soft na blokovanie mobilnych dat iPhone 4S

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes soft na blokovanie mobilnych dat iPhone 4S

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #83022
    howoarang
    Účastník (Participant)

    Ahojte, mam iPhone 4S a MMS zadarmo. Na to aby som mohol prijimat/odosielat MMS musim mat zapnute mobilne data. Problem u mna je v tom, ze ked su tie data zapnute, stale nejake tie KB sa prijimaju/odosielaju a ja za tie data potom platim.

    Nepoznate nejaku aplikaciu, ktora by pri zapnutych datach umoznovala len prijimanie/odosielanie MMS a nie ostatnych dat? na Android existuje aplikacia APNDroid, nieco podobne by som potreboval na iPhone.

    Diki

    #296401
    peto01
    Účastník (Participant)

    nestači len vymazať nastavenia internetu a nastavenia MMS nechať? teda mne to tak ide

    #296402
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Na iPhone nic takoveho nesezenes. Apple tento druh aplikaci nepovoluje.

    #296404
    howoarang
    Účastník (Participant)

    @peto01 To ma napadlo, ale sem tam tie data potrebujem mat spojazdnene… Velika skoda, ze take nieco neni pre iPhony.. Mozno nieco po jailbreaknuti by sa naslo, ale ani ten jailbreak na iP4S neni :(

    #296458
    ssl
    Účastník (Participant)

    blba otazka – naco ti je preboha iPhone 4S, ked v tom nemas SIMku s datovym pausalom? To potom ako pouzivas tie aplikacie, ved takmer nenajdes aplikaciu ktora by sa niekam nepotrebovala pripajat. A ten telefon bez dat nikdy plnohodnotne nevyuzijes. Pripada mi to ako kupit Mercedes a jazdit s tym 50kou po dedine, lebo na dialnicu by si si musel kupit dialnicnu znamku. Fakt nechapem.

    #296459
    raul
    Moderátor

    ssl, dobre hovoris.

    howoarang, nevieme, ake mas na to dovody, ale treba zvazit aj “predplatenie” datoveho pausalu.

    #296461
    mrzo
    Účastník (Participant)

    V tomto musim tiez suhlasit s ssl a raulom. Kupovat smartphone (ktory je inak len priemernym telefonom) za niekolko stoviek eur a nemat ho pripojeny na mobilny internet mi pride viac ako cudne. Podla mna vyhodene peniaze za smartphone. Samozrejme ako pise raul, mozem mat nejake svoje dovody, ale ja si teraz neviem predstavit ani jeden – v cene za internet snad nemoze byt problem, ked aj ten najlepsi balik 3G internetu na rok, je len zlomkom z ceny iPhonu.

    #296474
    howoarang
    Účastník (Participant)

    nehovorim ze nevyuzivam datove prenosy, len nechcem aplikacie stale tahali nejake data a zaroven chcem mat zapnute mobilne data kvoli MMS.

    @ ssl to s tym iphonom mas 50% pravdu. Nie vsetky aplikacie, ktore tam mam potrebuju neustale pripojenie.
    A som v o2, myslite ze si mam aktivovat nejaky datovy balicek, ked nie som v oblasti s 3G pokrytim? rozmyslajte, uz je 2.1.

    #296705
    raul
    Moderátor

    Ziadna aplikacia nepotrebuje neustale pripojenie. Preco ale napises, tahali nejake data, ked presne vies, co tahaju. Takisto nejake – treba si povedat ktore app atp. To mozu len tie od apple (mail), ziadna app po vypnuti nebude tahat z netu nic + tie, na ktore mas nastaveny push – a to si nastavis ako chces.

    Nechcem byt zly, ale tieto dovody su hlupost. Viem, ze miera zdraveho rozumu sa neda vyjadrit statisticky, ale o niecom svedci aj to, ze 99% ludi pouziva pripojenie na iPhone tak, ako vravime my. Myslis, ze si prisiel na nieco reformne? :)

    Takze si zapni mobilne data na mms a ostatne vsetko zrus stahovanie. Aj mail sa da vypnut, budes si ho kontrolovat manualne, napriklad. Aj ked.. no :)

    PS: poznamke s 2.1. nerozumiem. Ale budem nad tym rozmyslat :)

    #296708
    howoarang
    Účastník (Participant)

    mail nepouzivam, nemam v iPhone nastavene ziadne konto, nemam tam facebook, push vypnute, vsetky hlasenia vypnute a predsa sa mi za 7 hodin v pohotovostnom rezime prenesie 500KB dat, namerane 2 programami, zeby boli oba zle? a neprisla mi ziadna sms ani mms… tak co to potom taha?? Hmm, ja mobilne data pouzivam, ale doteraz som ich zapinal, len ked som potreboval. No momentalne mam na 5 mesiacov zadarmo MMS, tak preto ich potrebujem mat zapnute stale, ale…. necham to radsej tak. Pytal som sa v prvom prispevku, ci neexistuje nejaka aplikacia, podobna APNDroidu –> odpoved je, ze to politika apple nepovoluje, to mi staci.

    Prosim LOCK.

    #296711
    raul
    Moderátor

    Uf, tazke toto na mna, radsej naozaj lock. Ale skus uvazovat nad tym, ako iPhone pouzivat, aby bol uzitocny, aby plnil svoje funkcie, aby si vyuzil jeho potencial, aby zvysoval tvoju produktivitu, ale hlavne, aby si mal z neho radost – nie opacne :)

    K tym 500kb datam len dodam, ze to pokojne moze byt kvoli lokalizacii. GPS je jedna vec, niekedy sa na lokalizaciu pouziva aj info o umiestneni netu, wifi a podobne + napr. aktualizacia pocasia, kontrola synchro na cloud, ci podobne.

    500kb je naozaj nic :)

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.