Thunderbolt a audio

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Thunderbolt a audio

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    slavozv
    Účastník (Participant)

nakolko nie je mozne z macbook air (2011) z audio portu ziskat audio v digitalnej forme (len analog audio – opravte ma ak mi nieco uniklo) pytam sa ci to nie je mozne nejako „odseparovat“ z thunderbolt portu. Existuje nejaka redukcia Thunderbolt to optical audio.
    Dakujem za rady

danocoys
    Účastník (Participant)

thunderbolt redukcii je ako safranu a takato audio asi ani nebude.. kedze by bola iba pre Air nakolko ostatne NB digital maju. .. na tvojom mieste by som skor riesil externu zvukovku.. ci uz cez USB alebo FW, kedze redukcia z thunderboltu na FW uz je. A tam uz digitalny vystup bude mat.

Lens
    Účastník (Participant)

Ak som to spravne pochopil ty chces ziskat digital audio ano? To vitiahnes aj cez klasicky jack audio vystup pomocou redukcie na opticky kabel.

Lukkas
    Účastník (Participant)

A da sa z toho vytlacit aj zvuk na 5+1 ?

ščerby
    Účastník (Participant)

Cez optický kabel ide 5.1 z MBP (predpokladám že aj z Air-ka) v pohode. Plnohodnotnú 7.1-ku cez optiku sa mi zdá, že nerozchodíš, ale 5.1 ide spoľahlivo. Osobne som veľký rozdiel pri hudbe (mp3 320kbps) nezaznamenal, ale na filmy je to pecka (DD, DTS) oproti Dolby ProLogic cez analog.
    Kábel mám tento: http://www.najnakup.sk/Porovnaj_av-kable-a-konektory_HAMA-opticky-Toslink-ODT-Toslink-m-ODT-Toslink-m-3m_621126.html

Lukkas
    Účastník (Participant)

No mne sa jednalo hlavne o to aby sa od tial dalo vytiahnut 2 kanaly, jeden dajme tomu na sluchadla a druhy napr na repro (vhodne pre DJs)

slavozv
    Účastník (Participant)

chlapci: Lens, Lukkas, ščerby – o čom tu točíte?? skor si precitajte specifikaciu audio vystupu mnou uvedeneho modelu a potom chvilku porozmyslajte co napisete!
    MacBook Air model 2011 ma na audio vystupe (stereo jack 3,5mm) len analogove audio – asi preto do tohoto konektoru nie je ani mozne zasunut opticku redukciu Toslink http://www.tomshardware.sk/product/redukcia-opticka-zdierka-toslink-opticky-konektor-jack-35mm-4341/
    preto hladam moznost z konektoru thunderboltu (miniDP), kde predpokladam audio v dig. forme je
    ale dik aj tak aspon za snahu pomoct

sweter
    Účastník (Participant)

mb air nemaju ani jeden opticke vystupy. mb pro ich maju dlhe roky. Pri novsich generaciach je to potom riesene ako tzv. Kombo 3,5mm jack kedy je to aj analog aj opticky vystup vjednom. Preco napr. Nepouzijes nie TB ale USB? Thunderbolt je super, ale nikto nerobi adaptery/kable pre audio. Cez usb su napriklad externe zvukove karty alebo aj adaptery pre dvojkanal. Mrkni napriklad: http://www.native-instruments.com/en/products/dj/traktor-audio-2/?type=99

Lukkas
    Účastník (Participant)

Ja som sa pytal vseobecne.

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.