Výkon macbooku pro 13

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Výkon macbooku pro 13

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    madmann
    Účastník (Participant)

mám macbook pro, unibody (predchadzajuca verzia), 13,3 palcov, 2,26MHz, 160GB disk, 2GB Ram, VGA Nvidia 9600. pouzivam ho na bezne veci, net, hudba, video a kedze pracujem s grafikou, tak pouzivam napr. photoshop, lightroom…

otazka znie: tí, co mate tento model, ako ste spokojny s jeho vykonom? ja napr. ked mam v lightroome otvorenych otvorenych 200 fotiek, safari, skype a mail, tak ten notas ledva chodí (napr. ikonka znizenia/zvysenia hlasitosti sa objavi az po desiatich sekundach po uprave hlasitosti, alebo prepinanie medzi programami je otazka takisto 10-15sek) myslite, ze mi pomoze zvysit RAM na 4GB, alebo mam zacat premyslat nad vykonnejsim modelom?

a dalsia vec, macbook uspavam zatvorenim displeja, no po nejakych 10-14 dnoch citit mierne vykonostne spomalenie a ked restartujem, tak chodi opat normalne. je to bezné?
    dakujem.

peto01
    Účastník (Participant)

no mam ten isty problem, tak b y ma zaujimalo či by to zvyšenie ram zabralo

madmann
    Účastník (Participant)

up?

termix
    Účastník (Participant)

Urcite ano, 2GB je pomerne malo, obzvlast ked robis naraz s velkym mnozstvom dat pripadne mas otvorenych viacero programov sucasne. Zvysenie vykonu bude urcite citelne.

keff
    Účastník (Participant)

RAM a SSD, vic se pro ten pocitac uz udelat bohuzel neda… Photoshopu by to melo urcite pomoct. Navic vykonejsi model v tomto pripade bude az 15″ MacBook, coz je dost velka investice, takze ja bych nejdriv urcite vyzkousel RAM.

krondo
    Účastník (Participant)

mam ten isty model, len taktovany na 2.0 .zvacsil som ramku na 4GB a vymenil som disk za 7200 rpm a nato co robis to staci.akurat pri exporte fotiek z lightroomu je pomalsi ale aj vtedy sa s nim da vpohode robit.

madmann
    Účastník (Participant)

hm. a co 8GB ram?

keff
    Účastník (Participant)

Cim vic, tim lip.

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

macbooky s nvidia 9400M spapaju maximalne 4GB RAM. Tazke 8 by si kupoval zbytocne.
    tie co maju 9600M GT zasa zozeru 8GB resp 6GB ale 13“ macbooky mali len 9400 nie 9600.

EDIT: podla wiki, modely mid 2009 (MacBookPro5,3 MacBookPro5,5) by mali podporovat az 8GB. Ale asi by som este pogooglil aby si mal istotu. http://bit.ly/dCp7Ai

madmann
    Účastník (Participant)

spravne, 9400. moja chyba :)

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.