Titulky a OSX Security Issue

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Titulky a OSX Security Issue

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #58249
    elminno
    Účastník (Participant)

    V poslednej dobe sa stretavam s dvoma problemami na mojom MacBook Pro.
    Prvym je nevyziadane prehravanie titulkov pri .avi filmoch, ak su titulky v .srt formate. Pred par tyzdnami som robil kombinovany update 10.5.3 a 10.5.4, spolu s updateom QuickTime, iTunes 7.7 a AirPort Utility. Po tomto hromadnom update mi neprehravalo zvuk pri niektorych .avi filmoch a tak som preinstaloval XviD aj DivX kodeky, co problem so zvukom sice vyriesilo, ale pre zmenu mi QiuckTime aj QuickLook (cez ktory pozeram najcsatejsie) zacali automaticky prehravat .srt titulky, pokial sa nejake nachadzaju v zlozke spolu s video suborom. Skusal som optovne preinstalovat kodeky, ale nepomohlo to….nejake napady? Vo VLC sa titulky vypnut daju.

    Druhy problem sa tyka bezpecnosti. Som majitelom RapidShare uctu a behom poslednych troch tyzdnov bol uz niekolko krat ukradnuty a musel som kontaktovat podporu serveru, aby mi poslali nove login udaje. Na stahovanie cez RS pouzivam vacsinou Operu (kde si login ukladam do pamate a potom uz len staci vlozit RS link a kliknut Save), alebo pouzivam este Speed Download pre vacsie mnozstvo linkov. Vstavany OSX firewall mam nataveny na allow all incoming traffic…nejake napady?

    #128393
    XcoRpi
    Účastník (Participant)

    K titulkám:

    Máš nainštalovaný Perian? Ten umožnuje zobrazovanie titulkov u filmov v QuickTime a QuickLook. Používam oficiálnu sadu kodekov priamo z divx.com – http://www.divx.com/divx/mac/ a QuickTime/ QuickLook mi titulky nezobrazuje.

    ____________________
    ____________________

    Security:

    Otázka firewallu, najprv a spýtam, akého máš providera? Ak máš T-Com alebo Orange, stačilo by pravidelne každý deň reštartovať router kôli načítaniu novej IP a ešte v samotnom routri v predvoľbách security/firewall zaškrknúť všetky ponúkané možnosti ochrany, štandardne to nebýva. K samotnej otázke Mac OS X vstavaného firewallu, doporučil by som ti voľbu “Allow only essential services” ak (dakedy) pristupuejš na web cez nechránené wifi free siete. Prípadne v System Preferences/Security/General odškrtnúť voľbu “Use secure virtual memory” – http://en.wikipedia.org/wiki/FileVault

    ______________

    Otázka, navštevuješ pofiderne stránky? Bavil som sa o tom zo známym (mayo.webka.sk , thx)

    XSS – “je to JS hack, kedy ti ukradnú cookies a podľa toho sa vedia lognúť za teba”

    ” na prístup do rapidshare používaj iný prehliadač ako ten, s ktorým bežne prehliadaš stránky, napr. Firefox or Opera, ak používaš Safari”

    Pri takýchto prípadoch nepomôže firewall a žiadne iné veci, skrátka, musíš si dávať pozor. Čo sa týka toho, čo som napísal vyššie, používanie zabezpečeného routra je samozrejmosť.

    ______________
    Pozrel by som taktiež na články zaoberajúce sa problematikou Keychain:

    http://www.mujmac.cz/art/sw/OSXSECURITY_10.html

    http://www.mujmac.cz/art/sw/OSXSECURITY_11.html

    #128402
    dex
    Účastník (Participant)

    1. Tituly jednoducho vypneš tým, že ich nazveš inak ako video súbor, ku ktorému patria. To je všetko.
    2. K tomuto je ťažko sa vyjadriť, nemusí to súvisieť s OS X. Informácie o tvojom účte sú uložené aj inde ako u teba ;) Ale to so špeciálnym browserom na rapidshare je rozumná rada.

    #128404
    elminno
    Účastník (Participant)

    Titulky som vyriesil zmazanim perian componentu, vdaka za radu. Premenovanie suboru nepomahalo, co prekvapilo aj mna…

    Co sa tyka providera, tak sa pripajam cez T-Com, klasicke DSL. Doma aj vo firme. Tuto spomeniem este jeden problem, doma aj vo firme mam to iste pripojenie od T-Com, ten isty program aj ten isty modem, avsak z nejakeho dovodu mi moj MBP nedokaze najst firemnu wifi siet, viem sa pripojit len cez ethernet kabel. Doma je ten isty modem (Vigor 2700VGST) a bez problemov.
    Pokial ide o tu bezpecnost, pouzivam poslednu verziu prehliadaca Opera. Je nejaky sposob, ako zabezpecit siet? Predtym som pouzival styri mesiace rapidshare ucet z anglicka, kde som sa pripajal cez skolsku zabezpecenu siet a konto mi ani raz nikto neukradol….

    #128416
    XcoRpi
    Účastník (Participant)

    elminno – však si prečítaj, čo som napísal. Máme rovnaké routre, daj si web admina – položka firewall/ DoS obrana a zaškrkaj všetky možnosti, to je maximum, ako môžeš zabezpečiť router. Ďalej, používaj Safari, je rýchlejšie než Opera ;). Ak ideš na rapidshare, nabehni s operou, pred prehlásením reštartuj router kôli novej IP.

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.