Výber iMac na strih videa v cene 2000 eur

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Výber iMac na strih videa v cene 2000 eur

Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Autor
    Pexo
    Účastník (Participant)

Dobrý deň,
    nemám žiadnu skúsenosť s Apple (som windows + linux používateľ). Vyberám teraz sestre počítač prioritne určený na strih videa v cene 2000 eur (plus/minus). Používať tam bude Adobe Premiere.

Pôvodne som vyberal PC, no ona dostala odporučenie na iMac, tak riešim aj túto alternatívu. Keďže iMac vôbec nepoznám, bol by som rád, keby ste ma mohli zorientovať, najmä:

1. asi je výhodnejšie si doplatiť 200eur za i7 miesto i5 procesor

2. ako s RAM pamäťou? Základ je 2x2GB, keby som tam ešte dokúpil 2x4GB (dokopy 12GB) – bude to takto fungovať?

3. koľko HDD sa zmestí do iMac? Dá sa tam nastaviť raid0 (kvôli výkonu)? Zálohu budem riešiť externým diskom.

4. treba mi 2GB grafiku, či stačí 1GB pamäť v grafike?

5. nové iMac budú v predaji až v decembri? Asi ho bude treba kúpiť do týždňa-dvoch, čiže asi nenašpekulujem, no ten novší sa mi ani nezdá nejak výrazne výkonnejší

6. dá sa tam dokúpiť niečo neskôr okrem RAM a HDD? – asi teraz nebudú peniaze stačiť na všetko

Zatiaľ pozerám na toto: http://www.mzone.sk/konfigurator-pocitacov-imac-imac-27-quadcore-i5-3-1ghz-2675 s tým, že by som dokúpil core i7 (ktorý je to vlastne typ 3770 ?)

Dik

jigga1411
    Účastník (Participant)

1. za procak sa oplati doplatit to urcite..
    2. co sa tyka RAM fungovat bude…. treba si pozret aby boli zapojene do paru….
    3. neviem odpovedat
    4. pokial budes strihat video tak cim viac tym lepsie.-…..
    5. 21,5 palca v novembri 27 palcov az v decembri… ja by som mozno pockal a riesil fusion drive ked budete strihat video-
    6. nie okrem RAm a HDD sa uz nic neda dokupovat.. otazne ci sa na novych vobec bude dat nieco dokupovat pretoze spoje su spajane na baze molekul.. aspon tak to prezentovali na keynote.

a ak mozem poradit.. RAM si kupuj zvlast.. apple si pyta podla mna dost vela za navysenie RAM…

Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.