SSD MBPro 13″ mid 2010

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware SSD MBPro 13″ mid 2010

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    2bediesel
    Účastník (Participant)

Caute mam vyssie spomenuty notebook a chcem si kupit ssd disk.
    Uz som si cital rozne prispevky, ale cim viac prispevkov tym viac nazorov.
    Mam naistalovany ML a fungujem aj na parallels 8, a iba chcem aby mi ten disk zrychlil system a zvysil vydrz baterie, min. by bolo 60GB.
    Rad by som poprosil niekoho o odpoved kto ma obdobny MB a jeho ssd mu funguje stopercentne.
    Diky moc

lopez453
    Účastník (Participant)

mam MBPRO 13-inch, Mid 2009
    a pouzivam spolahlivo OCZ agility 3 120GB – bootcamp 40 giga, mountain lion 80gb.

cca rok. Odporucam NEAKTIVOVAT nasilu TRIM – takto mi to chodi najlepsie.

Kompi
    Účastník (Participant)

Mas tam sata II radic, takze na extra rychlosti sa spolahnut nemozes a teda ani najnovsie hi-end disky nie su to idealne, no i tak ti to zrychli poznatelne (u mna na tomto notebooku bol boot systemu 49 s proti 14 sekundam). Ja by som isiel do 256GM M4ky, idealna volba na tento MBP.

– MBP 13 2010 totizto ma chipset od n-vidie, tak by som tam nepchal nic z od OCZ (vertex – agility II resp III plus ostatne klony od inych vyrobcov), lebo tam bol casto problem s drivermi a detegovalo tieto disky ako sata I disk a nie Sata II.
    – 256 GB je ideal, 60 GB na bootcamp parbu a 200 na ostatok. Navyse pri dnesnych cenach by som nevahal ani chvilu. Ja som este kupoval za 200 eciek 128GB M4 na tento isty MBP a maximalna spokojnost bez jedinej chyby a mrznutia uz daky ten mesiac :). (http://www.alza.sk/crucial-m4-256gb-d238305.htm)

Hurfo
    Účastník (Participant)

Ja mam macbook white 2009 s Kingston V 100+ 96GB ktory mne ide najlepsie s citanim cca 200MB/s a zapisom 150MB/s (blackmagic disk speed test) horsie vysledky som dosahoval s diskom Kingston V200+ 120GB a OCZ agility 3, 60GB. Bude to ale tym ze macbook vyuziva len SATA 2 namiesto SATA 3 ktora ma 2x limit prenosu.
    Rozdiel ale poznas okamzite a s doplnenou ramkou je moj laptop vykonnejsi ako minulorocny model PRO s procesorom i5.

2bediesel
    Účastník (Participant)

Dik za odpovede, avsak mne staci SSD disk na system a dokumenty a zvysok medii pojde na obycajny disk, pretoze ssd menim za dvd mechaniku.
    Len sa bojim ci mi nebude blbnut windows cez parallels a ci rozpozna oba disky.
    Zatial sa prikladam k disku crucial M4.

Benne
    Účastník (Participant)

boha rozmyslam aj ja tuho nad tym, ale 200E mi stale pride vela za disk :/ aj ked ten rozdiel musi byt fakt markantny, plus ramky za 50 a mam mac na dalsich par rokov co ?

EDIT : Tak som zistil, ze ramky 8GB vyjdu na cca 37 E na alze, tak som ich z trucu kupil, aj ked nemam srobovacik s ktorym uvolnim spodny dekel :D

2bediesel
    Účastník (Participant)

Viete mi este niketo povedat co treba nastavit po osadeni ssd disku a nainstalovani ML?

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.