Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › Riešenie: Výmena HDD 5.4k za SSD disk, rýchlosť zvýšená .. ale kde uložím firlmy ?
- Toto téma obsahuje 44 odpovedí, 12 hlasov, a bola naposledny upravená pred 15 years, 3 months od
ViRPo.
-
AutorPríspevky
-
17. mája 2010 o 21:49 #209275
MarcelM
Účastník (Participant)xRiCky dobre si zhrnul tie moje žvásty okolo. Mám skúškové tak trepem podobné omáčky ako sa učím…
ViRPO len daj pozor ako budeš mať 500GB+ disk tak budeš sa tvoje nároky zvýšia a budeš chcieť ešte externý disk. Ja som 500GB disk naplnil skoro hneď a potom potom som si kúpil ešte 2TB na zálohy a ten je po pol roku už skoro plný :)
17. mája 2010 o 21:53 #209276ViRPo
Účastník (Participant)momentalne pockam kym zaplnim 250siatku, rychlost mi zatial postacuje uvidim, kazdopadne budem pozerat ssdcka, ale naozaj este to nie je 100 percentne vyladene vykon/cena …
17. mája 2010 o 21:54 #209277xRiCky
Účastník (Participant)MarcelM: detto, ja uz mam tiez 3 mesiace 2TB externy :D
17. mája 2010 o 21:58 #209278w3q
Účastník (Participant)Podľa mňa tam máte aj tak 90% nepotrebného bordelu, priznajte sa :D. Jasné, keď nahodím do PC 20 hier, 200 programov + stiahnem z 20 FTP všetku hudbu a filmy čo tam sú, tak sa začnem blížiť 2 TB, ale aj tak, pochybujem že to využívate až v takejto miere.
17. mája 2010 o 21:58 #209279zero0x
Účastník (Participant)Podla mna sa vyplati SSD.
Mac je tiez ovela drahsi ako bezne pocitace a vyplati sa to, koli kvalite a komfortu, ktory pouzivanie
Maca prinasa.Rovnako je to s SSD diskami. Sice su ovela drahsie ako bezne disky, ale urobia pracu rychlejsiu a
pohodlnejsiu.Je len na tebe, ci ti to stoji za to.
Ak si ako ja, ze cela tvoja praca je na pocitaci, od rana do vecera, myslim, ze nemas co riesit.
Ak ma niekto pocitac na filmy, Facebook a email, tak tomu sa to nevyplati.
Ja osobne by som 500€ radsej investoval do SSD disku, ako napriklad do iPadu.
17. mája 2010 o 22:38 #209284MarcelM
Účastník (Participant)zero0x:
Pre niekoho sa to oplatí už teraz a pre niekoho je ešte stále výhodnejšie obyčajné HDD. Čo sa týka iPadu ja som radšej kúpil iPad ako SSD. Som pred počítačom celý deň a keď môžem tak idem radšej do gauča ako stále sedieť pred kompom. Naučím sa a prečítam si čo potrebujem račej z iPadu. Ešte aj často cestujem…. každý má iné preferencie
SSD by som potreboval, ak by som robil niečo z videom, alebo kompiloval nejaké zložitejšie programy.
17. mája 2010 o 22:55 #209286ViRPo
Účastník (Participant)aj ja by som radsej investoval do ipadu ale to je kazdeho vec… mozno skor do ipodu touch, mam rad mobilost :)
18. mája 2010 o 8:37 #209319zero0x
Účastník (Participant)Treba totiz rozmyslat, na kolko by to bola investicia.
Ked som si kupil iPhone, asi to bolo najviac ako hracka, lebo ja nemusim byt stale pripojeny na
internet, ja nie som nejaky manager co potrebuje mat mailbox stale pri sebe. Jednoducho ked
rano vstanem, pozriem sa kolko je hodin a hned viem, ci mam novy mail. Cize z tohto ohladu
je to iba hracka.Ale povedal som si, ze sa pustim do iPhone development, a na to uz treba mat nejaky iPhone. A
aj som sa pustil, len na to nemam cas, ale urcite sa tomu budem dalej venovat. Cize z tohoto pohladu
je to investicia.Moj 22″ palcovy monitor vyzera cool na mojom stole (momentalne pokazeny pod stolom), ale to je
tiez investicia.—
Nehovorim, ze si netreba kupovat hracky, jasne, ale ide o to minute tie peniaze rozumne.
—
„Ľudia, ktorí svoje peniaze rozumne utrácajú, budú vždy bohatší ako tí, ktorí hlúpo sporia.“
— Robert Kiyosaki18. mája 2010 o 10:01 #209334Anonymný
Neaktívnytady se zminuji 2 nepomery – jedni obhajuji pomale a jinak technicky prekonane stare zarizeni s vyhodami:
– puvodni investice (zamerne nerikam cena)
– ulozny prostor
naproti tomu ti druzi poukazuji na vyhody moderni technologie:
– cena (ano cena, nejde jen o rychly start/end systemu, ale o KAZDOU akci ktera ma co delat s pristupem k HDD)
– uzitna hodnotaja jsem pro tu druhou a to technologii SSD – nerikam, ze je lepsi, ale ze pro me ta 1. je uz pase a to proto ze jsem si zkusil SSD – je tu par lidi co obhajuje neco – pred necim co nikdy nezkusili, protoze kdyby ano, nazor zmeni.
nemam facebook, nemam GB filmu na hdd; mam ext hdd (160GB puvodni mac na TM bck a 250GB na data z predchozich ntb, tedy pouzivam jej jen obcas) s MB white delam doma a v praci – prenasim ho, rebootuju asi tak 1x/mesic jinak je ve sleepu.
tazatel by si mejdrive ujasnit k cemu vlastne chce MB pouzivat a pak zvolit to nejlepsi pro nej – my jsme udelali totez.
