Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › Samovolný extrémne rýchly reštart MacBook Pro 3.1
- Toto téma obsahuje 10 odpovedí, 7 hlasov, a bola naposledny upravená pred 14 years, 5 months od
raul.
-
AutorPríspevky
-
11. decembra 2010 o 19:40 #73589
Tartarus
Účastník (Participant)V poslednej dobe sa mi samovoľne reštartuje MacBook Pro. V podstate ani neviem či to nazvať reštartom, pretože len preblikne obrazovka, modré pozadie, a okamžite nabehne systém, je to vlastne extrémne rýchly reštart, max 3 sekundy a systém beží. Mám podozrenie či to nesúvisý s grafickou kartou, uvedený model má neslávne známu grafickú kartu nvidia GT 8600. Už som som skúšal všetko možné, reinštal systému (čistá instalácia, žiadna obnova cez Time Machine), urobil som to aj na nový disk ale stále sa to prejavuje. Väčšinou nastane mnou popisovaný 3 s. reštart ak pustím full sreen video QT player, lenže nie vždy, niekedy úplne samovolne bez nejakého súvisu na určitý soft alebo záťaž systému. Stretol sa už niekto s uvedeným problémom prípadne, vedel by poradiť v čom môže byť problém. Hladal som aj na webe ale vždy sa riešil problém „štandartný“ samovolný reštart, kdežto u mňa je to extrémne rýchle, všetko sa javí ako reštart až na tú rýchlosť.
OS 10.6.511. decembra 2010 o 22:35 #237949Guess
Účastník (Participant)No restart to nebude urcite, videl by som to na tu grafiku, alebo potom System Board.. (cize HW chyba – maybe)
11. decembra 2010 o 22:48 #237955dubak
Účastník (Participant)Tartarus: to iste sa stalo aj mne vcera, pridem k macbooku pohybem mysou a zrazu modra obrazovka a taky rychyl restart, musel som vsetky aplikacie pustat odznova
12. decembra 2010 o 1:34 #237979Tartarus
Účastník (Participant)išiel som písať že som urobil reset pram a smc (skúsil som pustiť video a dal som fullsreen) a je klud a v tom momente, blik a čerstvo naštartovaný systém :-( idem asi hladať krabicu a papiere. Dúfam že to bude spôsobovať grafika…
12. decembra 2010 o 13:24 #238012durkovicovic
Účastník (Participant)Overit ci je to grafika mozes tak, ze pustis pri boote z instalacneho dvd apple hardware test podrzanim klavesy D.
15. decembra 2010 o 2:42 #238499Tartarus
Účastník (Participant)neviem či niečo robím zle ale mne sa Apple hardware test pri podržaní D nesputí, síce inštalačku mám na usb disku, ale to by nemalo hrať rolu.
edit:
Takže je to asi postatné či bootujem s DVD alebo s usb disku :-( inštalačku mám neviem kde :-(
15. decembra 2010 o 20:44 #238587Tartarus
Účastník (Participant)takže nakoniec sa mi podarilo spustiť AHT aj s USB disku ale mám ďalšiu záhadu :-) AHT prebehol bez problémov až na to že tvrdí že moja nvidia má 256 ram kdežto ja mám 128 ram… síce book už asi dva dni nezblbol ale neviem do kedy…
15. decembra 2010 o 20:46 #238588macblogger
Účastník (Participant)No vidis, najrychlejsi a najlacnejsi upgrade ram vobec :)
18. decembra 2010 o 15:28 #239077Tartarus
Účastník (Participant):-D nooo neviem :-) radšej by som zostal pri tej alternatíve že 128mb ale nech to neblbne :-D je síce zaujímavé že niekedy to urobí aj tri krát za hodinu, a niekedy je aj dva tri dni pokoj… najhoršie je že neviem nájsť doklad o zakúpení, pretože bez toho sa so mnou nebudú v servise ani baviť, samozrejme ak to chcem mať opravené zdarma. Len ma to dosť štve :-( 80% prípadov je takých že okrem toho že musím reštartnúť natvrdo book ma to ani neštve lenže tých zvyšných 20%, ak mám niečo začínať odznovu robiť tak ma ide švihnúť o podlahu.
18. decembra 2010 o 15:46 #239080Rado2711
Účastník (Participant)Doklad o kúpe nepotrebuješ!!!!
18. decembra 2010 o 18:02 #239101raul
Moderátordoklad potrebujes len v predajni, pokial viem, tak ani v spw ani v mac system servise doklad neziadaju. Iba zarucak.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.