Výmena HDD za SSD na mbp 2009

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Výmena HDD za SSD na mbp 2009

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Olushik
    Účastník (Participant)

Ahoj,
    mám mbp 13″ 2,26GHz, Core 2 Duo, 4gb ram -unibody. Jeden z tých prvých (mid 2009?). Chcem sa spýtať, chcem vymeniť HDD za SSD – je to možné? Čítam na nete, že je problém so SATA – a keď sa mám priznať nemam poňatia, aký to ma efekt na výmenu disku – mne píše SATA, tak ak nie je niekde skrytá aspoň tá dvojka za tým, vyzerá že mám jednotku. Mám meniť disk? Za aký? (bojím sa že môj staručký časom odíde) Dík :)

iTuxx
    Moderátor

Ja mam presne ten isty model aj konfig a SSD som menil pred skoro 3 rokmi. Fici uplne bez najmensich problemov. Rozhranie v pocitaci je SATA II a disk mam OCZ Agility 3 120GB ktory je SATA III. Ma teda obmedzenu rychlost. Ale to nevadi.
    Nemusis sa bat HDD vymenit. Pocitac chyti druhy dych. Ja osobne ho vobec neplanujem vymenit. Podla mna to je jeden z poslednych poctivych a poriadnych macbookov pro.

Olushik
    Účastník (Participant)

Presne…nikdy ho nevymením. Kde prosím zistím rozhranie môjho pc? zatiaľ som našiel len rozhranie disku a to je určite SATA I. Dík :)

Anonymný
    Neaktívny

Podla vsetkeho je to SATA 3.0 Gbps, cize SATA I.

Účastník (Participant)

na mid 2009 som este musel instalovat nejaky EFI update aby odomklo tych 3Gbps, inak tam bolo od kupy 1.5Gbps

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.