18. mája 2010 o 10:20 #209336MarcelM
Účastník (Participant)Myslím, že tu nie je nikto proti SSD ja im fandím a dúfam, že čoskoro dotiahnu kapacitu a znížia cenu na rozumnú úroveň.
Dokázal by som sa dostať na 64GB SSD disk, bez problémov. Dal by som všetko na externý disk, ale ten sa mi moc nechce všade nosiť a pripájať. Preto čakám keď si budem za rok kupovať novú mašinu tak asi pôjdem do SSD disku, pre teraz je pre mňa pohodlnejšie byť na 500GB HDD.
zero0x: Aj ja som chcel vyvíjať pre iPhone OS a tiež s tým bojujem a odkladám to a posúvam do nedohľadna. Mac platforma je super a neľutujem, ani to že som ešte nezačal, MB sa mi splatil s inej práce ktorú by som na win asi nespravil.
Tak či tak SSD je novinka a ešte tam sú nejaké úskalia, nemajú to vychytané a druhá generácia bude ako vždy o niečo lepšia. Za chvíľu bude výhodnejšie kúpiť SSD, na tú dobu sa teším. Pretože HDD je úzke hrdlo dnešných počítačov.
18. mája 2010 o 11:15 #209351xRiCky
Účastník (Participant)prakticky hans len ofenzivnejsie napisal to co ja s MarcelomM. Ja praveze tiez velmi fandim SSD ale pri dnesnom pomere cena a kapacita to je pre mna nevyplatna vec, lebo darmo ze bude rychly ked viacmenej pouzivam book ako multimedialny pocitac kde mam vela hudby, filmov, serialov, fotiek atd. a mat vsetko na externom disku je pre mna neprakticke…a myslim ze ked v nazve temy ma napisane ze kde dam filmy tak SSDcko este nie je prenho…osobne keby ako som spominal za cenu 64GB kupim dnes aspon 256GB tak hned idem do toho…ale dat za 256GB SSDcko cca 600 E je uz ina kava, rovnaka ako pre mna dat 200E za 64GB diskove priestoru…momentalne je ten pre mna podstatnejsi ako rychlost kedze je to pre mna naozas strasne malo 64GB..
18. mája 2010 o 11:19 #209354ViRPo
Účastník (Participant)OK, cize myslim ze bude najlepsie pockat, kym sa zaplni disk ;) a za ten pol rok mozno bude aj lacnejsie ssdcko
18. mája 2010 o 11:29 #209356w3q
Účastník (Participant)Za cenu 256GB SSD si kúpim pomaly nový MBW. Trošku blbé že disk stojí skoro toľko ako PC.
18. mája 2010 o 11:32 #209358ViRPo
Účastník (Participant)co uz, ja pockam a uvidim ako to bude, inak asi nema vyznam ist na 7200 otacok ked momentalne sa mi nezda ze by bol nejaky velmi pomaly (pri extraktovani suborov sa to stava ze to ide relativne pomaly)
18. mája 2010 o 11:36 #209359w3q
Účastník (Participant)Stále si nepopísal na čo ten disk potrebuješ. Od toho záleží. Ak extrahuje súbory raz do mesiaca/ týždňa nemyslím si že by to bolo niečo hrozné.
18. mája 2010 o 12:05 #209372MarcelM
Účastník (Participant)Jedno riešenie by bolo, vyhodiť DVD romku a kúpiť kolísku a kábel pre disk. Dať tam SSD a užívať si oboje aj rýchlosť aj úložný priestor. Mne osobne je DVDčko na nič. Dokonca Snow leopard som inštaloval z USBčka radšej ako s DVD.
Len sa mi nechce do toho investovať radšej si odložím prachy a našporím na nový MB ako riešiť toto, aj keď mám ešte jeden 250 disk v šuflíku.
18. mája 2010 o 12:10 #209375xRiCky
Účastník (Participant)ja som tiez na to myslel ale zas DVDcko cas od casu este potrebujem a zas by som sa nezbavil externeho disku ani faktu ze tak ci tak by som mal disk s pohyblivymi castami v booku, mensiu vydrz na bateriu atd. Ked uz SSDcko tak len to a nie kombinovat to s obycajnym hdd v booku…tot moj nazor..
18. mája 2010 o 13:06 #209386zero0x
Účastník (Participant)Za 550 evry mas 256gb ssd. http://www.alza.sk/runcore-256gb-sata-ssd-d139844.htm
18. mája 2010 o 13:21 #209388xRiCky
Účastník (Participant)neviem co tym chcel basnik povedat ale ked myslis na to ze je o 50€ lacnejsi ako ja som napisal orientacnu hranicu, tak vedz ze tvoj stoji 655€ kedze 550€ je bez DPH…tak ci onak je to nenormalna suma za HDD akykolvek podla mna..
18. mája 2010 o 13:22 #209389monicqa
Účastník (Participant)prepacte, ja asi nerozumiem, ze hned ako si niekto kupi novy macbook, tak ide menit ram, menit disk na ssd, popritom narieka ze ako na to da filmy a nakoniec na tom macbooku max. pozera simpsonovcov?
akoze nic v zlom proti nikomu, rozumiem tomu fakt v pripade ludi, pre ktorych to ma pracovne vyuzitie, ale na bezne pouzivanie?
ja som napr. s tym ssd robila, a hej, je to vylepsenie citelne, ale aky to ma prepanajana efekt pre BFU, to nechapem… no offence, ale nedalo mi :) -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.