VLC 2.0 titulky

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software VLC 2.0 titulky

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    rackom
    Účastník (Participant)

Caute, potom ako som si naisntaloval VLC 2.0 tak mi nejdu dobre titulky. Vsetky si konvertujem do UTF8 a aj v textaku vyzeraju dobre, vsetka diakritika je OK. Na VLC 1 mi to fungovalo v pohode.

Teraz mi ale ř ž a pod znaky nezobrazuje dobre. Mam vo VLC nastavene aj UTF8 na titulky ale aj tak to nejde. Neviete kde je problem, alebo ako ho obist?

Hack2er
    Účastník (Participant)

Tento navod https://www.macblog.sk/zaciname/titulky-a-prehravac-vlc-pod-mac-os-x-ako-na-to-826.html mi fungoval skvelo pod VLC 1 avsak teraz v 2 to uz nefunguje.

Pokial mate niekto nejaky tip ako rozbehat spravne zobrazovanie titulkov resp. so spravnou diakritikou je velmi vitany.

murriik
    Účastník (Participant)

Tiež som bol chvíľku nadšený z nového VLC, ale po chvíľke som sa znovu vrátil k MPlayerX. Rovnako ako u teba problém s titulkam, strašná odozva pri gestách (pretáčanie, hlasitosť), nemožnosť upraviť hlavné okno, ktoré ani nezobrazovalo všetky videá atak..

mayoxy
    Účastník (Participant)

mne na verzii 2 nejde SAP na antiku, tak som sa vratil na 1.1.x

Candy
    Účastník (Participant)

@rackom: skús si zmeniť v nastaveniach nie kódovanie, ale len písmo na iné, mne to pomohlo.

aj ja som sa dnes chystala založiť tému: aké nervy mám z novej aktualizácie na VLC! Musela som si zmeniť písmo, pretože mi nezobrazovalo správne 1/3 písmen. To som ešte rozchodila. Ale najviac ma vytáča, keď si musím titulky posunúť o niekoľko sekúnd, tak sa mi posunie aj zvuk a herci otvárajú ústa neskôr, než mám zvuk a aj titulky… Keď VLC zavriem a znova načítam film, prestane to, pokiaľ sa nedotknem ovládania titulkov…a takto dookola… Tak som si dnes nainštalovala 3-4 nové programy a skúšala som. A ostala som pri MPlayerX, tam sa dajú titulky posúvať tiež, písmo som si opravila a už nemám kocočky namiesto š,č,… odporúčam ho zatiaľ vrelo aj ja.

Kompi
    Účastník (Participant)

Ta odozva na hlasitosť je fakt mizerná v dvojke, čo sa týka skrolovania myši.

MplayerX – používam minimálne, lebo mám dual screen a vždy maximalizuje obraz na notebookovy monitor miesto externej 23ky. Preto ho viac menej využívam, len ak pozerám video pri práci (nie je to totižto typický fulscreen pri mplayerix – nevysiví druhú obrazovku a teda je tá moja 23ka plne použiteľná na prácu aj s menu).

iTuxx
    Moderátor

ako vam mohli fungovat spravne titulky s diakritikou na VLC 1?? Mne nikdy ziadne nefungovali korektne a to som mohol kodovanie nastavit aj na lamanu svahilstinu.

Candy
    Účastník (Participant)

@iTuxx:
    titulky fungujú správne aj teraz, v 2.0. Ako vravím, nastavené zlé písmo (ktoré možno nepodporovalo diakritiku, alebo vadilo VLC z nejakého iného dôvodu) a zlé kódovanie a už to nejde na 100%…

rackom
    Účastník (Participant)

@Candy: A aky font doporucujes? Mal som arial a skusal som aj helveticu ale nejde mi ani jedno. Treba VLC potom restartnut ci staci dat save?

igor.i
    Účastník (Participant)

Ja spustam titulky cez Advanced open file-nastavim Delay ked treba a Subtitles encoding pouzivam Windows 1250 a v Preferences mam defaultne Eastern Europen Windows 1250 a nemam problem s diakritikou. Font je Arial.

scenic
    Účastník (Participant)

Ja to mam nastavene takto: http://www.scenic-sk.eu/pics/mac/vlc.png a vsetko funguje ako ma.

raul
    Moderátor

ak ti to blbne, doporucujem nastavit iny font a kodovanie. Je jedno ake.
    Potom regulerne vypnut vlc (cmd+Q)
    Opat spustit a nastavit spravne kodovanie a font (napr arial, alebo ja mam rad Trebuchet MS (font size large) – aj ked, mozno mi niekto bude vediet poradit font, ktory pouziva quicktime na zobrazenie tituliek, ten sa mi paci najviac :) )
    Znova restart a po dalsom spusteni by to mohlo fungovat.

Candy
    Účastník (Participant)

@rackom: zmena sa prejaví až po reštarte, nestačí save. Arial mi prestalo pracovať správne, tak som menila písma, skúšala, teraz mám nastavené American Typewriter a kódovanie Eastern Europen Windows 1250.

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.