slaba bateria macbook pro 13′

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware slaba bateria macbook pro 13′

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    skapenkat
    Účastník (Participant)

zdravim mam pocit ze sa mi znizila vydrz baterie, asi pred 10min som odpojil z nabijacky (100%) a len si pozeram web stranky a mam 90% je to ok?

FilipHreus
    Účastník (Participant)

Skús konkrétnejšie. Aký je starý, kolko má batéria ciklov atd…

skapenkat
    Účastník (Participant)

no je to macbook pro mid 2012, mam ho asi 4mesiace, pocet ciklov 71

FilipHreus
    Účastník (Participant)

No to by tak klesať nemalo ale kedy si ho mal naposledy odpojený z nabíjačky? Myslím tak že sa vybil úplne.

RomanSA2
    Účastník (Participant)

no mne po plnom nabití ukazuje asi 7-10 min 100%.. mám MBA 13,3″ mid 2012..
    takže to normálne nebude..

skapenkat
    Účastník (Participant)

vcera sa mi vybil uplne. ale zda sa mi ze ani mne to nerobilo ale az teraz v poslednom case… co mam spravit?

magbtsta
    Účastník (Participant)

ja mam 400cyklov late 2009 MBP a vcera som kreslil v AutoCade asi 2,8 hod a vypisalo mi 20% baterky….

skapenkat
    Účastník (Participant)

hm neviete kde bude chyba teda?

RomanSA2
    Účastník (Participant)

skús spraviť SMC a Pram reset :) stiahni si pak Battery Health a hod sem info :)

skapenkat
    Účastník (Participant)

no aj by som spravil, ale neviem co znamena SMC a Pram reset a battery health mam

Tomas128
    Účastník (Participant)

Reset SMC se liší v závislosti na typu vašeho stroje, pokud máte počítač bez nebo s nevyměnitelnou baterií postupujte následovně:

Vypněte počítač.
    Zapojte jej do zásuvky a nechte jej nabíjet.
    Na klávesnici stiskněte na levé straně klávesy Shift + Ctrl + Alt a zároveň klávesu Power (Zapnutí stroje), tedy všechny 4 zároveň.
    Držte klávesy 2-3 vteřiny a všechny najednou uvolněte.
    Zapněte počítač normálním způsobem
    Vše je hotovo

PRAM
    1.Vypněte počítač
    Najděte si na klávesnici klávesy Comman + Alt + P + R
    Zapněte počítač a stiskněte klávesy Comman + Alt + P + R
    Držte klávesy stisklé ihned po stisknutí tlačítka Power (Zapínáte ním Mac), až do doby dokud neuslyšíte po druhe zvuk ohlašující start Macu. (Mac se restartuje)
    Nechte naběhnout systém a následně restartujte bězným způsobem Mac OS X
    Vše je hotovo!

skapenkat
    Účastník (Participant)

dakujem, ale co je klavesa Comman? cmd? a malo by to teda pomôcť? mam macbook bez vymenitelnej baterie, a ten SMC som uz teda spravil.

majdy
    Účastník (Participant)

A ešte skús nakalibrovať baterku.

szabo.martin
    Účastník (Participant)

a mam problem… mam MBP 13″ 2011 i5 a bateria ma 76% health. ma okolo 250 cyklov (za necele 2r)
    v zaruke uz nie je (na firmu – iba 1r zaruka) poradte, co spravit ? kupit novu ? kde ? vymu zvladnem aj sam … vdaka

skapenkat
    Účastník (Participant)

a ako ho nakalibrujem?

majdy
    Účastník (Participant)

szabo.martin: na baterku sa ajtak nevzťahuje záruka taká ako na celý stroj a inak to máš blbé, to ja mám mac skoro dva a pol roka, často používaný len na baterke a v práci mimo kanclu, mám 797 cyklov a 82% health. Nebol si v poslednej dobe s macom niekde vonku?
    V každom prípade odporúčil by som vyskúšať tiež kalibráciu baterky, a ak nepomôžem a aj výdrž je nižšia ako by mala byť, kúp novú baterku. Kde? Pozri APR na SVK, alebo ebay, tam sa dajú zohnať aj neoriginál, za nízke ceny, ale to by som asi neriskoval.

skapenkat:

Kalibrácia sa robí tak, že pripojíte mac na nabíjačku a počkáte, kým nezačne svietiť diódka na zeleno, čo signalizuje, že je baterka nabitá. Potom ho treba nechať ešte nejaké dve hodinky na nabíjačke. Po dvoch hodinách odpojíte nabíjačku a počkáte kým sa úplne vybije baterka v macu, až sa vypne. Následne ho necháte minimálne 5 hodín v takom stave, vybitý, nepripojený na nabíjačku. Po minimálne 5 hodinách ho pripojíte a necháte doplna nabiť. Popri tom všetkom môžete Mac používať (pokiaľ nieje samozrejme vypnutý). Hotovo.

Ja to zvyknem robiť potom všetko ešte raz, až na to 5 hodinové čakanie, ak zrovna nieje noc.

Mala by sa trošku opraviť health a systém by mal presnejšie ukazovať sktočnú výdrž, zdravie a aj čas do vybitia. Z času na čas, raz za polrok je dobré baterku nakalibrovať, viac sa dá dočítať na Apple stránkach supportu, ja som to napísal len laicky a dúfam zrozumiteľne, alebo z vlastných skuseností.

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.