vzdialene ovladanie iphone-2-mac

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes vzdialene ovladanie iphone-2-mac

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Autor
    mayoxy
    Účastník (Participant)

Zdravim,

hadam taka tema tu este nebola. Chcem sa spytat, na aplikaciu pre iphone, ktora by vedela ovladat moj pocitac normalne ako ked pri nom sedim cez internet napriklad EDGE. Vzdialeny pristup alebo ako to mam napisat. Popripade ak je vypnuty ho aj zapnut, no to az tak nemusi byt. Ak je viac takych aplikacii napiste pls skusenosti , popripade free aplikacie.

Dik moc.

P.S.: nemyslim remote aplikaciu ze mozem zmenit pesnicku. Myslim noramlne ovladat CELY pocitac, cely mac osx. Dakujem

bawy
    Moderátor

No ja pouzivam VNC a uplna spokojnost je dokonca FREE :) takze..paradicka…len si na to sekanie treba zvyknut

Aleks
    Moderátor

Skúsil som Mocha VNC Lite ale je to dosť hrôza. Nestíha to ani jeden obrázok za sekundu čiže použitelnosť je nulová. A pozor táto rýchlosť bola na rovnakej wifi sieti ako počítač, takže pri edge to bude ešte oveľa pomalšie.

mayoxy
    Účastník (Participant)

dik moc. skusim ten VNC co bawy hovori :)

mayoxy
    Účastník (Participant)

btw, mozem sa spytat bawy, ak nato tak pzoeram. a dal som hladat do itunes app store. naslo mi len to aleksove vnc mocha lite. VNC ako tak same tam nieje. hm ?

update: veru mas pravdu ze to mocha VNC lite ide hrozne pomaly, neda sa vobec s nim pracovat.

Aleks
    Moderátor

Obávam sa, že bawy myslí to (Mocha VNC lite). Keď to nainštaluješ má to pod ikonou iba „VNC“ asi preto to tak napísal. Iného free vnc klienta som tam tiež nenašiel.

mayoxy
    Účastník (Participant)

Skoda ze je to len jediny free takyto program. A este vacsia skoda ze je vpodstate nepouzitelny, lebo tie obrazky hadze fakt velmi pomalo az tak ze medzi kazdym kliknutim si clovek moze speavit kavu

jveres
    Účastník (Participant)

neviete nahodou, ci aj zakupena aplikacia seka?

dik

HajLender
    Účastník (Participant)

Zdravim, ako sme to tu uz raz niekde rozoberali ja odporucam Jaadu, sice je drahy ale je najlepsi.

Cez wifi je to relativne svizne (odhadujem niekde cca, 10 fps), cez 3G pomale ale stale pouzitelne (ine aplikacie boli pomalsie, resp. mi fungovali iba v ramci lokalnej siete).

Ovladanie ma jednoznacne najlpriatelskejsie a sucasne najpremakanejsie.

zero0x
    Účastník (Participant)

Podla mna najlepsie cez SSH :) Ved Mac je Unix-based a cez SSH mozes robit vsetko. Ak chces robit nieco s rozhranim (prepinanie pesnicky) mozes si napisat Apple skripty :)

iUser
    Účastník (Participant)

asi to nebude to co hladas, ale ja pouzivam na ovladanie macbooku aplikaciu AirMouse. mas to ako mys /touchpad/, v podstate iphonom ovladas cely pocitac + safari a itunes. tym ze to je ako mys, mozes mac vypnut, napr. po pozreti filmu a nemusis vstavat z postele. celkom slusna aplikacia na ovladanie plochy, aplikacii..
    na ich stranke sa da pozriet movie, ako to funguje, celkom funny

http://www.mobileairmouse.com/

M@rtin
    Účastník (Participant)

A k tej „Jaada VNC“: Ak by som to chcel zacat pouzivat, tak ake su podmienky? Okrem tej aplikacie z App. Store potrebujem nejaky soft aj do pocitaca? Musi byt iPhone aj macbook pripojeni na jednu wifi? Vdaka za odpovede!

