Prvy iPod – par otazok

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes Prvy iPod – par otazok

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #56013
    mrzo
    Účastník (Participant)

    1. Synchronizacia – veci si to iPodu pridavam rucne – je mozne pri takomto sposobe alebo vobec nejako dostat z iPodu hodnotenia pesniciek naspat do iTunes (pocuvam v iPode, zmenim nazor, ohodnotim inak resp. vobec po prvy krat ohodnotim – chcem to samozrejme dostat do iTunes nech to mam aj tam rovnako ohodnotene) ? Dufam ze ano …
    2. Id3 tagy – nejaky sposob ako precitat id3 tag v iPode ? Predpokladam ze nie …
    3. Co je pravdy na tom ze niektore veci sa daju robit s iPodom len na pocitaci kde bol po prvy raz zapojeny (odomknutie obrazovky pri zabudnutej kombinacii, restore …) – ak ano je toto mozne nejako zmenit, preniest na iny pocitac ?
    4. Otazka skor na iTunes – artworky stiahnute z iTunes sa neukladaju do id3 tagu (predpokladam ze to ulozi len do vlastnej databazy niekde) – je toto mozne nejako zmenit alebo si to musim rucne sam popridavat vzdy (ulozit artwork na disk a z disku standardne pridat cez iTunes ) ?

    Za odpovede vopred dik, pripadne finticky na iPod Nano 3G uvitam …

    #115077
    Hanka
    Účastník (Participant)

    1. Audio a video súbory sa do iPodu pridávajú len pomocou iTunes. Ak na iPode počúvaš hudbu a napríklad ohodnotíš pesničku na 4 hviezdičky, pri následnej synchronizácii s Tvojou knižnicou v iTunes sa pridá hodnotenie k danej skladbe v iTunes. Funguje to samozrejme aj naopak a s inými informáciami o skladbe (play count, zmena názvu a pod.)

    2. Celý ID3 tag sa prečítať nedá, aspoň nepoznám spôsob, akým áno. Pri prehrávaní sa samozrejme zobrazuje názov skladby a albumu, meno interpreta, hodnotenie, text piesne (ak je pridaný).

    3. iPod je možné synchronizovať len s jednou iTunes knižnicou = s jedným užívateľským profilom. S odomknutím obrazovky skúsenosti nemám, ale restore, keďže ide o úplné zmazanie dát z iPodu, sa dá vykonať vlastne kdekoľvek.

    4. Myslím, že artworky stiahnuté cez iTunes Store sa ukladajú mimo ID3 tagov, a nie je možné to zmeniť, aspoň čo ja viem. Zhrnula by som to ale tak, že aj keď artworky sťahuješ cez iTunes a ukladajú sa mimo pesničiek, je to v princípe jedno. Ak by si všetku hudbu premiestnil na iný počítač, aj tak covery nepotrebuješ mať priamo v hudobnej zbierke, lebo stačí, ak ich hodíš do iTunes, prihlásiš sa so starým užívateľským účtom a artworky sa stiahnu automaticky (treba to však nastaviť v Preferences>General>Automaticaly download missing album artwork). Albumy, pre ktoré iTunes artworky nenájde, stačí otagovať a do tagov pridať artwork. Toto je môj systém poriadku a zatiaľ funguje celkom dobre. :)

    Rôzne finty tu (ak si ich teda už nečítal):
    https://www.macblog.sk/ipod/mini-tip-zamrznutie-ipodu-alebo-iny-problem-s-ipodom-987.html
    https://www.macblog.sk/ipod/itunes-ako-organizovat-soundtracky-a-vyberovky-824.html
    https://www.macblog.sk/ipod/kratky-tip-ako-konvertovat-mp3-subory-do-zlozky-audiobooks-957.html

    #115080
    mrzo
    Účastník (Participant)

    dik za odpovede, iTunes pouzivam uz par rokov, odkedy som nan presiel z Winampu, takze samozrejme ho pouzivam aj s iPodom (myslim ze momentalne ani ina moznost nie je, ale mna to netrapi komplet zbierku mam v iTunes), finty tu som cital

    Este teda upresnenie tej prvej otazky ohladne hodnoteni – nemam zapnutu automaticku synchronizaciu s iTunes kedze mam iPod nano 8 GB a vsetko by sa mi nan nevoslo a tak len rucne “pretahujem” vsetko cez iTunes do iPodu – v takom pripade teda nie je mozne preniest hodnotenia z iPodu do iTunes ? Pytam sa lebo mi to nefunguje – zmenim si v iPode hodnotenie a v ITunes po pripojeni nic … Jedine co ma napada, ak by to fungovalo len so zapnutou synchronizaciou – vytvorit si nejaky playlist napr. iPod Music a tam by som si vsetko co chcem mat v iPode popridaval a dal synchronizovat len ten jeden playlist – uvidime skusim sa este pohrat s tym alebo pockat co napisete k tomu este aj dalsi

    Inak restore mi nesiel – vypisal iTunes po stiahnuti noveho firmwaru nejaku chybu – nejako som neriesil kedze som to nepotreboval len som skusal … :-) preto som sa pytal ci to nieje viazane na ten “prvy” pripojeny pocitac – viem ze existuju aj nejake utility od apple co to dokazu zresetovat ale ako vravim momentalne to nepotrebujem

    Artworky teda budem radsej rucne pridavat kedze ich chcem mat v id3 tagoch ulozene

    #115082
    mayoxy
    Účastník (Participant)

    taka poznamocka, ked budes pridavat artworky ,stale si oznac cely ablum ,daj get info a pridaj cover, a samozrjme nezabudni zaskrtnut moznost compilation. Ja som sa uz poucil, stale mi to hadzalo pesnicky tam kde som nechcel…

    EDITED: aaa,mas to v tych linkoch. no neva.mozno to bude vyraznejsie :)

    #115108
    Hanka
    Účastník (Participant)

    Priznám sa, že iPod nano nemám, ale keďže je jeho kapacita “obmedzená” podobne ako pri iPode shuffle (tzn. iTunes Library celkovo obsahuje viac dát ako je možné dať na samotný iPod), synchronizáciu nič nepokazíš – je to vlastne jediný spôsob, ako hodnotenia preniesť z iPodu do iTunes. Tým chcem povedať, že netreba vytvárať žiaden špeciálny playlist, stačí synchronizovať priamo s knižnicou – klik na Sync a ide to, nič iné tomu nepomôže.

    V prípade, že nechceš, aby sa ti zmazali určité súbory (povedzme, že pesnička XY je v iPode, ale nie v iTunes a chceš ju v iPode nechať – lenže po synchronizácii sa z iTunes zmaže, lebo sa v tam nenachádza), stačí ju odškrtnúť a v Settings v zapojenom iPode nastaviť “Don’t Sync Unchecked Files” (alebo niečo v tom zmysle, nepamätám si presné znenie). Potom by sa tieto súbory nemali z iPodu zmazať.

    Trochu som odbočila od pôvodnej témy, uvidím či na škodu. :)

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.