Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › Retina Macbook Pro 13″ (late 2013) Image Retention
- Toto téma obsahuje 3 odpovede, 3 hlasy, a bola naposledny upravená pred 11 years, 5 months od
md.
-
AutorPríspevky
-
9. februára 2014 o 21:28 #98844
md
Účastník (Participant)Ahojte.
Na mojom rMBP 13 s haswell procesorom kupovanom v decembri som si dnes vsimol zopar ciar a pismen vypalenych na obrazovke po zavreti programu, ktory bezal asi dve hodiny. Po par minutach googlenia som narazil na image retention test na stranke http://www.marco.org/rmbp-irtest.html Vysledkom bolo zistenie, ze moj macbook naozaj trpi tymto problemom. Domnieval som sa, ze to s nastupom haswellov uz odstranili. Vyzera to tak, ze sa tento problem vlecie dalsiu generaciu.
Ake su Vase skusenosti ? Neviete ci Apple este stale montuje panely LG (ktore casto mavali tento problem) a Samsung, alebo uz zostali pri jednom dodavatelovi ? Pripadne nema niekto skusenost s reklamaciou tohto problemu a dobou opravy ? Velmi nerad by som bol bez pocitaca dlhsie ako par dni.
Dakujem.9. februára 2014 o 21:47 #377475rackom
Účastník (Participant)Mam MBPr 13″ late 2013 a nastastie tento problem nemam. Neviem ako dlho trva reklamacia, maximalne tusim moze trvat mesiac (co nie je nic prijemne). Ak ti to uznaju tak to budu menit kus za kus, kedze display sa neda menit, iba so sklom. Odzalohoval by som si vsetko z neho na externy dosk cez time machine a pred tym ako ho das na reklamaciu by som si do truecryptu nahral vsetky osobne dokumenty (aby si ich nemusel mazat)
10. februára 2014 o 15:41 #377541Maťo_11
Účastník (Participant)@rackom : Skúšal si vyššie uvedený test na svojom rMPB normálne po dobu 10min a po prepnutí na šedé pozadie si nemal absolútne žiadne náznaky šachovnice ? Pretože ja som tam mal obrysy ale pri normálnom používaní to vôbec nieje pozorovateľné ani so snahou (13″ Late 2013).Pokial viem tento problém majú všetky retiny , len na niektorých sa to prejavuje aj pri normálnom používaní.
10. februára 2014 o 23:45 #377606md
Účastník (Participant)Dakujem za rady. Myslim, ze to moze mat suvis s teplotou pocitaca. Prvy krat som si to vsimol po tom, co som 2 hodiny transkodoval film z jedneho formatu do druheho pri permanetnom 100%nom zatazeni procesora. Predtym som mu este takto zabrat nedal, mozno aj preto som nic take nevidel. Po dokonceni a zavreti programu bol pocitac dost teply (presne hodnoty neviem) a otlacene pismena na obrazovke boli viditelne aj po 10 tich minutach. Taktiez som si vsimol, ze Image retention bol hlavne v spodnej casti obrazovky kadial rmbp chladi z otvorov pod displejom a ktora je blizsie k baterii. Este so zahriatym macbookom som skusal spravit ten test na webstranke a zistil som, ze image retention bol pozorovatelny uz po minute. Ked som to skusal dnes „v chlade“ image retention bol nepatrne vidiet po 6tich minutach testu. Neviem ci je to len moja sialena hypoteza, alebo na tom aj nieco bude pravdy. Kazdopadne ak by ste niekto s rmbp 13 late 2013 vedeli spravit podobne „testy“ a postnut sem vysledky, bol by som vdacny :)
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.