Upragdoval 4x4GB = 16GB 1333MHz na iMac Mid 2011

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Upragdoval 4x4GB = 16GB 1333MHz na iMac Mid 2011

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 21 až 27 (z celkového počtu 27 )
  • Autor
    Benne
    Účastník (Participant)

Diky moc Peto, pozriem si to ked budem doma ;)

Inac ja si turamku vycistim cez terminal, len neviem ci je normalne, ze mam take velke mnozstvo v Inactive casti, ze preco sa to necisti nejak same :) ale asi to tak nefunguje no :/

mylanko
    Účastník (Participant)

Ak sa nemylim, tak v casti inactive sa nachadza pamat nedavno ukoncenych aplikacii a je v podstate free.. teda ak je potrebne, tak tato pamat je k dispozicii inym aplikaciam. Ak vsak otvoris znova aplikaciu, ktora predtym mala pridelenu pamat (ktora je momentalne v inactive), tak spracovanie je rychlejsie ako by ju malo znova adresovat z free bloku. Myslim, ze je lepsie, ked system takto vyuziva vsetky prostriedky, ktore su k dispozicii akoby mala byt vacsia cast pamate nevyuzita. Preto si myslim, ze cistenie pamate je v podstate zbytocne a naopak tym mozes system trosku spomalit.. aj ked mozno nebadatelne..

peto7532159
    Účastník (Participant)

Benne: v tej aplikácii sa dá nastaviť že keď hodnota free prejde pod tebou nastavenú hranicu tak ju samo prečistí

Benne
    Účastník (Participant)

Super, dik peto ;)

Mylanko, mne sa prave zda, ze to spomaluje mac :/ mozno vlc ma nejaku zlu spravu pamate, lebo niekedy ho vypnem viac krat brhom par hodin a tym padom ide ta inactive hore a zahlcuje ju… Prave preto som to zacal riesit, ze sa mi mac spomalil. Mozno by tochcelo iny prehravac :) ale diky za radu.

dfx
    Účastník (Participant)
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

Benne, o spravu RAM sa v OS X netreba vobec starat. Robis uplne zbytocne veci :)

O Mac OS X sa v podstate netreba VOBEC starat, len ho nechat, nech si robi sam. On si udrzbu vykona na pozadi automaticky pri nizsej zatazi bez vasho vedomia. Co sa spravy RAM tyka, tak to je uz uplna zbytocnost.

Preto chlapci, utility ako AppleJack, Onyx apod. v ramci „pravidelnej udrzby“ – volovina, zbytocnost. Snad pri rieseni problemov, hlavne na cistenie font cache a cache prehliadacov ci systemu, ale opakujem, len pri rieseni problemov.

V zasade plati, ze OS X funguje sposobom nainstaluj a zabudni. Kadejake utilitky na cistenie, defragment apod. su zbytocnost. O nezmysloch typu antivirus sa snad ani netreba rozpisovat.

Benne
    Účastník (Participant)

Jozef, jasne, ja v podstate nic take neriesim ako onyx atd. Len som si pred par mesiacmi kupil navyse RAMky, a odvtedy som nejak sledoval zatazenie :) A zda sa mi vela ak je inactive pamate aj 4 GB a citim spomalenie… Mozno to je subjektivne, ale ked mi uz aj stupa Swap vies, tak podla mna to len ten VLC nejak nezvlada.

Skusim ten MplayerX, diky dfx ;)

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 21 až 27 (z celkového počtu 27 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.