Spotreba RAM – hlavne Safari

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Spotreba RAM – hlavne Safari

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 33 )
  • Autor
    Príspevky
  • #70794
    petiar
    Účastník (Participant)

    Ahojte,

    chcem sa spýtať či je normálne, že Safari si zoberie 750MB RAMky a taktiež či je normálne že pri 4GB RAM, ktoré mám v MBP mám 5GB swap čo robí spolu krásnych 9GB. :-o

    Spustené aplikácie: Mail.app, Safari, Calendar, iTunes, Skype, Transmit, Things, Billings, Nambu, TextMate, Evernote, Sequel Pro a Terminal. Uptime: 7d 13h.

    Piata aplikácia v poradí tých, čo požierajú najviac RAM je Finder a berie si 73MB, tzn, že každá ostatná si berie menej.

    Dík za názory/ozrejmenie.

    #221853
    KoZi_piss
    Účastník (Participant)

    ja sice nepoužívam Safari, ale Opera mi bere např 400 Mb.. což se mi zdá taky dost…

    viz scrn :http://lh5.ggpht.com/_TUYHDadJrAo/TGUZAK2Pf6I/AAAAAAAAAp0/bKExW5TlNgI/100813-0001.jpg

    #221860
    iTuxx
    Moderátor

    mne safari momentalne berie 254,3 MB. Mam otvorene 1 okno a 3 taby.

    #221862
    Lens
    Účastník (Participant)

    Da sa nejako nastavit maximum ram pre safari? Pretoze ja ho nevypinam a mam tam otvorenych aj 5 okien po 10 tabov a to uz zere pekne aj 2gb.

    #221863
    peto01
    Účastník (Participant)

    mne pri otvarani každej druhej stranky safari mrzne, tak som dal chrome a odvtedy mam pokoj.

    #221873
    petiar
    Účastník (Participant)

    Takže s tým Safari je to asi “normálne”, ako tak pozerám. Navyše, keď tu debugujem >200kB javascript… :-)

    Ale ten zvyšok RAMky, to mi nejde do hlavy. Mám tam okrem Safari ešte 12 aplikácií, keby každá brala 200MB (berie omnoho menej!), tak je to dokopy 2,4GB ak dobre rátam, plus Safari, nech nežerem, 3GB. Ale 9????

    #221878
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    Zrejme ani len netusis ako funguje sprava pamate v unix-ovych systemoch.
    to co ti ukazuje activity monitor je miesto alokovane v RAM + miesto alokovane na swape + miesto ktore zaberaju resource fajly a teda ich netreba swapovat. Navyse ak safari vyuziva thready – co asi hej – tak kazdy thread odkazuje na rovnaky blok pamate. Za predpokladu ze bezia napr. 3 thready tak sa v activity monitore velkost spotrebovanej pamate ztrojnasobi – samozrejme len teoreticky.
    Neries to. System zvlada spravu pamate urcite sto krat lepsie ako by si mohol ty nejakymi obmedzeniami dosiahnut..

    #221915
    Lens
    Účastník (Participant)

    sleepwalker: Tak to si nam teda vysvetlil. Takto to môzem aj ja vysvetlit vplyv fotoperiody na cicavce v oblastiach polarnych kruhov a napisat ti ze neries…

    To ze mac naklada s ramkou super je nepochybne ale ta safari ma stve :(

    #221938
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    Firefox 2 taby 557 MB

    #221942
    raul
    Moderátor

    lens: sleepwalker to vysvetlil spravne a ma pravdu. To, ze sa to vam zda vela, nic neznamena, toto nie je windows, jednoducho to funguje inak. Najprv si to nastudujte vsetci (mozte zacat tam, co napisal sleepwalker… ) a potom sa bavte o tom, ci je to vela, alebo malo… Nic v zlom.

