SK slovnik zauzivanych prekladov

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software SK slovnik zauzivanych prekladov

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #54431
    mcstuff
    Účastník (Participant)

    Existuje niekde slovnik zauzivanych prekladov, mal by som zaujem o lokalizaciu niekolkych programov do slovenciny

    #107092
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Presiel uz tyzden, a nikto neodpoveda, takze asi nikto tvoju otazku nepochopil. Vies to nejak upresnit? Tiez neviem, co konkretne hladas.

    #107093
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    Ja viem co mysli, len neviem, kde by sa to dalo najst. Mysli slovnik, ktory by defaultne prelozil standartne veci, ako [EN] OK = [SK] OK … [EN] CANCEL = [SK] Zrusit .. [EN] INFORMATION = [SK] INFORMACIA atd. atd. … proste na anglicky text pustis tento slovnik a standardne sa vyskytujuce slovicka ti prelozi a ostatne uz prelozis rucne … pouziva sa to dost casto pri lokalizovani software.

    #107095
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    Predsa ma napadla jedna moznost .. skusit sa obratit na ludi od http://ceskymac.cz/ .. ktori tiez robia preklady .. mozno budu vediet viac.

    #107200
    mcstuff
    Účastník (Participant)

    Ano, je to tak chcel by som najst nejaky slovnik standardnych terminov v slovencine = jednotne nazvoslovie. Nakolko pouzivam anglicke verzie, nemam potuchy o SK ekvivalentoch, ale pre deti by som chcel par programov lokalizovat do slovenciny, ked tomu venujem cas dam to do placu aj ostatnym, z toho dovodu by to malo splnat akysi standard. Ja som zatial videl len SK windows a preklad folder (ci directory na windows) ako priecinok, tak sa neodvazim tipovat ostatne…
    Ani neviem ci Vyraz Open sa prelozi Otvor (rozkazovaci sposob) alebo Otvoriť (neurcitok)… Ani nejde tak o automaticky preklad, to kludne aj pretukam, skor o to jednotne pomenovanie. Dik za tip skusim sa spytat na uvedenom kontakte. Ak take nieco nie je, nestalo by za to vytvorit akesi standardy??

    #107414
    pateson
    Účastník (Participant)
Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.