Problemy so Spotlight na 10.5 – nenajde systemove subory

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Problemy so Spotlight na 10.5 – nenajde systemove subory

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #56403
    Hobitko
    Účastník (Participant)

    Ahojte, neviete mi poradit, ako mam prinutit Spotlight najst hladany vyraz na celom disku? Na 10.4 mi v pohode Spotlight nasiel vsetko, ale teraz som potreboval vycistit nejake preferencie po odinstalovani programu a zistil som, ze Spotlight nenajde (ani nevidi) napr. Preferences subory a pod., ani ked zadam skutocny nazov suboru. Akekolvek nastavenia nepomohli.

    Dakujem.

    #117899
    Vojtin
    Účastník (Participant)

    Nejde to!!!!
    Používám EasyFind

    #117900
    dex
    Účastník (Participant)

    Ehm, toto je veľké svinstvo a jediná nevýhoda Leopardu – Spotlight nehľadá v preferences ani caches a ktovie kde ešte v Library nevyhľadáva. A nedá sa k tomu ani donútiť. Dokonca ani Google desktop nebol riešením. Najlepšie je aplikácie vymazávať cez nejaký uninstaller ako AppCleaner, aby sa vymazali aj s prefs etc.

    No, tak teraz som vyskúšal poslednú možnosť a aspoň toto funguje. Treba si otvoriť oba Preferences foldre (/Library/Preferences a ~Library/Preferences). Obe okná majú vyhľadávacie okienko vpravo hore, treba tam napísať hľadaný text, stlačiť enter a následne prepnúť možnosť z “This mac” na “Preferences”. Takto bude vyhľadávať v preferences.

    EDIT: Stačí to urobiť aj v “Library” okne, netreba otvárať až “Preferences”.
    EDIT no.2: Prišiel som na ešte úplne iný a možno jednodchší spôsob. Práve uploadujem video na http://www.vimeo.com/649408 . Nie je to doslovný tutorial, ale myslím, že sa z toho dá pochopiť ako to ide aj iným spôsobom.
    EDIT no.3: Tak pozerám, že Vimeo to video strašne zmenšilo (napriek tomu že malo zostať HD), takže musíte v pravej dolnej časti stránky nájsť link na stiahnutie v plnej kvalite…

    #117963
    Hobitko
    Účastník (Participant)

    Ako vidim, tak Apple sa zasa cosi podarilo… :-(

    #117965
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.