vratenie mac osx licencie (odmietnutie)

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software vratenie mac osx licencie (odmietnutie)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 25 )
  • Autor
    Príspevky
  • #69483
    vogueestylee
    Účastník (Participant)

    zdravim, viem ze sa to da ak ma notebook predinstalovany system napr. win 7 a vy pri 1 instalacii date ze nesuhlasite s podmienkami system sa nenaisntaluje a vratia vam povedzme 100 euro alebo tak nejak,

    da sa to aj pri apple? kupim novy book a chcem tam mat ubuntu.. mac os x nesuhlasim s licenciou, skusal to niekto popripade kolko euro vratia?

    pre konstruktivne prispevky vid: http://www.abclinuxu.cz/blog/kamil_paral/2008/8/vraceni-licence-windows-u-lenovo-cr

    #211731
    raul
    Moderátor

    Nepredpokladam. Stroj apple sa predava rovno aj so systemom. Takze je na tebe, ci to das odtial prec, alebo si to tam nechas. Takze som presvedceny, ze nie :)

    #211732
    vogueestylee
    Účastník (Participant)

    tak isto ako ten stroj co je v linku.. predava sa so softom ale je to proti hospod. sutazi predavat notebook a software BEZ moznosti odmietnut soft ;)

    a raul – koment si dal 1minutu.. ze si ani necital co som dal ako link :((

    #211739
    w3q
    Účastník (Participant)

    lenže predpokladá sa, že mac si ideš kúpiť práve kvôli mac os x, načo by si inak kupoval tak drahý stroj. Na ubuntu si za tu cenu kúpiš niečo namakané, alebo dokonca 2-3 počítače.

    Tiež sa nepredáva napr. Smartphone bez OS.

    #211743
    alchymister
    Účastník (Participant)

    he hee.. to je vtipny dotaz..
    preco by to apple robil? preco by niekoho vobec napadlo nieco take?

    #211746
    raviola
    Účastník (Participant)

    He tak mi to pripada ako keby si si kupil auto a chces vratit vyrobcovi motor a cakas ze ti za vratenie zaplatia 3000€.:)). OS X je viazany na konkretny stroj ktory kupujes a je to jeho neoddelitelna sucast. Ty mozes nesuhlasit s licenciou a tym padom sa ukratis o pouzivanie tohoto systemu ale peniaze ti nikto uz nevrati. Tot moj nazor

    #211764
    marek
    Účastník (Participant)

    a nebude to v tom ze chces usetrit prachy za operacny system a potom tam supnes osx “kradnuty”? ;-)

    #211766
    xRiCky
    Účastník (Participant)

    nie, on tam chce windows, popripade linux.

    #211767
    babo
    Účastník (Participant)

    ako ono zas az tak uplne od veci ta uvaha nie je. Ani nie z pohladu, ze chce niekto napzaj mat MBP a na tom potom Linux (par takych manikov som teraz na google nasiel, co maju na MBP len a len Linux).
    Racionalnejsi pohlad na vec je, ze trebars mam doma Family pack MAC OS X a teda nechcem platit za dalsi MAC OS X na MBP. Toto je prave aj dost logicke u toho WIN7, co ked mam doma krabicovu verziu zo starsieho NB, preco by som mal kupovat aj dalsie OEM Win7?
    Otazka je, ci Apple nedava k novemu hardware OS X uplne zadarmo (to je dost pravdepodobne). Podobne ako dava aj iLife. On peniaze za OS nepotrebuje (na rozdiel od Microsoft), prijem ma zaisteny samotnym hardwarom. Navyse on dokonca k novemu stroju nedava OEM, ale prenesitelnu FULL verziu MAC OS X. V takom pripade nemusis sice MAC OS X vobec instalovat, ale Apple Ti nema ake peniaze vratit :)

    #211768
    xRiCky
    Účastník (Participant)

    praveze ti dava oem licenciu kedze ten Mac OS X ktory mas na svojom macu nenainstalujes na iny iba na presne taky isty stroj…o dodavanom dvd plati to iste..nemas retail verziu ale oem viazanu na presny typ MBP…to je ich najvyssi stupen ochrany :) proti kopirovaniu…

    #211769
    babo
    Účastník (Participant)

    no tak to neviem teda xRiCky. Pokial viem, OEM verzia u Apple sa rozozna tym, ze nemas DVD s nalepkou Tiggera, Leoparda, alebo whatever. A FULL Verzia teda logicky tuto nalepku ma.
    Ja som trebars k iMac 24” dostal OEM verziu Leoparda a (podla mna) FULL retail verziu Snow Lepoarda. L DVD nema obrazok a SL ma.

    No a na mojoom Lepoparde mam napisane, ze DVD je sucastou hardware a neda sa predat zvlast…

    #211772
    xRiCky
    Účastník (Participant)

    no tak to ano, lebo si kupil iMac ked uz bol SL v predaji a teda si mal nanho pravo, takze si ho nemal predinstalovany tak ti dali instalacku retail verzie, ale standardne sa dodava iba ta OEM, ktoru mas na dvd aj nainstalovanu…

    #211775
    Vojtin
    Účastník (Participant)

    lolik, kup si dell ten je preci trikrat levnejsi a mas ho rovnou s blbuntu.

    #211777
    addamz
    Účastník (Participant)

    Vsak to. Na co kupovat macbook ked tam chces ubuntu. Kup si asus,alebo nieco ine a usetris.

    #211783
    Xorpi
    Účastník (Participant)

    vždy som si myslel, že apple hw sa kupuje kvôli apple sw ale whatever…:D

    #211784
    zero0x
    Účastník (Participant)

    Mac OS X mas zadarmo ku kazdemu Macu, takze ti vratia 0€.

    #211785
    mha
    Účastník (Participant)

    Podľa mňa DVD z MAC OS X môžeš vrátiť ale peniaze späť nedostaneš. Nikde nie je stanovená cena OEm licencie OS, ktorá sa dodáva s novým macom. Podľa mňa sa dá teda uvažovať, že tá cena je teda 0€.

    #211790
    babo
    Účastník (Participant)

    xRiCky: aha, to znie logicky, takze preto mam retail verziu SL. Vzdy som sa tomu po pravde divil :) A bod pre Apple, preindstalovany som mal naozaj Lepoard a Snow som dal sam (aj ked nerobil som upgrade, vycistil som najprv disk a nainstlaoval Snow uplne nanovo).

    mha: presne tak to vidim aj ja. Keby ale mal Apple 70% na trhu, dost mozne by bolo, ze by ich nejake protimonopolne urady zacali sekat aj za to a museli by zverenjnit kolko z ceny noveho (trebars) MBP je cena za OEM MAC OS X ;-)

    #211792
    Luqas
    Účastník (Participant)

    http://www.apple.com/legal/sla/

    Dole si môžeš vybrať konkrétny operačný systém (teda verziu) a stiahne ti to pdf.dokument s danou licenciou. a tam môžeš študovať.

    #211805
    vogueestylee
    Účastník (Participant)

    zaujimave ze prave na tomto fore nechapete ze chcem apple koli DESIGNU lebo ten u dell acer a inych nekupim taky pekny :)

    chcem mbp13 lebo je krasny no musim mat windows koli praci a chcem hrat aj hry, co je na tom take nepochopitelne????? to ste tak zaslepeni skoro vsetci???

    nehovoriac o tomz e uz som mal white 2×2.4GHz a kedze casto sledujem iserialy a podobne tak ma dost stvalo ze flash sekal vkuse a notebook hrial na 100% :) pritom pod xp to slo v pohodicke a zatazenie mozno 30% :)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 25 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.