Tip na posteľ

Domov Diskusné Fóra Ostatné Tip na posteľ

  • This topic has 22 odpovedí, 14 hlasov, and was last updated pred 9 years by gman.
Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 23 )
  • Autor
    Príspevky
  • #104761
    JFK.
    Účastník (Participant)

    **POZOR** Tažký offboard offtopic :D

    Chcem si kúpiť postel, neviete mi poradiť nejaké upper-class značky alebo niečo lepšie ako bežná klasika v lokálnom nábytku?
    Samozrejme nie zase astronomické sumy :-D

    Aby sa nepovedalo, že som na Apple fóre, chcem aby sa na nej iPhone dobre cítil vedla mňa, kedže spávam sám – ako kôl v plote.

    Dík, a dúfam… že ma nebudete hejtovať.

    #403560
    iTuxx
    Moderátor

    Postel si kup hocijaku, dolezity je matrac. Ale podla mna toto ma skor sluzit ako znamenie pre neznejsie pohlavie ze spavas sam ako kol v plote, aby im ta bolo luto. To je podprahova reklama a neviem ci nahodou nie je zakazana :-D

    #403579
    JFK.
    Účastník (Participant)

    holky sa tu moc neozývajú, som stratený prípad :'(

    #403582
    madaraszko
    Účastník (Participant)

    JFK. pozri tellus.eu su to postele z masivu a za celkom pekny peniaz. Spravia ti to aj podla tvojich poziadaviek namieru ak by ti standard nevyhovoval :)

    #403583
    mahomo
    Účastník (Participant)

    ked postel, tak jednoznacne javorina.sk ….masivny olejovany dub :)

    #403589
    raul
    Moderátor

    JFK: pred dvoma dnami som skladal tuto a je perfektna, hladal som dobru postel vyse mesiaca a myslim, ze som vybral dobre :P
    http://skippi.sk/shop/action-product/catID-29/produktID-640/subcatID-6/strana-1/postele/luna/

    tu je katalog a ceny: http://skippi.sk/file.php?disposition=attachment&name=shop/akcie/large/letak_akcia_81.pdf

    len neviem, ci maju predajnu, bude ich treba priamo kontaktovat :P

    #403590
    JFK.
    Účastník (Participant)

    dik chlapi, idem to pozrieť :))

    #403592
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    ani matrac nie je tak dolezity (co sa luxusu tyka). Zavisi na tom, na com sa ti lepsie spi. Postel je len kokotinka okolo, aby to pekne vypadalo, ale ci mas rad makky ci tvrdy matrac je na tebe a Tvojej chrbtici. Vzasade sa vyser na kadejake predrazene matrace ze zaruceny spanok a hyper mega moderne neviem co, su to voloviny na ntu.

    Osobne mam rad pod sebou tvrde ako na pricni. Kludne aj doska, na ktorej je deka. Makky matrac mi doslova nici krize. Je to hodne o preferenciach, ale ako hovorim, vyberaj podla tvrdosti matraca, ktory Ti sedi, nie podla marketingu. Tu samu sluzbu splni obycajny matrac za 40 eur z Ikei rovnako, ako matrac za 5000 zo snob-shopu. Len tvrdost je dolezita.

    Vzpominam si, ako som raz v ramci sluzobnej cesty spal v luxusnom hoteli v Buda za noc snad 300 eur (ja som to neplatil :D). No, izba pekna, ale postel tak makka, ze som spal radsej na zemi s dekou ako bezdomovec :)

    #403594
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Suhlas. Matrac je klucovy, ak je prilis makky tak si uz futbal za tvojim zenitom nezahras :-).
    Pol zivota som nuteny lezat na makkych srandach a platnicky sa zacinaju ozyvat. Cvaknute nervy, stuhnute chrbtove svaly a caste bolesti medzi lopatkami…
    Nastastie som domov kupil klasicku rozkladacku z Ikei s docela tvrdym matracom takze to zachranujem aspon ciastocne.
    Takze matrac urcite tvrdy, konstrukcia je druhorada.

    #403595
    motyl
    Účastník (Participant)

    Ja som nedavno kupil matrace. Isiel som do skladu s calunickym materialom, polezal v sklade na jednotlivych molitanoch, vybral si typ potahu a oni dali vsetko dokopy.
    Zakladny bol tusim najtvrdsi co mali a na ten dal 3cm “inteligentnu” penu a zatial spokojnost.

    #403596
    shadower
    Účastník (Participant)

    tak postel velmi zalezi az ked hladas nejaky dizajn …potom rosty spravia nieco a najviac matrace …tiez mam osobne rad najtvrdsie a teda vzdy skusam co je najtvrdsie …ako uz bolo napisane :P naj doska

    #403598
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    Nesuhlasim s tvrdenim, ze na rame postele nezalezi. Ja som pred par rokmi kupoval tusim v Kika taky set, ze ram postele a skrina. Stalo to asi 500 Euro a k tomu som musel dokupit este rosty a matrace… Cize dokopy to vyslo celkom dost penazi. Skrinu spomeniem iba okrajovo, ze je to ciste hovno, lebo sufliky sa same otvaraju. Musim v nich mat zacvaknutu ponozku aby ostali zavrete. A ta postel, tak ta vrzga asi aj pri jemnom dychani… Ani nehovorim co to robi pri otacani na druhy bok, alebo pri aktivite v ktorej JFK momentalne asi zial trochu abstinuje. Sused nadomnou ma asi rovnaku a ked ma zoparkrat uprostred noci zobudil prehadzovanim sa na druhy bok, tak som si uvedomil, ze s tym musim nieco robit. Do kazdeho spoja som napchal gumene podlozky a je to lepsie, stale to ale nie je idealne.

