Rádio

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 21 až 26 (z celkového počtu 26 )
  • Autor
    raul
    Moderátor

iTuxx: nemyslel som to absolutne, ale ako priklad k teme, o ktorej sa bavime… Niekto to tak moze pouzivat. Ale minimalne si myslim, ze je to to, co napisal eraserv. Tvoje prirovnanie sa mi ale paci…

murriik: prirovnanie akehokolvek druhu sa, samozrejme, da aplikovat len na cast daneho problemu a pouziva sa z nejakeho konkretneho dovodu, s konkretnym zamerom nieco vysvetlit (odporucam pozriet sa na diskusiu pred tym).
    Preto som ocakaval, ze priemerne inteligentny clovek pochopi toto prirovnanie, aj ked, uznavam – ak by sme isli do hlbky zistime, ze iphone sa od auta v mnohom lisi :)

iMorak
    Účastník

Jozef Remen

hm internet mam neobmedzený ale všade na slovensku nie je 3g ja za to nemôžem že je väčšinou E

Kupit si auto a kupovat do neho palivo je logicke. (iPhone+datovy balicek) ————————- nuž, predstavme si hybrid motorka a bicykel v jednom (analogia iPhone a iPod touch). Na bicykel stačia nohy, na využitie motorkovej časti treba palivo. To palivo je ten dátový balíček :-)

S dátovým balíčkom máš viac možnosti, to áno, len som chcel povedať že kupit si smartphone bez datoveho balika nie je nezmysel :-)

Ono iPod touch je ten bicykel a iPhone je tá motorka. Ak si iPhone kúpiš bez datoveho balíka, máš bicykel. Ak si kúpiš iPod touch, máš bicykel. Ak si kupiš iPhone s balíkom, máš motorku. K iPodu touch balík nekúpiš.

Alebo inak:

kúpiť si bicykel (iPod touch) alebo bicykel „upgradnuteľný“ na motorku (motor a niekolko vecí sa tiež vylepší)?

Jozef Remen
    Účastník

iMorak: neviem, kde konkretne zijes, ale v KAZDOM meste a vacsine obci slovenska JE 3G siet. Minimalne u Orange tomu tak je.

A preco je nezmysel mat iPhone bez datoveho programu a ak niekto tvrdi, ze mu to nevadi, tak asi iPhone nepotrebuje?

1.) iMessage/WhatsApp vs. SMS.
    2.) Synchronizacia kritickych udajov cez iCloud (kontakty) VZDY, okamzite.
    3.) Pocasie, kedykolvek, kdekolvek
    4.) Dost cast potrebne veci – bankomaty, parkoviska, pumpy v blizkosti v cudzom meste.

Toto su veci, ktore za tych par eur aspon mne osobne stoja. SKutocne nechapem vlastnictvo smart phone bez datoveho programu, ktory stoji zanedbatelnu ciastku. Ak by mohlo byt po mojom, operatori by mali okamzite zrusit predrazene volacie a SMS sluzby a poskytovat jedine pristup na internet. Cokolvek ostatne je uplne zbytocne, obzvlast, ak to vyuziva uplne tie same protokoly, na ktorych je postaveny cely internet.

Ale to uz som uuuplne off topic

Jozef Remen: áno, to je tak :-) , ale ako je to z bezpečnosťou, ked miesto domácej wifiny (heslovana a šifrovaná) človek použije niečo verejne dostupne? Nemam tým na mysli len 3G od Orange a tak, ale všeobecne verejne. Ja by som tie veci robil len na domácej wifine, na verejne tak skontrolovať nové príspevky napr. aj tu na MacBlogu :-)

eraserv6
    Účastník

Lukas, rec je stale o iPhone, tak ako nacal tuto temu jej zakladatel, len ty si sem zamiesal iPod a jeho vyhody-nevyhody. Ak by bola rec o nom tak sa diskusia vyvija inym smerom samozrejme ale….
    Kedze si niekto kupi iPhone a nema datovy balicek je asi taky nezmysel ako si kupit AUDI RS6 a na nemeckej dialnici sa vliect za kamionom v ramci setrenia paliva :-).
    Nevyuzit potencial zariadenia je sice zalezitost jej majitela ale zaroven jeho hlupost. Naco si kupuje telefon za stovky eur len na volanie a poslanie par SMS??? Cista hlupost! To si moze zadovazit mobil za 20 eur co tieto zakladne kriteria splna.
    Takze take zariadenie ako iPhone doslovne vyzaduje pripojenie na inet a bodka, ine uvahy ako iPod su irevelantne :-)

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 21 až 26 (z celkového počtu 26 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.