problem s pravami

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software problem s pravami

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #57086
    photosphere
    Účastník (Participant)

    hello, prosim poradte mi, je to surne !!

    mam 2 konta – admin a alex. alex je konto v ktorom bezne pracujem ako user. vcera som chcel nainstalovat jednu vec z adresaru alex/Downloads a ako admin som sa tam nevedel dostat, tak som si povedal, ze na cely adresar Users/Alex aplikujem prava pre zapis a citanie pre admina. to sice fungovalo, ale stalo sa nieco comu nerozumiem. teraz ked som lognuty ako Alex, nemozem vobec mazat zo svojho adresaru subory.

    ked kliknem na nejaky sobor cez get infov, takv tabulke prav mam everyone – Custom a pod tymto riadkom Alex(Me) – Read&Write. subor sa mi da zmazat iba ak dam everyone – no access. ako ale toto nastavim pre vsetky svoje subory v adresary Users/Alex ?? alebo existuje nejaka cesta ako obnovit defaultne nastavenia ??

    je to asi na dlhsie, a lepsie vysvetlim cez telefon. ak ma niekto na mna cas, prezvonte ma prosim na 0907653084 a zavolam naspat. dakujem !

    Leopard, mac osx 10.5.2

    #121471
    Hector55
    Účastník (Participant)

    uf a repair permissions si skusal v disk utility?

    #121472
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    photosphere: nie je to nic hrozne, len si si spravil trosku bordel vo svojom home adresari. Daj si do povodneho stavu prava .. neviem ci to pojde pomocou repair permissions ale urcite to pojde cez terminal prikazom chown. Ale najprv si pozri, v akej skupine mas usera Alex a podla toho mu zmen usera:group .. priklad, ak mas usera Alex v skupine users tak prikaz by mal vyzerat nasledovne: chown -R Alex:users /Users/Alex

    #121481
    photosphere
    Účastník (Participant)

    hector55 > ano skusal, nepomohlo
    DoNaLd > ano toto pomohlo..terminal a 3 prikazy chmod, chown, chgrp a uz to fici

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.