom na pc s win (ten pc s win chcem mat ako keby „primarny“) a cez wifi chcem len macbook…

miskosvk
    Účastník (Participant)

ja ti tu nebudem radit ako vsetci airport pretoze aj ked je to super geret, nie kazdy chce investovat take sumy do routra ktory mas hodeny za skrinou :) Nastavenie pre UPC je rovnake na vsetkych routroch je jedno ci to je apple alebo nieco ine, bud vyklonujes MAC adresu a zadas do routra, alebo to nechas tak a na stranke reg.upc.sk alebo tak nejak zaregistrujes MAC adresu WAN portu routra.Tak ako pise renad hore, najhorsie crepy su d-link, belkin a pod. Ja som po dlhodobych pokusoch zistil, ze linksysy su uplne smejdy a specialne na macu nedrzia dobre spojenie, furt ma odpajalo. Teraz som si kupil Zyxel NBG419N za nejakych 50 a som totalne spokojny, vsetko fachci ako vino…:) Aj ked budem objektivny a poviem ze Zyxely tiez uz nie su co byvali :) Extreme ma 4 porty takze tam bude v pohode ficat aj PC.

eraserv6
    Účastník (Participant)

Napr. akykolvek Belkin. Mam na nom cez UPC pripojeny iMac, MacBook, iPhone a notebook s winom. Vsetko bezi absolutne bez problemov

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.