Sekanie online videa

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Sekanie online videa

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 25 )
  • Autor
    Pravnik
    Účastník (Participant)

Ahojte.
    Mam novy MBP retina a neustale mam problem s tym, ze mi pri prezerani videi z archivov tieto videa sekaju..rovnaky problem mam sem tam aj pri youtube videach..
    Mate s tym niekto z vas skusenost??

Pravnik
    Účastník (Participant)

Mate s tym niekto skusenost?

Pravnik
    Účastník (Participant)

???

6205
    Účastník (Participant)

Co to znamena ze sekaju? Mas pomaly internet a nestiha to buferovat? To je jediny dovod ktory to moze byt. Predpokladam ze mas v Safari aktualny Flash player aj ked na tom moc nezalezi. Aj rok stara verzia by fungovala bez problemov a MBP retina ma vysoky vykon, takze nedostatkom vykonu to nebude.

Pravnik
    Účastník (Participant)

Ahoj.
    Net nemam pomaly, preto netusim co by to mohlo byt..vacsinou to robi pri youtube a ked pozeram filmy z archivu niektorej z televizii..mam instal Java, Flash a vsetko je upgradovane. je mozne ze by to mohlo mat nieco z vykreslovanim obrazu? ze retina nestiha vykreslovat??
    ked napriklad pozeram live prenos tak to nezvykne robit.

kollar
    Účastník (Participant)

ak pouzivas safari skus chrome. aj mne to robilo safari pri youtube..uplne to bolo nepozeratelne, ked som to hodil to chromu tak to riadne fachcilo..teraz to uz nerobi ani safari ale aj tak sa mi zda na videa lespi chrome.

Pravnik
    Účastník (Participant)

Ahoj @kollar
    mam uz instalovani Chrome a robi to aj na nom..este ma napadlo, ci by nebol problem s tym ze sa nestiha downloadovat video zo serveru archivu z ktoreho pozeram film..

majdy
    Účastník (Participant)

Pravnik:

Nepoužívaj Flash Player, vyskúšaj HTML5 player prostredníctvom safari extensions youtube5 a stiahni to kliknutím na tento link: http://www.verticalforest.com/youtube5/YouTube5.safariextz

Nainštaluj a choď sem skontrolovať či máš deaktivovanú HTML 5 youtube verziu, treba ju nechat deaktivovanú: http://www.youtube.com/html5?hl=sk

V Extensions si môžeš nastaviť autoplay, alebo predvoliť kvalitu videa, atď.

Inak, tie videá ti možno sekajú práve preto, že používaš HTML5 youtube verziu.

6205
    Účastník (Participant)

Pravnik o tom hovorim.. Nestiha buferovat. Pusti si nejake video a pauzni si ho aby ho nabuferoval. Potom nemoze sekat.

Pravnik
    Účastník (Participant)

@majdy
    1/prvy link sa mi neda nainstalovat
    2/html5 mam deaktivovanu

majdy
    Účastník (Participant)

Čo to znamená, že sa nedá nainštalovať?

Postol som ti rovno download link, po kliknutí naň ti stiahne plugin a budeš ho mať v docku v downloads (za predpokladu, že sa ti tam všetko uklaadá automaticky a nemenil si to).

Len klikneš na stiahnutý súbor a klikneš na „install“. Potom si už len podľa potreby nastavíš čo chceš, ale plugin by mal fungovať namiesto flash playeru.

Pravnik
    Účastník (Participant)

@majdy
    je to uz v poriadku..Flash mam odinstalovat?

peto7532159
    Účastník (Participant)

Pravnik: záleži od toho či ho používaš … ja na tvojom mieste by som nainštaloval tento plugin: http://hoyois.github.com/safariextensions/builds/ClickToFlash-2.7.5.safariextz
    namiesto flashu ti nechá sivú plochu a keď na ňu klikneš zobrazí sa obsah toho flashu

zero0x
    Účastník (Participant)

Ja mam ten isty problem s YouTube. Moj internet je dost rychly, skor mam pocit, akoby ich pripojenie nestihalo. :-/

Skusal som aj HTML5, aj Flash, ani jedno nejde poriadne. HD video na YouTube som nepozeral uz ani nepametam. :-(

6205
    Účastník (Participant)

Pravnik@

Aky rychly mas internet? Ja mam od Telekomu 5MB na Magiu a vacsinou to staci, ale obcas narazim na HD videa s vysokym bitrate ktore mi proste nestiha bufferovat alebo cielova webstranka je priliz vytazena na to aby stihala posielat video. Bezne sa mi to stava pri video recenziach na hry na IGN.com v 720p

Neinstaluj si ziadne stupidne pluginy tretich stran. Neries ani HTML5 alebo ine, staci ti defaultny Flash player a ja mam este Adblock.

majdy
    Účastník (Participant)

Pravnik:

Čiže to už funguje ako má?

