Šumivý zvuk FLAC-u vo VLC Playeri.

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Šumivý zvuk FLAC-u vo VLC Playeri.

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Autor
    Príspevky
  • #77183
    iDominica
    Účastník (Participant)

    Zdravím,chcem sa spýtať keď prehrávam FLAC súbory vo VLC hrozne šuštia akoby cez rádio zo 40 rokov a to sa týka aj všeobecne hudby vo VLC.Neviete čo s tým?Ekvalizér zapnutý nemám.Verziu VLC mám najnovšiu.
    Vopred ďakujem

    #261616
    raul
    Moderátor

    Davno si tu nebola :)

    Sku reinstall vlc (komplet), resp. vymaz jeho plist files… Mohlo by pomoct dat vlc do povodneho stavu – lebo default by urcite nemal sustat. Ak hej, asi bude chyba v suboroch.

    Moze byt vsak aj chyba inde (???), preto skus iny prehravac – celkovo, vlc na flac som nepouzival… Existuje aj plugin do iTunes na prehranie flacu…

    #261622
    mrzo
    Účastník (Participant)

    VLC sa vzdy spraval divne pri prehravani FLACu – raz to islo super, potom to robilo presne co hovoris (verzia od verzie inak)… Osobne som to riesil stiahnutim Voxu http://www.voxapp.uni.cc/ na rychle prehranie a do iTunes to uz ide aj tak v Apple Loosless…

    #261653
    raul
    Moderátor

    mrzo: ktoru verziu voxu odporucas?

    #261669
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 raul – pouzivam ho tak malo, ze neriesim verzie – doteraz som mal 0.2.7 teraz som hodil tu betu 0.2.8, ked som hladal link na web…

    #261672
    antontokar
    Účastník (Participant)

    Ja uz som kvoli tymto problemom presiel na mplayer, zvlada vsetko, co vlc a mam ho rad kvoli moznosti ovladat ho aj cez klavesnicu skratkami, ktore dobre poznam (ovladanie cez gui je samozrejmostou). S FLAC-om nema ziadny problem oproti vlc.

    stiahnes ho na:
    http://mplayerosxext.googlecode.com/files/MPlayer-OSX-Extended_rev14.zip

    #261706
    iDominica
    Účastník (Participant)

    Tak vdaka vyškúšam,VLC tam nič nemám nastavené všetko je deafult tak radšej vyskúšam iný prehrávač ako hovoríte.Práve aj by som to zkonvertovala ale vo FLACU mam pesničky aj tak také čo by som si do iTunes nedala to len tak na zažitok z čisteho zvuku. :) ĎAkujem za odpovede

    #261724
    antontokar
    Účastník (Participant)

    jasne, pocuvaniu hudby v stratovom formate (mp3 a pod.) sa radsej vyhnut oklukou… idealne su original media ale flacom tiez nic nepokazis ak nemas nejaku zostavu z vyssieho high-endu.

    #261778
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    @antontokar
    FLAC, WAV pripade Apple Lossless su bezstratove formaty cize aj ked mas “nejaku zostavu z vyssieho high-endu” stale tym nic nepokazis a stale to bude zniet na chlp rovnako ako original medium ;)

    #261783
    lexo
    Účastník (Participant)

    to sleepwalk3r – dovolim si mierne nesuhlasit, zvuk Ti “pokazi” zvukova karta PC, NB a pod. Original medium zasunies do CD prehravaca v tej istej high-end triede a teda pocut rozdiel.
    Aj ked tato diskusia patri na ine forum – sorry

    #261786
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    @lexo
    no ale ak mas high-end zvukovku a este napr aj s optickym vystupom tak sa tam nema co “pokazit” ;)

    #261788
    antontokar
    Účastník (Participant)

    Suhlasim aj nesuhlasim :) je pravda, ze zvukovka urobi fakt vela, zalezi ale na prevodniku. Takisto FLAC nemusi byt vzdy zhodny s cd, ak je len velmi maly problem citania z cd, nastane tzv. “Jitter”. Citacia hlava je nastavena do nepresneho modu, neprecita to cd uplne rovnako, nie je to ako pri citani dat z cd.

