prosim vas chcem si kupi macbook do skoly no pre mna je najdolezitejie robit prezentacie viete mi povedat ci mi bude na nom fungovat microsoft office?? wor, powerpoint… dakujem!
takze pojde v pohode vsetky prace nebude problem ak spravim prezentaciu na macku a potom to prenesiem na kluci na skolsky komp a tam bude windows nemal by byt ziadny problem?
heh tak ten problem urcite bude .. ale vsetko zalezi od toho ako spravis tu prezentaciu.. pokial budes robit daco v keynote pouzijes napriklad instant alpha a potom to hodis na win tak urcite najdes rozdiely.. ked som robil prezentacie tak s minimom efektov. plati stare zname pravidlo.. ked chces aby vsetko klapalo na 100 % spusti to na svojom pocitaci.
no to ano ale zase ho stale trepat do skoly a prenasat neni vyhra…a ten office pre mac? aj tam su nejake rozdiely? napriklad viem ze je uz problem aj ked niekto robi prezentaciu na novom office a potom to da stareho tiez to preadze a nie to este z macu..inak strasne chcem mac ale potrebujem to hlavne na prezentacie
ak to charakter prezentacie dovoluje, mozes ju vyexportovat ako video a potom s nou nebude mat problem ani skolske pc.
ono ta kompatibilita niekedy nie je ani medzi powerpointom a powerpointom, staci ked tam das nejake “ine” pismo a si v keli.
najlepsie riesenie je asi ten export do videa
Office na MAC je katastrofa!!! som ho kúpil tiež len kvôli kompatibilite ale vôbec ho nepoužívam, vyhodené peniaze!!! Robím iba na iWorku a je to úplne o niečom inom, aj keď sú tam veci, ktoré mi z Win Office chýbajú, nemenil by som…
Najlepsie riesenie je urobit prezentaciu v Keynote a potom to exportovat do Qicktime….ked to prehras na win tak tam niesu ziadne rozdiely… alebo si prines macbook do skoly a napoj ho na projektor namiesto toho ich :D :D
mac koli prezentaciam?no mas viacej moznosti virtualizuj windows daj donho office a mas pokoj len jeto narocnejsie na soft ale dasa to prezit a mozes tym padom mat windows aj na ine veci alebo sprav bootcamp a mas plnohonotny windows so vsedkym co ktomu patri alebo skus neooffice je free,vela ludi ma virtual masinu koli office skus pohladat aj tu na macblog urcite nieco najdes.
Jak jednoduchy to chces? Musi bejt vystup v .pps nebo ne? Bude to nekdo upravovat na jinym pocitaci? Sral bych na celou win platformu a vystup udelal do videa. Uvidis jak vsichni woknari budou cumet jakou jsi vytvoril prezentaci v Keynote (je to fakt tak o deset let pred p PP) a jak ses dobrej :-)
len to mozno znie zlozito, ale je to jednoduche..ked to uz vsetko raz nainstalujes, nastavis, tak mas o vsetko postarane…Mozes si potom nastavit v Spaces napr. v jednom OS X a v druhom Win, potom jednoducho klavesami medzi nimi prepinat, funguje to paradne…
nebo se to da exportovat do html, ale nevim jestli to uchova ty supr efekty. Pak se to normalne prohlizi v prohlizeci. Tak .mov je jasnej podporuje i mackani mysi mezi efektama, takze supr