S flashom je to tak ako píše peto7532159, ak ho potrebuješ a používaš niekde, neodinštaluj, ak nie, kľudne odinštaluj a v prípade potreby môžeš stále znova nainštalovať. Alebo môžeš použiť ten plugin ktorý ti postol.
    Odporúčil by som ti ešte k tomu aj AdBlock, na blokovanie reklám, ja tak fungujem už veľmi dlho a web mám krásne čistý, rýchly a spoľahlivý, takže maximálna spokojnosť. ClickToFlash nepoužívam ale funguje podobne, akurát ti nenechá prázdne plochy ako píše peťo namiesto flash prvkov ti nechá sivú plochu a ak na ňu klikneš flash sa spustí (za predpokladu, že je nainštalovaný samozrejme).

zero0x:

a skúšal si aj youtube5 plugin?

6205:

To nech neinštaluje pluginy je blbosť. Tento plugin netreba brať ako nejakú úpravu, skôr ako novšiu a lepšiu nadstavbu flashu.
    Skôr či neskôr aj samotný flash nahradí čisté a funkčné HTML5 (nie také ako sa dá momentálne zapnúť na youtube, ale ako je youtube5). Práve ten defaultný Flash player je pekný bordel a pekne zaťažuje mac, ako aj ostatné počítače. Treba sa ho čo najskôr zbaviť mac nebude tak fučať a tak rýchlo sa zohrievať a dokonca predĺžite si aj zrejme o čosi výdrž na baterke. Práve preto ti zrejme nestíha 720p rozčítať. Viem o IGN.com a tiež pozerám občas nejaký trailer na youtube od nich, všetko krásne plynulé, dokonca aj vpri 1080p na externom monitore a mám optiku a MBP 13″ mid2010.

Ináč youtube5 vyzerá podľa mňa krajšie ako flash playe :)

6205
    Účastník (Participant)

To ze Flash zlo a blbost je mytus asi ako ze Safari je zly browser a Chrome/Firefox je riesenie. To mohlo platit tak pre 5 rokmi. Sucasny Flash je spickovy, ma HW akceleraciu, je odladeny a na mojom novom iMacu late 2012 funguje bezproblemovo. HTML5 ho v blizkej dobe nenahradi aj ked je to buducnost.

Pokial ide o IGN.com, ti su dlhodobo znamy vysokym bitrate, moje 5MB DSL na to casto nestaci alebo je potom problem u nich dodavat mi plynulo data ale nie u mna, takze neriesim. Na YouTube nemam problem ani s 1080p videami, ci uz trailery alebo videoklipy pohoda. O nejakej zatazi alebo zohrievani nemoze byt ani rec. Stvrojadro a HW akcelererovany Flash zatazuju minimalne, ak teda nepovazujes za zataz 10%

http://oi35.tinypic.com/vcqy5d.jpg

A samozrejme nepouzivam WIFI – najvacsia blbost na svete. Takze „pravnik“ pekne sa pichni na kabel a povedz mi ako prehrava tvoj retina MBP trailer na obrazku..

Pravnik
    Účastník (Participant)

@6205

trailer bez problemu…a dokonca cez wifi

Pravnik
    Účastník (Participant)

@majdy
    youtube
    nainstaloval som ten adblock a je to super bez reklam :)) zda sa mi ze sa mi youtube
    trochu ukludnil..

zero0x
    Účastník (Participant)

@6205: Skus pozriet % User zataz v activity monitor… Mne to ukazuje 40% ked pustim video cez Flash, 10% ked cez HTML5.

Zaujimave je, ze ho to neukazuje v tom zozname procesorov :-/

Core i5 quadcore, 16GB ram

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 25 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.