štatistika v exceli 2008 ???

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software štatistika v exceli 2008 ???

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    zaba610
    Účastník (Participant)

ľudkovia prosím Vás zapodieval sa už niekto z Vás so štatistikou v exceli mám tu dosti problém dostať tu niektoré veci ktoré v exceli pre Windows fungujú normálne…..
    ako napr. pri korelácii mi zobrazí len jedno číslo pre koeficient závislosti čo v exeli pre windows vytvorí tabuľku,
    ďalej napr. aj s vytvorením lineárnej rovnice trendu…???

vedel by niekto s tým poradiť???

vopred díkkk

Kaliver
    Účastník (Participant)

v prvaku na vyske sme mali statistiku (bleee, hrozny predmet), a robil som ju v Office a vsetko vacsinou slo….

zaba610
    Účastník (Participant)

a vedel by si si spomenúť ako by som sa dostalo k tej lineárnej rovnici trendu?

naconazov
    Účastník (Participant)

Tiez som mal statistiku, a islo to vsetko v poriadku len som to vsetko robili na Office 2004, napr. Excel v 2008 nemá možnosť doinštalovať Solver a podobné pluginy…, treba ho stiahnuť ako zvlášť app. Takze je mozne ze excel 2008 je ochudobnený aj o iné možnosti.

Kaliver
    Účastník (Participant)

Skus mi napisat bliziu problematiku zo statistiky, co mas vlastne spravit v zadani, lebo ked napises linearna rovnica trendu, tak si to nejak neviem zaradit.

zaba610
    Účastník (Participant)

to: Kaliver

ak by si mi poslal mail, by som ti preposlala súbor s konkrétnou úlohou.
    zaba610@azet.sk

pepa007
    Účastník (Participant)

některý složitejší funkce v excelu se musejí aktivovat v jednom hodně dobře schovaným menu. blbě se to hledá a už si to nepamatuju, ale prostě se tam někde zaškrtlo že chci mít k dispozici pokročilý statistický funkce a bylo to.

zaba610
    Účastník (Participant)

dííky skúsim pohľadať

raul
    Moderátor

v nadeji som si kupil office2008 for mac, ze to bude plnohodnotna nahrada za Office 2003 na win (resp 2007), ale bohuzial, nie je… Je to nieco uplne ine, takze ani nikomu neodporucam…

Na pisanie a vsetky ostatne veci pouzivam iWork (teraz09, ktory mi vsetky „office“ veci aj precita, aj novovytvorene vie ako office dokumenty ulozit… ) a ked uz na nieco naozaj potrebujem office, tak jedine Office2003 cez crossover – funguje to viac-menej na 90percent :)

(ked som pri tom: chcel by som sa spytat na nejake rady a tipy ohladom office2003 cez crossover, je tu este niekto, kto toto pouziva? thx… )

pepa007
    Účastník (Participant)

tady to je, pokud jsi to ještě nenašel: http://office.microsoft.com/en-gb/excel/HP011277241033.aspx

zaba610
    Účastník (Participant)

to pepa007:

dík za snahu ale nepomohlo lebo to okno add-ins mi neponúkne žiadne možnosti…
    ani po kliknutí na search..

ivan.m
    Účastník (Participant)

No vyzera to ze ten Analysis toolpack pre Excel 2008 neexistuje vid.:
    http://www.mackb.com/Uwe/Forum.aspx/excel/4519/Excel-2008-Analysis-Add-in

Skus pouzit iWork alebo silnejsi kaliber MATLAB.
    V matlabe to urcite pojde, tam ide proste vsetko, len na to treba osobitu vysoku skolu. My sme v MATLABE kodovali videa a filtrovali obrazky ;) Viem, ze do neho existuje aj Statistical toolbox, tak isto sa tam daju robit tie najneuveritelnejsie grafy ake si kedy videla.

pepa007
    Účastník (Participant)

aha. tak to je asi potřeba doinstalovat je. ale myslím si že jsou součástí základní distribuce Office, protože jsem je tam vžycky měl a nikdy jsem žádný speciální moduly nebo rozšířenou verzi nekupoval.

zaba610
    Účastník (Participant)

ešte by bola možnosť nainštalovať si asi ten starší office…podla toho čo som čítala ten nemá toľko nedostatkov…ako táto 2008

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.