Stratený disk

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Stratený disk

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #103065
    samo282
    Účastník (Participant)

    Zdravím, mám malý problém s mojim MACbookom pro, mám na ňom OSX Lion. Už druhýkrát sa mi stalo, že mi zamrzol noťas a po reštarte som videl len blikajúcu ikonku s otáznikom tak som chcel preinštalovať OSX, no v disk utility mi disk nenašlo – teda sa javí akoby zhorel alebo sa s ním stalo niečo podobné. Prvýkrat som ho dal do servisu a po dni mi ho vrátili, že s diskom nič nie je ale asi sa mi v ňom len objavil nejaký vírus alebo podobne a len ho vrátili do stavu pred 3 dňami. Viete mi poradiť ako niečo také spraviť a ako zistím či je disk definitívne odpálený alebo nie? Záruka mi totiž už skončila, som presťahovaný a najbližšia predajňa/servis je trochu ďalej. Zatial fičím len s externým diskom a OSX nainštalovaným na ňom.

    Vďaka

    #396872
    samo282
    Účastník (Participant)

    pridávam obrázok [IMG]http://i61.tinypic.com/akhcts.jpg[/IMG]

    #396873
    stefan.stefanov
    Účastník (Participant)

    bud si disk povedal papa ale to je menej pravdepodobne alebo je to diskovy kablik, to je kablik medzi doskou a diskom… navstiv servis, odporucam mzone eurovea

    #396881
    Leachim
    Účastník (Participant)

    Mne sa 2x stalo niečo podobné, najpr sa zasekol vždy pri boote, potom už ani disk nenašiel a chyba bola v SATA kábli, trebalo ho vymeniť.

    V MBP 2009(možno aj iné ročníky) boli nejaké zlé sata káble, ktoré sa zvykli po určitom čase, resp. prenesenom objeme dát “odpáliť”. Možno máš ten istý problém. Je toho veľa na apple fóre.

    Či je to disk zistíš jednoducho, vyber ho a daj do externého rámčeku. Ak pôjde a keď ho vrátiš späť dnu nepôjde, chyba je jasná.

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.