Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › Problem s HW? (mac mini 2011)
- Toto téma obsahuje 4 odpovede, 4 hlasy, a bola naposledny upravená pred 13 years, 3 months od
franzi6015.
-
AutorPríspevky
-
16. septembra 2011 o 20:31 #80398
dom
Účastník (Participant)Zdravim. Mam novy (niekolko dni) mac mini 2011 a mal by som zopar otazok.
1) Obcas pocut klikanie (hdd?). Podla googlu som nasiel 2 moznosti. Bud hardwarova chyba, alebo parkovanie citacej hlavy pri necinnosti. Skusal som aj vypnut moznost „put harddisk to sleep when possible“ a nestratilo sa to. Klika to velmi nepravidelne… Niekedy to klikne raz za zopar minut, niekedy niekolkokrat za minutu.
Ma s tym niekto skusenosti, alebo je to bezne?2) Huciaci vetrak pri zatazi. Pri vyssej zatazi kedy sa mac zacne hriat, tak vetrak celkom huci. Neprislo by mi to ani tak velmi cudne, lebo mac je vtedy na dotyk teply. Skor ma prekvapuje, ze na googli som videl kopec reakcii o tom, ako je mac mini nepocutelny aj pri zatazi.
Znovu – je to bezne, alebo to nema hucat?3) Zoparkrat som skusal chvilku hrat Counter Strike Source, ale pri poslednom pokuse (zopar minut) mi to z nicoho nic vyhodilo obrazovku s vetrikalnymi bielymi a sivymi pasmi. Instinktivne som podrzal power button a mac zhasol. Znovu som ho stlacil a CSS dalej bezalo, ale s uplne vypadnutymi texturami (po obrazovke lietali vselijake stvorceky z ktorych slo priblizne usudit, ze sa jedna o nejake objekty). Zvuky boli normalne.
Je to nejaka obdoba BSOD, alebo je to nejaka raritna chyba, ktora by mohla naznacovat nejaku poruchu?Inak som nespozoroval ziadne problemy, vsetko bezi krasne a som zatial spokojny, akurat dufam, ze nie je hned prvy Mac co mam vadny.
Mozno su to vsetko normalne veci a proste som nemal zrovna stastie s tou obrazovkou, ale mam blby pocit, ze sa moze jednat o nejaku hardwarovu chybu. (HDD (sudiac podla klikania), a(/alebo) graficka karta (sudiac podla toho padu)
Ma niekto podobne skusenosti?
Vopred dakujem.17. septembra 2011 o 9:01 #281241eFkoOo
Účastník (Participant)1) normalne to asi nebude,mam rovnaky model a nestretol som sa s tymto klikanim,predosly macbook mi to robil ked som s nim pohol vertikalne,ale to bolo normalne,to bolo odpojenie citacej hlavy,ak s nim nehybes nema sa ti preco odpajata
2) je relativne, co mas na mysli pod „celkom huci“, uplne objektivne by bolo keby si to zmeral dB metrom. mne oproti mojmu predoslemu MBP 2009 pride tichsi aj ked ide na plny kotol, verim ze aj oproti beznym desktopom je tichsi a o dost, podla mna ide o to,ze si cakal ze budes mat dokonale tichy maly zazrak a toto je vec s ktorou si nepocital.
3) problemovych moze byt hned niekolko elementov. Stiahol si to CSS z torrentu? Bol to original Mac version alebo Win port (cider)? Skusal si to pod Macom abo pod Winom? Ak pod Winom,mal si najnovsie BootCamp drivery nainstalovane? Pripajas monitor cez HDMI alebo Thunderbolt/Minidisplay port? chapes,pes mohol byt zakopany hockde, s tym power buttonom to mohlo byt bud tak ze si ho podrzal kratko a on isiel len do sleepu a (kvoli blbej verzii uz skripleny) sa potom prebral zas do hry, alebo jednoducho za to moze lionova funkcia ze pri boote sa ti otvori vsetko jak si mal pred vypnutim.
Inak, odporucam 8gb ramku.Dal som ju tam, chalan, ten stroj ide jak dabel, aj pod winom slape krasne (NFS:Hot Pursuit vo FullHD a na plne detaily bez sekania) Mac to uplne zosvizni :)
17. septembra 2011 o 13:35 #281258dom
Účastník (Participant)2) Ako som vravel – vychadzam len z tych nazorov, ktore tvrdia, ze je to prakticky nepocutelne.
Nepocutelnost som ani necakal, ale ked to jasne (bez nejakeho napinania usi) pocujem na druhy koniec miestnosti (3m), tak prave nechapem tie nazory. Nutno podotknut, ze to nie je nejaka vyslovene ticha miestnost. Nehuci to ako vysavac, ale take EEE 901 mi subjektivne hucalo menej aj pri maximalnej zatazi.3) Je to original, vyupdatovany cez steam, pustany pod Mac OS. Monitor je pripojeny cez redukciu HDMI -> VGA.
Ten power chapem tak ako si napisal, ze to slo len do sleepu. Co ma ale prekvapilo bolo prave to, ze to nezhodilo cely system. Len sa rozsypala grafika.17. septembra 2011 o 14:22 #281263jigga1411
Účastník (Participant)ja som mal mac mini late 2009 a ten stroj som nikdy nepocul…. bol doslova nepocutelny.. teda ked si naspicoval usi tak si ho pocul ale nikdy som nepocul ventilator ani nic ine. ja by som ho zasiel reklamovat.
4. mája 2012 o 17:47 #311139franzi6015
Účastník (Participant)To spustanie ventilatora je pri core i5 s HD intel grafikou uplne v poriadku. Predpokladam ze mas tento model. Ak mas model s ext.ATI grafikou, vtedy by to az tak normalne nebolo. Pri beznej praci ho nie je ani pocut, ale uz spustenie flash aplikacie na internete (napr. hry na FB) pomerne dost zataží procesor a vtedy da MINI o sebe vediet :) Neviem presne co som skušal hrať, ale po par minutach som to radsej ukoncil, nakolko som mal dost vazne obavy o zdravie mojho Miníka :D
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.