Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: software › VLC 2.0 titulky
- Toto téma obsahuje 12 odpovedí, 10 hlasov, a bola naposledny upravená pred 12 years, 11 months od
Candy.
-
AutorPríspevky
-
3. marca 2012 o 16:09 #84664
rackom
Účastník (Participant)Caute, potom ako som si naisntaloval VLC 2.0 tak mi nejdu dobre titulky. Vsetky si konvertujem do UTF8 a aj v textaku vyzeraju dobre, vsetka diakritika je OK. Na VLC 1 mi to fungovalo v pohode.
Teraz mi ale ř ž a pod znaky nezobrazuje dobre. Mam vo VLC nastavene aj UTF8 na titulky ale aj tak to nejde. Neviete kde je problem, alebo ako ho obist?
3. marca 2012 o 16:46 #305301Hack2er
Účastník (Participant)Tento navod https://www.macblog.sk/zaciname/titulky-a-prehravac-vlc-pod-mac-os-x-ako-na-to-826.html mi fungoval skvelo pod VLC 1 avsak teraz v 2 to uz nefunguje.
Pokial mate niekto nejaky tip ako rozbehat spravne zobrazovanie titulkov resp. so spravnou diakritikou je velmi vitany.
3. marca 2012 o 18:31 #305315murriik
Účastník (Participant)Tiež som bol chvíľku nadšený z nového VLC, ale po chvíľke som sa znovu vrátil k MPlayerX. Rovnako ako u teba problém s titulkam, strašná odozva pri gestách (pretáčanie, hlasitosť), nemožnosť upraviť hlavné okno, ktoré ani nezobrazovalo všetky videá atak..
3. marca 2012 o 20:20 #305320mayoxy
Účastník (Participant)mne na verzii 2 nejde SAP na antiku, tak som sa vratil na 1.1.x
3. marca 2012 o 20:36 #305322Candy
Účastník (Participant)@rackom: skús si zmeniť v nastaveniach nie kódovanie, ale len písmo na iné, mne to pomohlo.
aj ja som sa dnes chystala založiť tému: aké nervy mám z novej aktualizácie na VLC! Musela som si zmeniť písmo, pretože mi nezobrazovalo správne 1/3 písmen. To som ešte rozchodila. Ale najviac ma vytáča, keď si musím titulky posunúť o niekoľko sekúnd, tak sa mi posunie aj zvuk a herci otvárajú ústa neskôr, než mám zvuk a aj titulky… Keď VLC zavriem a znova načítam film, prestane to, pokiaľ sa nedotknem ovládania titulkov…a takto dookola… Tak som si dnes nainštalovala 3-4 nové programy a skúšala som. A ostala som pri MPlayerX, tam sa dajú titulky posúvať tiež, písmo som si opravila a už nemám kocočky namiesto š,č,… odporúčam ho zatiaľ vrelo aj ja.
3. marca 2012 o 23:26 #305330Kompi
Účastník (Participant)Ta odozva na hlasitosť je fakt mizerná v dvojke, čo sa týka skrolovania myši.
MplayerX – používam minimálne, lebo mám dual screen a vždy maximalizuje obraz na notebookovy monitor miesto externej 23ky. Preto ho viac menej využívam, len ak pozerám video pri práci (nie je to totižto typický fulscreen pri mplayerix – nevysiví druhú obrazovku a teda je tá moja 23ka plne použiteľná na prácu aj s menu).
3. marca 2012 o 23:56 #305331iTuxx
Moderátorako vam mohli fungovat spravne titulky s diakritikou na VLC 1?? Mne nikdy ziadne nefungovali korektne a to som mohol kodovanie nastavit aj na lamanu svahilstinu.
4. marca 2012 o 0:18 #305333Candy
Účastník (Participant)@iTuxx:
titulky fungujú správne aj teraz, v 2.0. Ako vravím, nastavené zlé písmo (ktoré možno nepodporovalo diakritiku, alebo vadilo VLC z nejakého iného dôvodu) a zlé kódovanie a už to nejde na 100%…4. marca 2012 o 7:41 #305338rackom
Účastník (Participant)@Candy: A aky font doporucujes? Mal som arial a skusal som aj helveticu ale nejde mi ani jedno. Treba VLC potom restartnut ci staci dat save?
4. marca 2012 o 8:43 #305340igor.i
Účastník (Participant)Ja spustam titulky cez Advanced open file-nastavim Delay ked treba a Subtitles encoding pouzivam Windows 1250 a v Preferences mam defaultne Eastern Europen Windows 1250 a nemam problem s diakritikou. Font je Arial.
4. marca 2012 o 8:55 #305342scenic
Účastník (Participant)Ja to mam nastavene takto: http://www.scenic-sk.eu/pics/mac/vlc.png a vsetko funguje ako ma.
4. marca 2012 o 11:49 #305355raul
Moderátorak ti to blbne, doporucujem nastavit iny font a kodovanie. Je jedno ake.
Potom regulerne vypnut vlc (cmd+Q)
Opat spustit a nastavit spravne kodovanie a font (napr arial, alebo ja mam rad Trebuchet MS (font size large) – aj ked, mozno mi niekto bude vediet poradit font, ktory pouziva quicktime na zobrazenie tituliek, ten sa mi paci najviac :) )
Znova restart a po dalsom spusteni by to mohlo fungovat.4. marca 2012 o 11:52 #305356 -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.