Uni MB 2.oGHz -VS- Uni MB 2.4GHz

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Uni MB 2.oGHz -VS- Uni MB 2.4GHz

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 21 až 40 (z celkového počtu 49 )
  • Autor
    Anonymný
    Neaktívny

@MarcelM:
    dakujem ti za rady. Ale v par bodoch si dovolim s Tebou nesuhlasit. Prva vec je ohladom ext. disku. Doteraz ho este stale nemam, no uz som sa 2x dostal do situacie kedy by mi zachranil X hodin prace a nervov. Mozno ak si kupis mac a mas ho min 2 roky tak je to OK, lenze ja za ten rok a pol co som presiel na Mac som vystriedal uz 4 Macy a teraz budem mat piaty. Nepytaj sa preco, proste casto menim. Takisto mi zalezi aby som kupcovi predal moj mac cisty, t.j. ak toho chcem dosiahnut nebudem jednoduche vysypavat kos Emty trah ale Davam vzdy Secure empty trash. A teraz skus mat zacapanych 100GB z disku a daj to vsetko vymazat Secure empty trash. Aj ta moze rovno vystret, to by som musel mat mesiac v kuse zapaty mac kym by mi to vymazalo. Nebolo by teda jednoduchsiue hned od kupy maca mat vsetko pekne na externom disku a ked ho budem predavat tak len jednoducho odpojim disk a predam, nemusim sa trapit s premazavanim.. Dalsia vec je aj zaloha, naposledy som napaloval 12 DVD aby som si odzalohoval svoje data ked som predaval MBP, keby mam disk takisto len vypojim a na novy len zapojim, takto budem muset vsetko nahravat z DVD.. Dalsi vec. Nato aby som mohol mat box potrebujem samotny box, samotny disk a nahradny disk do MB. Ked si to vsak zratam tak za tie veci ktore doma nemam a musel by som ich kupit ma to vyjde rovnako ako keby si kupim hned externy disk a nemusim sa trapit s boxami a neviem akymi chobotinami. Mne by v MB stacil hoc aj 30GB disk cisto len na system tak neviem naco by mi bol 500GB disk keby ho aj tak nevyuzijem…
    No a druha vec co sa mi nejako nezda je to zamienanie hustoty s rychlostou. Naco by mali tieto 2 rpzdielne veliciny aj 2 rozdielne nazvy ak by bol vysledok rovnaky?? Ako moze mat hustota za nasledok rychlost? Neviem nejako mi to nesedi. Rychlost disku – aky je rychly a nie hustota.. Ale sak mozno sa mylim. Kazdy sa mozme.

EDIT. Este co sa tyka toho disku. Keby sa rozhodujem pre rychlost tak si skor kupim 72oo otackovy disk a nie 54oo. Alebo najlepsie nejaky najmensi SSD.

zero0x
    Účastník (Participant)

wow to je inac super napad asi si kupim novy disk do terajsieho mb ..

pocuj, aky disk odporucas? staci 5400 alebo treba 7200? A preco je 500gb rychlejsi? Ved je 5400 rovnako ako ten zabudovany ..

zero0x
    Účastník (Participant)

Hasan tak to rob tak, ze si vyberies disk zo svojimi datami a kupis novy taky isty donho :)

Ked kupis novy tak tam das svoj stary disk a ten novy disk vyberies, a ked ho budes opet predavat tak ho tam das :D

Anonymný
    Neaktívny

zero0x:
    dobry napad, ale zas rozoberat to stale.. A ked budem muset reinstall? Nie, som rozhodnuty pre externy. Peky, elegantny, v almuminium vyhotoveni presne ako MacBook..

zero0x
    Účastník (Participant)

No ja mam externy a vyuzivam ho iba na Time Machine a davam tam data co sa mi nezmestia na 80 :) Teda filmy, serialy a veci, ktore bezne nepotrebujem mat zo sebou ..

Ale asi si kupim 500 lebo je to zase pohodlnejsie mat vsetko vo vnutri ..

Ludia, co radsej 5400 alebo 7200 ? Nema 7200 prilis velky vplyv na baterku?

Anonymný
    Neaktívny

Urcite 72oo, vplyv na baterku je fakt minimalny ale zato rozdiel v rychlosti pocitis sakramentsky.

zero0x
    Účastník (Participant)

no okej .. som rozmyslal aj toten solid state ale zase taky bohaty nesom zeby som za 128 gb dal 10 tisic :D

Anonymný
    Neaktívny

Tak ale keby si zoberes SSD len na system, cisto len OSX to ti staci aj 32GB aspon myslim. Ja takto rozmyslam teraz len neviem ci to bude fungovat tak ako rozmyslam. Ze OSX a cisto len naistalovane aplikacie len na SSD a ostatne veci, dokumenty, subory na externom..

Anonymný
    Neaktívny

@stranger Ospravedlnujem sa za neskoru odpoved. Nie. luujem, ale berem len unibody :) To je uz raz tak, ak ho uz mas raz v ruke, iny book a plastovy duplovane uz rozhodne chciet nebudes. Ta robustnost, vyhotovenie, konstrukcia proste TOP.

EDIT: No ale aby sme nesli OT, spat k teme, kto ma Unibody MB 2.o/2.4GHz a moze mi pomoct v rozhodovani nech pise. Dakujem.

designme
    Účastník (Participant)

Cauko, ja mam unibody 2.0 so 4gb RAM. Bezi to ako ma. Aj ked som na tom nic extra narocne nespustal. Mozno by som ho aj predal…

Anonymný
    Neaktívny

@designme A preco ho chces predat?

