VMWare Fusion 1.1 vs. Desktop Parallels 3

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software VMWare Fusion 1.1 vs. Desktop Parallels 3

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55877
    Sevo
    Účastník (Participant)

    Chcel by vediet aj vase nazory, pre a proti, take zhrnutie. Nechcem to moc na hranie. Predovsetkym na pouzivanie AutoCadu a povacsine menej narocnejsie aplikacie..Ktory je rychlejsi, ponuka viac moznosti?

    #114173
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Na rychlom procesore s 2GB+ RAM je rychlejsi Parallels, na menej ako 1,5GB ide rychlejsie VMware. V hrubom vykone je asi VMware vseobecne lepsi, ale responzivitu mal u mna vzdy lepsiu PD.

    #114175
    Sevo
    Účastník (Participant)

    takze na 2,16, 2GB skor DP? zatial som cital,ze DP ma vacsiu podporu hier,co ma ale netrapi a ze VM by ma byt rychlejsi..

    #114182
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Sevo:

    Neviem to povedat presne, ale videl som rozne rychlostne vysledky na roznych Macoch (pri skusani). Vela ludi pise, ze VM im ide ovela rychlejsie.

    Podla mna je to mnozstvom RAM a nastavenim virtualneho stroja. Ja ked pridelim virtualnemu stroju 1GB, tak PD mi ide 3 krat rychlejsie (co sa tyka responzivity okien, ikon, reakcii). Bude to tym, ze VMware paradoxne nevyuziva VT technologiu v Core 2 Duo, ale riesi to vlastnym sposobom, ktory je v niektorych pripadoch lepsi (ale horsi v responzivite na rychlych pocitacoch s vela RAM).

    #114199
    jurosik
    Účastník (Participant)

    osobne pouzivam VMware (1.0) a som s nim spokojny… tiez som vahal, ale nakoniec som zvolil tuto alternativu…
    Parallels som vobec neskusal, takze neviem porovnat… skus trial verzie oboch programov, vyskusas, uvidis…

    #114225
    MiroR
    Účastník (Participant)

    VMWare o dosť rýchlejšia ako parallels a nielen procesor, ale hlavne som pociťoval rozdiel pri práci s diskom. Tam je ten rozdiel ešte výraznejší. Dosť ešte pomohlo použiť bootcamp partition namiesto obrazu disku, čo je teraz pre mňa najideálnejšie riešenie – lebo ak potrebujem naozaj výkon, spustím priamo cez bootcamp a väčšinu času cez vmware.

    #114233
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Ak ides po vykone, tak bootcamp. Pozeral som porovnania najnovsich hier (nie je to CAD ale tiez je to o 3D), v podstate islo o vysledky : bootcamp 100% a k nemu porovnanie vykonovo VMware aj Paralells islo max do 35% vykonu, prepad ako hrom.

    To azda hovori za vsetko. skratka emulacia je emulacia. Nech vravia co chcu, ze ako super a pod mac OS. A robit v 3D CAD veci na 1/3 vykonu, to naozaj nie je vtipne. No nehovorim zasa na druhu stranu, ze to nepojde.

    #114236
    Jalko
    Účastník (Participant)

    osobne mam ovala lepsiu skusenost s VMware. pouzival som oba(macbook 2.0 + 2gb ram) a VMware si ziadal vyrazne menej systemovych prostriedkov + ovela rychlejsie pracuje s virtualnym diskom(rovnake nastavenia oboch v-masin). akurat ma trochu kostrbatejsie ovladanie ako parallels, ale kedze mam notebook, osobne parallels uz nechcem ani vidiet, je to obycajny zrut :)

    #114262
    Sevo
    Účastník (Participant)

    ja mam iba core duo, takze ten pripad VT technologie sa ma zrejme netyka…Idem zatial do VMWare,casom uvidim…
    ad bootcamp..to je jasne,ze je to najrychlejsie…lenze cez bootcamp mi nejde nainstalovat xp, tak to chcem skusit cez virtual machine

    #114306
    Sevo
    Účastník (Participant)

    takze..ked som teraz nainstaloval xp cez vmware,mozem ich spustat aj cez bootcamp?resp.,mozem spravit vlastnu particiu pre xp?

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.