Siet

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    gorky
    Účastník (Participant)

caute,

potreboval by som poradit.mam doma mac,pc,chello modem a airport express.chcel by som zosietovat cez wifi pc a mac – kvoli file transfer. zatial, ako som pochopil to je blbost – potrebujem router,ale moc tomu nerozumiem,tak som sa chcel utvrdit ze tam nie je moznost (nejake softwarove riesenie??).

dikes

marek
    Účastník (Participant)

airport express moze fungovat ako router co ja viem

krondo
    Účastník (Participant)

jj, co presne myslis pod “file transfer“?

gorky
    Účastník (Participant)

ok,a nevies poradit pripadne dat link na postup ako to zosietovat?precital som si nejake veci o tom,ale som z toho dost debil.

edit: prenasat subory z jedneho compu na druhy (dokumenty, media…).ako si to predstavujem ja – mat nejaku jednu „share“ zlozku na kazdom compe ktorej obsah bude dostupny pre dalsieho ucastnika v sieti.

dik

marek
    Účastník (Participant)

zjednodusene, pripojit airport do modemu
    pripojit sa cez wifi na airport, airport by sa mal pripojit na modem bez problemov, modem by mal dat airpotu ip adresu, tu moze nastat problem ze to bude dlhsie trvat pripadne neprideli ipcku, vtedy treba restartnut modem, pripadne kontaktovat podporu chello, oni ti povedia v akom stave je modem a kde je problem

netreba zabudnut nastavi hesovanie wifi siete, lebo tovarenske nastavenie je bez heslovania aby si sa mohol prvy krat pripojit bez problemov

ked vsetko funguje ako ma, myslim internet, v druhom kole treba zapnut filesharing, v nastaveniach treba okrem afp co je pre mac, zapnut aj smb co je sietovy protokol pre pc

gorky
    Účastník (Participant)

express uz pouzivam zopar mesiacov,takze to mam zapojene.
    smb som zapol.co potom? v airport utility nemam nic nastavit?kde najdem pristup k pc?

dik

mylanko
    Účastník (Participant)

Pripadne este na PC pozri aku ma pridelenu pracovnu skupinu, alebo nejaku zadaj. Potom chod do System Preferences – Network – AirPort – Advanced – WINS a zadaj nazov tejto pracovnej skupiny do Workgroup. Vo Finderi by si mal vidiet PC medzi Shared. Ak nie, tak v menu chod do Go – Connect to server pripadne CMD+K a zadaj smb://ip_adresa_pc

gorky
    Účastník (Participant)

dikes. zajtra vyskusam.

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.