MartinM
    Účastník (Participant)

Tvrdenie, ze sa porovnavaju len MB Uni s MBP mi hned nejako nesedelo… http://www.notebookcheck.net/Review-Apple-MacBook-Aluminum-2-0-GHz-Unibody-13-9400M-P7350.16177.0.html Tu je porovnany MB 2 a MB 2,4 GHz. Vyzera to, ze podla 3D Marku ma pomalsi skore 2079 a rychlejsi 2148, co je rozdiel 3%. Teda podla mna 3% je maximalny rozdiel v cene, ktory sa oplati investovat…

Daj vediet, ako sa rozhodnes. Ale ked si nikto nestazuje na MB Air, ktory ma este pomalsi procesor, tak si myslim, ze to rozchodis aj Ty.

designme
    Účastník (Participant)

Hasan: Pretoze mam vsetok soft (CS4 atd.) mam na Win a ked potrebujem nieco spravit na notase tak nemozem, lebo tam nemam potrebne softy.. Preto rozmyslam ci by nebolo lepsie..

Anonymný
    Neaktívny

@designme: Ci by nebolo lepsie.. Ho predat asi myslis.. lepsie ako pre koho.. Ak ho das za viac ako 9oo eur tak sa mi to neoplati, lebo ho mozem mat za nejakych 9 stoviek cisto novy z UK.. Rozumiem ze si dal za neho mozno viac, ak si ho kupoval u nas ci inde, ale ja sa nemozem riadit za kolko si ho mal ty ale za kolko ho mozem kupit ja.. To je pre mna smerodajne, ci ziskam alebo prerobim.. Holt, je tazka doba. Aku cenu si predstavujes ty?

@MartinM
    : Dakujem Ti velmi pekne za link. Tak nemyslel som tak ze neporovnavaju, skratka ze nevedel som to najst. Fakt som hladal, holt si chytrejsi. No tak tie 3 percenta fakt to pytaju vela za ne a plus klavesnicu. ten ropzdiel tam je okolo 2oo eur ked budem kupovat v UK bez dane, normalne to vychadza hadam aj na 3oo eur a to si mysli ze na 3 percenta vykonovy rozdiel a klavesnicu je fakt vela..

xRiCky
    Účastník (Participant)

Ja si myslim ze to spekulovanie ze Apple bude zlacnovat sa prave moze tykat toho 2,4 macbooku, kedze kazdy trosky sudnejsi ho nekupi lebo pomer rozdiel vykonu a ceny je zavratny. A urcite by som pockal s kupou do tej konferencie v Juny, co vies co to prinesie. Minimalne je tam moznost ze po konferencii kupis book s Snow Leopardom…

zero0x
    Účastník (Participant)

Hlavne nech uz zrobia Snow Leopard a natrieskaju tam Nehalem .. :)

Anonymný
    Neaktívny

Ved prave to chcem spravit, pockat ci nieco nove tam nebude. To by som musel byt myknuty aby som si ten necely mesiac nepockal. Aj ked najradsej by som ho mal uz hned teraz, PC je utrpenie..

zero0x
    Účastník (Participant)

Hm ja si ani neuvedomujem, ze je uz maj :) .. maturita robi svoje :D

No ale to je skvele, tak wwdc bude uz o zopar tyzdnov :)

xRiCky
    Účastník (Participant)

No na Snow Leoparda si pockam urcite aj ja a mohol by byt aj ten Nehalem aj tak budem kupovat az v septembri tak uvidime co bude btw Hasan zdielam tvoje utrpenie ;)

PS: a urcite ked nezlacneje ten 2,4 MB tak jednoznacne pojdem do 2,0 MB (prachy su prachy a zivot taky kratky … :D ) za ten rodiel si tam dam vacsi disk (7200rpm) a 4gb RAM :) hoci podsvietenu klavesnicu by som prijal ;)

MartinM
    Účastník (Participant)

@xRiCky: Tak to si nemyslim, ze by zlacnovali zrovna tento MB kvoli tym 3% rozdielu vo vykone. Ked si pozries testy iMacov, MB Pro a podobne, vsetky maju rozdiel vo vykone zhruba tie 3%. Najpomalsi iMac 24 (tohtorocny) je len o 3% pomalsi ako ten s kartou GT120. Je to jednoducho politika Apple. A tiez si myslim, ze tie suciastky su drahsie.

Dalsia vec je, ze hodnotenia su nejako spriemerovane za cely system a vsetky casti. Takze napr. Quake moze mat na pomalsom 15 framov za sekundu a na rychlejsom 35. V celkovom hodnoteni sa to ale zaokruhli na tie 3%, co normalny clovek pri normalnom pouzivani nespozna. Takze vyssia cena vychadza z vyssich vstupnych nakladov. Pokial to clovek fakt nevyuzije na hry alebo nieco, o com vie, ze prave ta jeho vec pojde 5x rychlejsie na booku, ktory stoji o 200 eur viac, pretoze ma napr. lepsiu graficku kartu alebo inu architekturu procesora, tak sa to neoplati. Dnes to vidno napriklad na 8-jadrovych Macoch Pro 2,26 GHz, kedy tieto pracuju takmer vzdy pomalsie ako 4-jadrove 2,66 GHz Macy Pro. Uni MacBooky maju rovnake graficke karty, prakticky rovnako rychle disky a RAMky. A tym padom rychlost procesora ovplyvni naozaj len rychlost konverzie urciteho videa. A ci to bude 25 minut alebo 23 minut s rychlejsim, uz je asi jedno. Snow Leopard bude uz mozno aj tak na konverziu vyuzivat vacsinou graficku kartu a nie procesor, cize 2,0 alebo 2,4 bude hrat este mensiu rolu.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 21 až 40 (z celkového počtu 49 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.