Turistika vs. iPad/MacBook Air 11,6

Domov Diskusné Fóra Ostatné Turistika vs. iPad/MacBook Air 11,6

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    Príspevky
  • #81527
    Mustang9003
    Účastník (Participant)

    Čaute.

    Mám jednu otázku ohľadom ochrany iPadu, resp. MacBooku Air (11,6). Je to veľké riziko brať tieto veci do nabaleného 60 litrového batohu? Osobne by sa mi táto jedna z týchto vecí zišla pri turistických aktivitách, mám však obavy z poškodenia. Predsa len, niekedy sa človek v teréne nevyhne ani pádom.

    Má niekto skúsenosti z nejakými outdoor puzdrami? Samozreje nie na to, aby sa to nepoškriabalo v nejakej kabelke, ale aby sa vo vaku nepoškodil displej, atď. + Rozbehám cez nejaký adaptér na Airi net cez SIMku? Zdieľanie z iPhonu by asi kruto žralo baterku.

    Vďaka za odpovede.

    #287378
    Michal1337
    Účastník (Participant)

    Net zdielaj cez USB kabel = stava pojde z macu (kup externu bateriu ak budes vonku iPhone ti skape tak ci tak za par hodin s GPS a z osobnej skusenosti musim povedat v lese prilsi vela zasuviek nenajdes)

    http://bit.ly/sQpFiN

    Na mac asi random puzdro do spacaku

    #287382
    raul
    Moderátor

    mustang: na macu funguje napr orange huawei, ale aj mnoho inych externych “modemov”, ci uz vyzeraju ako usb kluc, alebo inak…

    #287385
    Jaem
    Účastník (Participant)

    ako ochrana jednoznacne G-form!
    http://g-form.com/product/


    #287387
    Mustang9003
    Účastník (Participant)

    Michal1337 – Už som nad tou baterkou rozmýšľal. Moc ho ale na GPS nepoužívam. Rýchlo Kape. Ešte som ale neskúšal lietadlový režim. Potom by mi ale neťahalo mapu. Podklady by museli byť vnútri. No a v neposlednom rade žiadna schopná turistická navigácia na iPhone nie je. Smartmaps vraj niečo pripravuje http://www.smartmaps.cz

    raul a Jaem – Dík za tipy. Úplne ideálne by bolo, keby mal 11,6 Air 3G. potom len naklonovať sIMku u operátora a je po probléme.

    #287421
    danocoys
    Účastník (Participant)

    iphone, MBA do prirody nepatria.. to som jediny komu sa to zda pritiahnute za vlasy? Ked idem na turistiku mobil vypnem a hodim do batohu a vytiahnem pekne klasicku turisticku mapu. Ked chces pouzivat skutocnu GPS tak si kup turisticku ta je nato navrhnuta spolu s vydrzou baterie a nie takto. Na vacsiu turistiku (2-3 dni) aj tak MBA ani iPhone nepomoze kedze naroky na bateriu budu velke a tahat solarne nabijacky tiez nic moc.

    #296735
    Mustang9003
    Účastník (Participant)

    danocoys – chcelo by to u mňa vynoviť knižnicu máp. Preto zvažujem, či sa mi neoplatí kúpiť radšej navigačku. Kúpil som si Turistický atlas Slovenska od Schocartu. K tomu aj DVD SR a ČR. Je to fajn, len tie mapové listy sú nepohodlné a to rozkladanie veľkých máp mi už po toľkých rokoch lezie na nervy. Väčšinou sa človek nachádza v strede, takže ju musí zakaždým rozkladať – zákon schválnosti :-D A čo mi ešte vadí, že iPhone neukazuje názvy fotiek. To by mi stačilo pozrieť doma označenie mapových listov a už by som to rýchlo našiel v teréne. Slúžilo by to stále len ako mapa, nie navigácia, ale to by stačilo.

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.