ukladanie fotiek

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software ukladanie fotiek

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #60212
    Anonymný
    Neaktívny

    zdravim,

    ake je idealne riesenie na ukladanie/skladovanie fotiek v macu? klasicka adresarova struktura v dokumentoch alebo mat vsetky fotky len v kniznici iphoto? nehrozi tam nejake poskodenie kniznice a nasledna strata fotiek?

    #140284
    raul
    Moderátor

    Na 100percent iPhoto..

    #140286
    Aleks
    Moderátor

    Myslím, že nehrozí. Keď klikneš pravým na iPhoto knižnicu vo foldri Pictures a vyberieš Show Package Contents, uvidíš, že fotky sú tam uložené ako samostatné jpegy, nie v jednej databáze (čo by asi ani nebolo možné), čiže aj keby sa stal nejaký katastrofický scenár a iPhoto by nešlo otvoriť alebo pod. (o čom som ešte nepočul) vždy môžeš tie fotky odtiaľ zachrániť.

    Ideálne riešenie je asi pre každého iné, aj ja som napríklad donedávna skladoval fotky v priečinkoch, no prešiel som na iPhoto, subjektívne je asi lepšie, je sice pomalšie ale zase má viac možností…

    #140291
    Anonymný
    Neaktívny

    este mam jednu otazku, rozmyslal som o aperture pripadne lightroome a xcem vediet ci sluzia ako uplna nahrada za iphoto alebo len doplnok

    #140295
    raul
    Moderátor

    aperture je uplna nahrada… Mal som aperture, aj som to hvilu pouzival, ale akosi som si zvyko na iPhoto.. Mozno preot, ze uz aj to samo o sebe ma kopu super veci (a ked tam nahodis este nejaky ten plugin… )
    Takze odporucam ostat pri iPhoto.

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.