Safari – Proxies

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Safari – Proxies

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55297
    andy
    Účastník (Participant)

    Ahojte.
    V skole sa na wifi net dostaneme len tak, ze musime zadat meno a heslo. Povedali nam aby sme si nastavili nieco ako “Auto detect proxies”…
    Vo firefoxe mi ide net bez problemov, ale v Safari nie, pretoze mi tam nejde nastavit “Auto detect proxies”, resp. ked v nastaveniach kliknem na Proxies:change settings, hodi ma to do System preferences, kde to mam zmenit…tam som vsak tiez nic take nenasiel.
    Co mam robit? Ako mam nastavit nastavenia v System Preferences, aby bol pripojeny na internet cely pocitac, nie len firefox?
    Dost ma to zaujima, pretoze ak sa mi to nepodari, je pravdepodobne, ze sa mi nepodari pripojit na skolsku wifi ani cez Safari,ktory ktory je v iPhone (este ho nemam, ale…).

    Dakujem pekne

    #110726
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    V liste na konci je v tych System Preferences -> Network aj Auto proxy configuration.

    V kazdom pripade by som si opytal od administratora manualne instrukcie pre konfiguraciu (adresy a porty).

    #110753
    andy
    Účastník (Participant)

    aha..ano…dobre skusim to v skole…potom dam vediet…
    dufam, ze to pojde… lebo ak nie…potom mi wifi v skole nepojde ani na iPhone…a to by som plakal :-)

    #110754
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Naša škola má Wi-Fi rozbité. Už sme plánovali, že kúpime nové, no akosi sa od toho upustilo. Dobre že si “pripomenul” – od pondelka na tam začnem pracovať. :D

    #110883
    andy
    Účastník (Participant)

    Ahojte…tak som to v skole vyskusal…hurra!!! Safari mi ide!!! (Nepouzil som vsak Auto Proxy detection…ale dal som HTTP Proxy s overenim mena a hesla….tak to islo..)
    Stale i vsak nejde AdiumX ani Proteus…pritom sa da v nastaveniach adiumx zvolit Proxy…mam to tak isto ako v System preferences ale nejde to….
    Mail mi tiez nejde….
    viacmenej zase mi nic nejde…akurat Safari ide… :-)

    #110884
    jurosik
    Účastník (Participant)

    no ja mam skusenost s tym, ze v skole mi nejde adium, ostatne ako safari, mail ide… net nemame nijak blokovany, WiFi a/b

    #110889
    andy
    Účastník (Participant)

    Ked v System preferences zadam HTTP proxy, meno, heslo…tak mi Safari ide….ostatne nie….
    Najhorsie ale je, ze po case sa akoby meno a heslo zo System Preferences vypari a musim ho pisat znova, cize akoby si ho nezapamatovalo….co mam robit?

    #110892
    mha
    Účastník (Participant)

    Vidím 3 možné problémy
    1. niektoré programy berú nastavenia proxy zo system preferencies, niektoré môžu mať vlastné nastavenia proxy, v tom prípade je treba proxy zadať aj v týchto programoch
    2. každý program môže používať na komunikáciu iný protokol. Safari používa http, https možno ftp, Adium môže používať SOCKS, preto je treba zistiť a nastaviť proxy pre každý protokol zvlášť.
    3. Niektoré protokoly alebo porty môžu byť zaablokované. Celkom bežne sa vo firmách blokujú protokoly a porty pre ICQ, SKYPE, POP3, IMAP a pod. Ostatným na Windows to ide?

    Ak ti nikto zodpovedný nevie dať presné nastavenia pre proxy, skús si stiahnúť ten súbor z adresy ktorá sa zadáva pre proxy auto-config a nejako ho naštudovať. Zrejme je v nejakom formáte ktorému Mac nerozumie…

    #111057
    andy
    Účastník (Participant)

    Skusil som pouzit Proteus (iny klient ako Adium).
    V Proteuse si mozem vybrat, ci chcem HTTP/HTTPS, SOCKS4, SOCKS5 Proxy.
    Tak som vybral HTTP/HTTPS … potom musim nastavit hodnoty Host name, Port, Username, Password alebo mozem nastavit, aby si zobral nastavenia zo System Preferences… nastavil som to ale radsej rucne (mam host name a vsetky potrebne hodnoty…ostatnym to s tymito hodnotami funguje)
    Vysledok: nejde mi to!!! Preco???
    Najviac ma stve, ze ked v System Preferences zvolim HTTP alebo HTTPS Proxy… zadam host a aj port…je tam moznost, ze Proxy server requires password….tak to zaskrtnem…a udam moje meno heslo..
    ked vsak potom dam dole apply tak sa to samo odskrtne…..

    ach jaj

    #119363
    huMus
    Účastník (Participant)

    Na svojom routery som otvoril port 80, o ktorom sa domnievam ze sluzi na send/recieve prikazov od Safari. Stranky mi otvara vyrazne rychlejsie. Je uz sice aj dost hodin…. =)

    Skusal si uz niekto takto forwardovat port? Je 80 ten spravny?

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.