    #221944
    erteplak
    Účastník (Participant)

    asi to je problem safari, mam otvorene vo FireFoxe 4 okna v nich spolu minimalne 60 tabov a ukazuje mi to 402MB

    #221945
    dubak
    Účastník (Participant)

    nechapem niektorych ako mozu mat v prehliadaci otvorenych 500 okien a v nich este cez milion tabov, ved to sa v tom ani nemozte vyznat a nie to este pracovat a potom sa divte ze vam prehliadac zabera vela RAM :D
    vzdy mam v prehliadaci otvorene maximalne dve okna a v kazdom maximalne tak 7 tabov aj to uz vela hovorim preto sa vam niektorym cudujem

    #221946
    erteplak
    Účastník (Participant)

    a nebude to tym,ze kazdemu vyhovuje nieco ine, dubak?
    Ja sa v mojich 60 taboch vyznam perfektne. Su to stranky, ktore neustale navstevujem, cize ich neustale zapinanie a vypinanie by ma dost otravovalo. A mimochodom ja sa na velku spotrebu nestazujem, myslim, ze tych 400mega je velm dobre cislo na to mnozstvo, v porovnani s tym,co pise OP o safari …

    #221948
    dubak
    Účastník (Participant)

    ok, ja hovorim o tych co sa stazuju ze im to potom zere vela RAM co je dost logicke

    #221952
    slavozv
    Účastník (Participant)

    safari – 7tabov: 156,5MB

    #221953
    petiar
    Účastník (Participant)

    dubak: Ja nikdy nemám otvorené viac ako 1 okno prehliadač a v ňom priemerne 5-6 tabov. Aj keď som zakladal túto tému to tak bolo.

    sleepwalker: Dík za info. Naozaj netuším ako funguje pamäť na *nixoch a ani ma to nezaujíma, ja som sa len pýtal či je to normálne. Z tvojej odpovede som teda vytušil že je celkom normálne keď 12 aplikácií alokuje miesto v pamäti kam by sa vmestilo cca 10 filmov v divx formáte. No fajn, tak dobre teda, neriešim. :-)

    #221965
    raul
    Moderátor

    :) petiar, lenze tou ironickou vetou si vlastne dokazal, ze tomu stale nerozumies :) V kazdom pripade, ak ti system nemrzne, nech tam je aj 100gb, nie?

    #221966
    bawy
    Moderátor

    safari-okien aj tabov koľko chcem – RAM – neviem ešte ani raz som nepozeral, zatiaľ mi všetko funguje bez problémov…

    #221999
    Lens
    Účastník (Participant)

    Ja som to nemyslel v zlom len som tym chcel poukazat na nieco co ma stve. Najskor to je z mojej nevedomosti ako to zvykne byt ale nebudem sa predca pri kazdej veci co riesim ucit presny postup ako to funguje hentam a onam. Do ram sa nevyznam a viem o nej asi tolko ako o mlieku.

    Ale este by ma zaujimala jedna vec. Preco niekdedy stacilo na prezeranie webu safari 1 ktore zralo ovela menej aj procaku aj ramky navyse boli tie stroje ovela slapsie. A teraz mam safari 5 alebo chrome alebo cokolvek. Kazdu chvilu vychadzaju statistiy ze o polovicu rychlejsii prehliadavac ako naposledy a podobne ale akosi to nepocitujem. Prave naopak. Statisticky to zerie viac ramky a vsetkeho a prakticky v tom tu rychlost nevidim. Stranka sa prosto nacita hotovo. Ako je mozne ze pred par rokmi to frcalo na ovela nizsich narokoch?
    (Ako viem beriem do uvahy ze dnes su stranky modernejsie a narocnejsie: vyssie rozliseniem viac flashu videi banerov atd… ale prosto aj bezne stranky s textom ktore sa vobec nemenili su akoby viac narocne ako predtym) Preco je to tak ze na rovnaku vec potrebujes vykonejsi stroj?
    Mne to pride ako keby sa vsetci dohodli ze budeme vytvarat nove formaty a standardy na ktore bude treba nove programi ktore budu narocnejsie aby si boli ludia nuteny kupovat nove stroje a v konecnom dosledku sme na tom v poctate rovnako…
    Ach zase satu rozpisujem :( Ospravedlnujem sa…

    #222010
    dubak
    Účastník (Participant)

    Lens: ale v podstate s tebou suhlasim, cim novsia verzia tym sa mi zda viacej spomalena a neefektivna

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 33 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.