Prevod txt do ePub

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Prevod txt do ePub

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    Príspevky
  • #70852
    ervin11
    Účastník (Participant)

    Hladam nastroj na prevod textovych dokumentov do formatu ePub (elektronicka publikacia). Najlepsie pre prikazovy riadok – potrebujem previest tisicky textovych dokumentov. Vdaka.

    #222144
    mrzo
    Účastník (Participant)

    http://www.lexcycle.com/faq/how_to_create_epub – najslubnejsie tam vyzera zrejme ePub Tools , ide o scripty v pythone, nemal by to byt problem spustit pod Macom… Nepises presne akych textovych dokumentov, ak myslis plain text, tak ten tam explicitne neuvadzaju ale myslim, ze ked to zvladne Word a RTF, tak to zvladne aj plain text.

    #222152
    ervin11
    Účastník (Participant)

    Hm, toto poznam. Ale ani jedna utilita nezvlada prevod plain text do ePub a to z prikazoveho riadku. Existuju utility, ale vacsinou webove, co je ale pre mna neprijatelne, kedze nedokazu robit hromadny prevod. Textovy dokument je samozrejme plain txt, v mojom ponimani :) . Ak by to bol .doc tak pisem wordovsky dokument… :)

    Mam tisicky knih, povodne v .pdb, ktore som skonvertoval do TXT formatu v kodovani UTF8. A toto by som chcel hromadne previest na ePub. Ja viem, ze nebudu povyplnane rozne kolonky, ako autor a pod. ale momentalne mi to nevadi. Uz dost dlho hladam nejaku utilitu, ale nic rozumne nie je. Takze pravdepodobne mi nezostane ine, len si to urobit sam :(

    #222253
    dsotm
    Účastník (Participant)

    s prikazovym riadkom to bude horsie. ale ja osobne som si aj kvoli iPadu velmi oblubil bezplatny Calibre->http://calibre-ebook.com/
    a pokial viem, tak pracuje aj batch rezimoch.

    #222266
    ervin11
    Účastník (Participant)

    calibre pouzivam. Ale to treba najprv naimportovat vsetky knihy donho, nasledne sa da spustit konverzia, ale kazda kniha je v inom adresari. Nevyhovujuce. Navyse ten prevod je trocha – divny. Zalamovanie riadkov a odstavcov robi ako chce, skratka neprisiel som mu na chut.

    #222324
    ervin11
    Účastník (Participant)

    Takze som napisal program na konverziu textovych suborov do formatu ePub. Je to sice iba zakladna funkcionalita, ale funguje OK. Za pripadne pripomienky budem vdacny. Snad som niekomu pomohol :)

    http://www.osx.sk/txt2epub.html

    #249521
    ervin11
    Účastník (Participant)

    Video – ako konvertovať textové súbory z plain txt do formátu ePub

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.