Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › WiFi anténa iPhone 4
- Toto téma obsahuje 10 odpovedí, 6 hlasov, a bola naposledny upravená pred 12 years, 4 months od
iTuxx.
-
AutorPríspevky
-
31. marca 2013 o 23:04 #93508
korado87
Účastník (Participant)Zdravím,
viete mi niekto povedať, kde presne sa na iPhone 4 nachádza WiFi anténa? Jedny zdroje hovoria, že je to súčasť reproduktora a GSM antény (diel dole), iné, že by to malo byť hore, ten čierny kryt, ktorý zakrýva všetky flex kábliky… ktorý diel to teda je?31. marca 2013 o 23:12 #352306eraserv6
Účastník (Participant)31. marca 2013 o 23:23 #352308Drevoplech
Účastník (Participant)Je to ten cierny kryt, ale tou najvrchnejsou skrutkou je spojeny s kostrou v oblasti reproduktora. Na tom ciernom kryte vo vyreze na tu dlhu skrutku, je tiez miniaturny pliesok, ktory sa dotyka konektora priamo na doske.
Cize, aby ti fungovalo wifi spravne, potrebujes ciernu krytku, pliesok v otvore na skrutku a tiez samotnu skrutku.
31. marca 2013 o 23:31 #352309korado87
Účastník (Participant)vďaka, áno máte pravdu :) vyskúšané
(ak by ste náhodou niekto mal ten diel na predaj v BA, mail mám v profile, ďakujem)
31. marca 2013 o 23:48 #352312modemw
Účastník (Participant)ja som si myslel, ze wifi antena je cast tej obruby iPhonu
31. marca 2013 o 23:55 #352313Drevoplech
Účastník (Participant)Korado87: objednaj si to cez nemecky ebay… Do troch dni to mas doma.
Modemw: netrap sa tym… vela ludi ma skreslene predstavy o dokonalosti apple produktov. Napriklad aj to, ze hlinikove telo macbookov je jeden obrovsky chladic :)
1. apríla 2013 o 0:00 #352314raul
Moderátordrevoplech – myslim, ze ucinok wifi anteny prave tym, ze sa dotyka obruby, dosahuje taku shcopnost chytat wifi signal…
ad chladic – a nie je? :)1. apríla 2013 o 0:18 #352318Drevoplech
Účastník (Participant)Neviem ci sa dotyka nejakym sposobom obruby, ale ked som mal problem s wifi antenou, tak som to skusil prepojenim tych kontaktov na obruc a nic… Ani ciarka signalu. Je to tam urobene nejako divne s tymi dotykovimi plochami. Dalej som ale nepatral a objednal som radsej nove diely :)
Re: Chladic
Ak mas hlinikovy macbook zospodu zeravy, tak to neznamena, ze procesor je studeny lebo teplo je dokonale odvadzane uzivatelovi na kolena. Zname na to iba, ze macbook sa prehrieva. Ak si to mal niekedy rozobrate, tak si videl, ze CPU A GPU chipy si zakryte medenymi trubicami, ktore vedu k ventilatoru. Ten z nich taha horuci vzduch a vyfukuje do vetracej sachty. Od tych medenych trubic a vzduchu sa ti zohrieva aj cely vonkajsi obal, nezname to ale ucinnejsie chladenie. Prirovnal by som to k situacii, ked teplovzdusnou pistolou fukas na kus hliniku…. Hlinik sa zohrieva stale viac, ale spiralu v pistoli to neochladzuje.1. apríla 2013 o 0:23 #352319raul
Moderátormyslim si, ze fyzika vravi, ze teplo od niekadial prichadza, zohrieva sa hlinik, ten teplo odovzdava vonkajsiemu okoliu = chladenie…
Samozrejme, nie je to jedine a najdolezitejsie chladenie v macbooku, ale myslim si, ze povedat, ze to ako chladenie nefunguje, nie je spravne :)
1. apríla 2013 o 0:49 #352325modemw
Účastník (Participant)ako cast chladenia to moze byt, telo macbooku sa zohrieva kedze CPU a GPU ziari vacssinu tepla na medeny heat-pipe ale aj ciastocne na opacnu stranu dosky a teda na telo macbooku. Teda v tomto smere sa macbook ochladzuje aj cez hlinikove telo. Avsak podiel medzi odvedenym teplom cez ventilator a cez telo macbooku je rozdielny, povedal by som ze telo macbooku odvadza len malu cast tepla a teda teoreticky je spravne pomenovanie ze aj cez hlinikove telo sa chladi, no prakticky je jeho podiel skoro nulovy. (tot moj maly skromny nazor :-)).
1. apríla 2013 o 0:52 #352326iTuxx
Moderátorja sa priklanam k raulovmu tvrdeniu. Akokolvek mizerne chladenie to moze byt, tym ze sa jedna o hlinik to predsa len chladenie je.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.