ram macbook pro 15 …

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware ram macbook pro 15 …

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    JFK.
    Účastník (Participant)

zdravím..chcel by som sa opýtať či je to normálne
    už po zapnutí macu mám 1 GB ramky Used…po zapínaní aplikácii..itunes,safari,utorrent a pod.
    to ide až na 1,9 used…je to v norme ? …ak hľadam v procesoch alebo v termminali pod prikazom „top“…dokopy tam tie megabyty nesedia..neviem v čom to je…ale niekedy sa mi tam zobrazi proces
    quicklookd ..a ten má niekedy aj 700 MB..zvláštne..
    vie niekto o tom niečo ? :P
    ďakujem
    __
    model : macbook pro 6,2 , mid 2010 , 15“ i5 2,4 Ghz , 4GB RAM

raul
    Moderátor

na to kasli. kym ti mac neseka, tak to je vsetko ok. Mac pracuje s ramkou inak ako win.

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

zasa si niekto vygooglil unixovy prikaz „top“ pripadne objavil /Applications/Utilities/Activity Monitor :)
    nastuduj si ako pracuje sprava pamate v unixovych systemoch a potom sa pytaj.
    hlavne si zisti co v unixe znamena free, buffered a cached memory.
    free totiz nieje tak celkom jedina „volna“ pamat…

JFK.
    Účastník (Participant)

už som priešiel na to…že aj inactive je voľná pameť ale aj tak sa mi zdá, že 1,6 GB used pri zapnutom safari je dosť…a ako 2,4 GB voľnej ram stačí…len ma to prekvapilo…na win tá ram aj pri hre ktorá brala 700 MB , som mal max 1 GB USED :D…tak nič no ..aj tak dík :P

bawy
    Moderátor

JFK. : a máš nejaké reálne problémy so systémom, alebo len ťa štve, že systém vie využiť všetko čo môže pre tvoje pohodlie…?

JFK.
    Účastník (Participant)
    bawy
    Moderátor

ale na moju otázku si neodpovedal.. :)

raul
    Moderátor

booze!!!

igino
    Účastník (Participant)

Neriešiť, je to v pohode. :D Všetko funguje tak, ako má fungovať. Nie je žiaden podstatný dôvod sledovať to, rozmýšľať nad tým a vôbec…. Je lepšie, keď systém využiva všetko čo má k dispozícii ako keby nám ukazoval, že máme 7,235GB voľného.
    Booože!!!

JFK.
    Účastník (Participant)

ďakujem :DDDDDDDD zlatí ste :DDD

@bawy
    – to bude v tom ,že som zvyknutý vidieť pri FREE napísane vačšie číslo..ako to je vo win :P
    nebudem to sledovať nebojte sa už :DDDDDD šalení
    „boooze!!!“ :D

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.