SSD disk Vertex 3 series 120 GB alebo Apple SSD disk 128 GB???

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware SSD disk Vertex 3 series 120 GB alebo Apple SSD disk 128 GB???

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 25 )
  • Autor
    Peter Rosiar
    Účastník (Participant)

zdravím, chcem si kúpiť Macbook Pro 15, ale neviem sa rozhodnúť, ktorý SSD disk. Vie mi niekto znalý poradiť aký výkonný je ten ktorý tam dodáva Apple?? Oplatí sa tam dať Vertex 3 series? Dakujem za odpoveď.

stefan.stefanov
    Účastník (Participant)

urceti sa oplati vertex… ma prenosove rychlosti nad 500 mega ja mam agility 2 a uz to je pecka…

Peter Rosiar
    Účastník (Participant)

a este by som sa chcel spytat, nove macbooky pro maju SATA III ?

jojosr
    Účastník (Participant)

maju….ja mam Vetex 2 a je to delo!!!!

romeo_84
    Účastník (Participant)

jojosr: pokial sa nemylim, tak Vertex2 ide na SATA2.
    Ale tiez by ma zaujimalo, co sa stane ked do MBP MID 2009 dam Vertex3, kedze tento MBP ma len SATA2 (aspon si myslim). Nevie niekto?

romeo_84
    Účastník (Participant)

tak uz som si zistil, keby to niekoho zaujimalo: Vertex3 pojde aj pod SATA2, bude ale dosahovat polovicnu rychlost oproti SATA3. Test a porovnania Vertex3:

http://www.storagereview.com/ocz_vertex_3_review_240gb

Sanata
    Účastník (Participant)

Urcite Vertex 3, je to najlepšie SSD na trhu…Aj keď môj SSD Vertex 2 skapal po 3 mesiacoc používania… A to nie som prvý ani posledný…Ale momentálne apple SSD sú o ničom.

Peter Rosiar
    Účastník (Participant)

a vyreklamovali to? lebo ja tak aj planujem, ze hned aki ho kupim, vymenim ram aj hdd, vyjde to lacnejsie ako od applu.

Sanata
    Účastník (Participant)

Este nie, stalo sa to len pred par dnami a este som sa stym ,,nebavil“ lebo na to momentalne nemam cas a kedze som ho nekupil na SR kvoli strasne predrazenym cenam, az skoro 100 euro, tak ho mam z amazonu z nemecka a musim riesit postovne…Takze uplne skvelo…

maiob
    Účastník (Participant)

no len piste skusenosti lebo chcem robig upgrade 13″ MBP 2010 na SSD a 8GB ram ..ale Vertex 3 mi je zbytocny kedze radic v mojom MBP je len SATA2 cize pojdem len do Vertex 2 ale ak to ma skapat to nechcem :D …tiez rozmyslam nad tym kupit to minimalne v nemecku lebo sa da usetrit 30 a viac eur na jednom kusku

Sanata
    Účastník (Participant)

No presne tak som rozmyslal aj ja… Teoreticky rychlost vertex 3 sa nevyuzije, ale na druhej strane tam je inteligentnejsi radic a rychlejsi zapis dat pri obsadeni buniek… Ja som siel do vertexu 2 kvoli cene, ale po tom skapati by som uz asi nesiel zas do vertexu 2…

martin_kubik
    Účastník (Participant)

Je možné upgradovať Sata II v normal bay v Macbooku Pro – mid 2010 na Sata III ?
    Či na to treba výmenu základnej dosky?

maiob
    Účastník (Participant)

tak moje rozhodovnie aktualne je medzi intel 320 300gb a vertex2/3 240gb ale intel sa mi v pomere cena/kapacita pozdava viac, ja to potrebujem na pracu v logic pro a to je vsetko aj tak rozmyslam nad vymenou za 15″2011 model ale disk sa da prehodit, len ide o to co pri ssd znamena pomale citanie/zapis 4kB resp velkych suborov ci je to az tak na obtiaz, na velke subory filmy a pod pripajam aj tak externe nieco velkokapacitne USB/Lan/FW 7200 otackove a na disku MBP len par GB mp3 nech je hudba po ruke, ale uvidi sa v blizkom case 300gb intel este nie je skladom tam kde je za rozumnu cenu

Kompi
    Účastník (Participant)

Vertex 2 – presli z 34 Nm pamati na 25 nm – totalny prepad vykonu. Ostatni vyrobcovia a disky na styl force series 3 etc . nemaju firmware prisposobeny na MAC. Do vertex 2 by som nesiel ani za nic.

vertex 2 120gb – zle pamate 190euro
    vertex 2 120gb – dobre pamate 230euro
    vertex 3 120gb – 260euro

Jednoznacne vertex 3, nie je o com. Vase disky vertex 2 chcipli lebo sa uskvaril sandforce 1200 chip, 2200 su zatial na tom lepsie takze uz len z toho pohladu radsej vertex 3.

Navyse nech si pise kto chce co chce, sekvencne rychlosti su jedna vec a realita je niekde inde, dalek podstatnejsie su IOPS a tie ma vertec 3 super.

A este jedna vec – sotva vas niekto rozpozna rozdiel na MBP 13 medzi intel 510 a vertex 3, takze toto je otazka skorej pre zivotnost – intel ma 3-5 rokov.

hatto
    Účastník (Participant)

pkv, Kompi: vdaka, pekne vysvetlene!
    presne takto by malo sluzit toto forum,ze ten co vie, vysvetli polopatisticky tym co nevedia :)

ps: a ja sa ospravedlnujem za spam:)

Sanata
    Účastník (Participant)

No keby bolo tolko informácii dostupných keď ja som kupoval ssd, tak by som asi tiež ináč kúpil… Ja som chcel ten Vertex 3, ale cena pri 240GB bola proste premrštená kvôli novinke…

rimestar
    Účastník (Participant)

Mam MBP 8,1 cize posledny model s i7 sandybridge. Mam uz SATA3?

Peter Rosiar
    Účastník (Participant)
    lindus
    Účastník (Participant)

Ja som up ask pred poolroom na 8GB Ram a SSD 120GB Intel 320,nadmerna spokojnost!!! Mam tiez otazku,mam ponuku na Kingston SSD 256GB 100e V+ (Sata 2) viete mi poradit ci by mi slapal bez problemov v MacBooku Late 2008 aluminium,dakujem

dfx
    Účastník (Participant)

Ja mam 120GB Intel 320 series v MBP 2009, k tomu 8GB RAM a funguje to perfektne. Som s tym tak spokojny, ze by som nic ine ako Intel SSD disk nekupil, tak dufam, ze nesklame. Teraz by som asi uprednostnil 520 series, pretoze tie disky su novsie.

lindus: ked som pred rokom vyberal ssd disk do svojho mbp, tak som cital dost negativne veci o kingstonoch v macoch, takze ja by som do toho nesiel. Radsej intel

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 25 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.