    Inak pekne, pevne a pohodlne postele som videl v CasaMia nabytok. Ceny cca 800€ a vyssie a to si myslim, ze je cena dost dobra ak je to take kvalitne ako to vyzera. A neviem ci nahodou neboli v cene aj rosty.

    #403601
    JFK.
    Účastník (Participant)

    teraz mám asi dosť mäkký matrac, lebo keď spím dlhšie (vikendy), tak mám ráno uplne potuhnuté kríže :(
    Alebo sa budím že mi tŕpne ruka alebo noha …. A celkovo chrbát je zlý, som kamarát s liekmi na bolesť :(

    takže asi sa vážne pozriem za tými tvrdšími matracmi, aj keď mam takú skúsenosť že v drahých hoteloch su celkom tvrdé matrace, ale raz v Hong Kongu som mal taky tvrdý že som neveril :D a to mi už vadilo že som sa necítil ako na posteli, kedže zvyknem spať na boku alebo na bruchu, pozriem sa po tých tvrdších matracoch (takých ako su v lepších hoteloch) ale za vyslovene “dosku” zasa nie som :)

    Musim skočiť do IKEI popozerať tie veci, som v tom dosť stratený

    #403602
    Jaem
    Účastník (Participant)

    Za 40 rokov svojho zivota som vyskusal vseliake matrace a postele (aj vodnu a je to … ) Ale odkedy som vyskusal matrace Tempur, iny uz nechcem. Ano, je drahy, ale perfektny! A v kombinacii s elektricky polohovatelnym rostom je to lahoda :)


    @JR
    – tie makke matrace v niektorych hoteloch liezli na nervy aj mne :) Najhorsi bol v Holiday Inn v Blave, dobre sa spalo v Sheratonoch…

    #403615
    miskosvk
    Účastník (Participant)

    teraz ma tu ohejtuju ale ja som si kupil dormeo silver memory bla bla bla plus neviem co, za asi 4 kila, viem je to priserna telemarketingova firma ktoru mam na block liste, ale uz na nom spim dva roky a inde sa neviem vyspat :D inak suhlasim s tvrdenim ze tvrdsi matrac je lepsi ako taky kde sa prepadnes a trcia ti len nohy a hlava :)

    jj ikea sa ale nezda, maju tam relativne drahe matrace, odstupnovane podla tvrdosti, a niektore su fakt dobre. Pripadne sa vyser na matrac a skus spat iba v drevenom rame, co to spravi :D

    p.s. drevoplech “alebo pri aktivite v ktorej JFK momentalne asi zial trochu abstinuje.” si zabil :D

    p.s. 2. aby som netrieskal do vetra, tu mas nejae odporucania http://www.prespanok.sk/ako-vybrat-spravny-matrac

    #403619
    JFK.
    Účastník (Participant)

    No Hilton, Sheraton a spol majú dobré matrace. Vysoké, pevné a dosť tvrdé (ale nie doska :D)

    #403621
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Jaká náhoda, u nás tiež kupujeme nové postele :-D

    #403637
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    nuz, treba sa zmierit s tym, ze vekom (a nedostatkom pohybu – odporucam plavanie pri kancel robote) uz clovek nebude spat len tak na kadecom, ako ja svojho casu ked som bol dredaty punker a spat na jar opitemu na trave mi vobec nevadilo :D

    Dnes uz veru nie. Ale staci fakt len ten riadny matrac, ostatok su somariny okolo.

    #403655
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    JFK : Vidis, trpnutie ruk alebo noh ma dve priciny. Jedna z nich je znicena platnicka alebo cholesterolovy nanos vo vnutni tvojich ciev. Tipnem si ze tvoja strava spociva na konzumacii vydatnych jedal bohatych na nasytene mastne kyseliny co je v podstate fastfood(pizza, hamburgre, vyprazany syr, iny bordel?) :-).
    Takze okrem tvrdeho matracu skus este inu featuru – kazdy den koktejl z odstavenej cervenej repy, dvoch karotiek, jablka a polky citronu. Zivocisne tuky nahrad radsej rastlinnymi, obmedz biely cukor-radsej trstinovy, vyrobky z bielej muky, biele pecivo nahrad celozrnnym a sleduj ten vysledok do 2-3 mesiacov. Kukal som ako puk. Zla strava je velkym povodcom chorob a zanasanim ciev(kardiovaskularnym) tym hlavnym.
    Boli casy ked som si sadol za iMac do kresla a zacali mi po case trpnut nohy. Akonahle som nasadil vyssieuvedenu “dietu” tak problem po 3 mesiacoch prestal a to nehovorim ze som zhodil 6 kil :-).
    Doporucujem este ako dodatok uzivat sojovy lecitin :-)

    #403656
    shadower
    Účastník (Participant)

    ja mam postel od finesu masiv …ulozny priestor taky akoby tam nebol …je troska hlbesie takze ho nevidne ale je tam :)
    drevo musi byt samozrejme podlozene filcamy ktore boli k tomu a nevrzga pri nicom :)

    hej to je uz na tebe ci si kupis masiv alebo nie …ale zalezi kde vrzgaju lebo mozes podlozit filcamy aj tak bude …rosty napr. tak zas treba medzi tie drevene spoje tiez dat pasku alebo olej a prestane …drevo je drevo …:)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 23 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.