    Ja osobne vlastnim zostavu Marantz PM8001 + B&W 683. Ako vstupne zariadenia mam: Marantz CD5003 a z pc M-Audio Firewire Audiophile. A musim povedat, ze je tam trochu rozdiel v originalke a FLACU z pc, original cd mam radsej. Aj ked to je viacmenej dane prevodnikom. Kazdy komponent ma trochu ine zafarbenie zvuku. Ale hudba sa da vychutnat na oboch, to je pravda :)

    #261804
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 antontokar – tak ako moze byt poskodeny FLAC, tak isto moze byt poskodene originalne medium, to je sakra slaby argument… Tak isto ako moze byt vyladena, tvoja zostava aby vyhovovala tvojmu sluchu, moze byt vyladena aj PC zostava… Ale rozhodne je akykolvek lossless format lepsi ako sebelepsia mp3. Osobne este zastavam nazor, ze nie pre kazdu hudbu to je potrebne, su iste styly hudby kde mam uplne v pazi ci to je 160kbps mp3 alebo FLAC, ale niekde to proste pocut hned, ze ta mp3 je malo…

    #261806
    Bugaboo
    Účastník (Participant)

    Ja som tu už podobné vlákno založil. Prehrávanie FLAC vo VLC je hrozné, nepočúvateľné. Tak som prekonvertoval do ALAC a v iTunes to je už iná káva :). Ale čo je zaujímavé, niektoré FLAC ktoré som robil z original CD kedysi, sú po konvertovani do ALAC o trošičku kvalitatívnejšie horšie ako keď som original CD importol rovno do ALAC v iTunes.

    #261807
    antontokar
    Účastník (Participant)

    mrzo: asi mas pravdu, ja som to pri mp3jkach vzdy postrehol najma na hlase alebo vyskach, tam sa to strasne skresluje, nech je to aj vyssi bitrate. Je mozne, ze u niektorych piesni je to postrehnutelne menej/viac ale ja uz mp3jkam neverim. Mam bud originaly alebo flac. Mozno to je ovplyvnene aj psychikou ale citim sa lepsie, ked to mam vsetko bezstratovo :) Zo stratovych formatov som este kedysi pouzival ogg vorbis, s tym mam celkom dobre skusenosti.

    #261865
    lexo
    Účastník (Participant)

    antontokar: zaujimava kombinacia Marantz + B&W. Ja som skusal v predajni pocuvat Marantz +B&W policove a nehralo to tak dobre ako Marantz+Canton. Naopak B&W hrali omnoho lepsie s Denonom ako Cantony. Nakoniec som si vybral Marantz + Canton policove – na stojanove nevysiel budget.
    Kazdopadne je to vec vkusu a subjektivnych pocitov.
    Este k pocuvaniu cez PC. Moj Macbook Pro od zaciatku mal problem z vystupom na sluchadla. Pri nizkej hlasitosti bolo pocut sumenie. Aj iny mali podobny problem. Potom to nejakym updatom odstranili, ale minule som si vsimol, ze to robi zase. Preto pouzivam externu USB zvukovku. M-Audio, ked ho pripajam k recvieveru. Inak pocuvam FLACy na ipod touch, ked chcem dobry zvuk.

    #261880
    antontokar
    Účastník (Participant)

    lexo: osobne som skusal canton gle 409 aj chrono 509 tusim, kazdopadne k tomu marantzu mi ovelaviac sedeli B&W, v tom studiu to bola jasna volba :) Tiez ale zalezi aj od modelu, regalovkam som prave velmi neprisiel na chut. Doma som ten isty marantz skusal porovnavat s B&W 804, na ktorych uz bol na moj vkus velmi prebasovany zvuk (samozrejme myslim bez korekcii a podobnych hluposti). K 683jkam je to ale kus ako usity. Aj tie 683 su od B&W za tu cenu fakt podareny model. Je to ale velmi o subjektivnom vnimani, to je pravda.

    K M-audiu: tiez som mal M-audio fasttrack usb, ale boli s nou problemy. Na windowse sa po case zacala odpajat, a na macu este naviac mavala zle obdobia, ked proste zacala “chrcat a praskat”. Vymenil som ju za M-audio firewire audiophile a od tej doby nemam ziadny problem. Zvukovo boli skoro rovnake, avsak tento kusok funguje zarucene dobre :) skoda, ze uz sa nevyraba. iPod nemam, ale pocul som, ze nema az tak kvalitny prevodnik.

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.