Kamenosaurus
    Účastník (Participant)

Jaadu VNC je najlepsi VNC klient na iphone co poznam, vobec neseka, prepracovany, proste spicka. Az na tu cenu. Na compe staci mat v sharing povolene vnc a vsetko fici.

Macker2
    Účastník (Participant)

iUser fuha ale 5 euro v appstore ne zeby som bol skrob :-) a ide to v pohode ako mys aj klavesnica ? (lebo za 5 euro si mozem kupit dalsiu hru :-)

M@rtin
    Účastník (Participant)

Este par. Mozno blbych otazok k jaadu vnc:

1) funguje aj ked je macbook v sleep rezime?
    2) da sa pozerat na iP video ktore je v macbooku?
    3) daju sa pozriet subory, ktore su vo formate ktory iphone nepodporuje? (avi)
    4) uz ste tuto aplikaciu naozaj vyuzili? Ako?

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

V prvom rade si treba uvedomit, ako VNC funguje. Prenasa CELE ZABERY obrazovky vzdialeneho pocitaca ako aj informacie o polohe kurzora, stlacenych klavesoch a na zaklade porovnania s rozmermi obrazku umiestnuje kurzor na spravnu poziciu.

Vsetko, co ide teda na normalnom pocitaci ide aj cez VNC, vratane pozerania nepodporovanych suborov. Len je to pomale a datovo narocne – prenasaju sa cele obrazky v komprimovanej podobe.

Je absolutne NUTNE si uvedomit, ze VNC protokol je NESIFROVANY, teda, pri vzdialenom pristupe sa vystavujete extremnemu bezpecnostnemu riziku!!! Ucinne je az tunelovanie VNC prenosov cez SSH tunel, co je na iPhone mozne len s jailbreaknutym telefonom.

Odbornejsie rady ako na Macblogu v tejto oblasti najdete na Macplanet fore. http://www.macplanet.sk/forum

Prosim admina, aby to tu nechal, aj ked je to mozno proti pravidlam. Tazajuci v tomto threade ocividne nemaju o VNC a bezpecnostnych rizikach ani potuchy, link na nas projekt je len pre ich dobro.

Kamenosaurus
    Účastník (Participant)

Keby si k tym odbornejsim radam aspon ponukol presny link na dany thread a nie len propagaciu konkurencneho fora.

stranger
    Účastník (Participant)

Ked sa niekto vypytuje na vnc, je isto lama. Tak mu treba prejst cele forum, aby to pochopil :-)

iUser
    Účastník (Participant)

macker2: ide to v pohode aj ako mys a klavesnica, teda mne to zatial funguje bezproblemovo. ono tych 5 euro je pre mna akasi zaruka, ze sa s tym ludia zaoberali a vychytali hned na zaciatku vela chyb. mys sa da nasvit aj na vstavany senzor akcelometer co je celkom sranda /nieco ako logitech mx air/, aj ked to nieje az tak dokonale, takze poutivam to skor ako dotykovu mys. co sa tyka tej ceny, tych 5 eur je velka cena, ohodnotil by som tak na 1,99 ))

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

Kamenosaurus: radsej nech si kazdy zada do vyhladavania VNC alebo sa priamo opyta na fore, co to obnasa. Problematika je to vcelku komplexna a zhrnut to do 1 odpovede sa neda.

Obzvlast nie v pripade kombinacie VNC + SSH tunel + jailbreak iPhone. Obavam sa vsak, ze toto riesenie je nad sily vacsiny tu pritomnych.

Kto ma PC s Windows XP Professional alebo Vista Ultimate, moze radsej pouzit skvelu aplikaciu WinAdmin (US Store only) alebo skusit Jaadu Remote Desktop. Narozdiel od VNC Microsofti protokol RDC prenasa len parametricke udaje a tak cele ovladanie (vratane zobrazenia obrazovky) funguje velmi rychlo aj cez EDGE.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.