Prechod na MAC (MRP, pripojenie na lokálny server v sieti)

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Prechod na MAC (MRP, pripojenie na lokálny server v sieti)

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #85761
    Michal Federic
    Účastník (Participant)

    Dobrý deň,

    Chcel by som prejsť z ntb s Win7 na Macbook Air niekedy v 4Q 12 keďže mi v decembri skončí záruka a chcem serióznejší a hlavne ľahký ntb na prácu + mali by byť už s novmi procesormi.
    Na Win mi prekážajú časté aktualizácie, náhodné pády systému, zamŕzanie programov atď a nový win 8 ma úplne odrádza ďalej zostať na tomto OS.

    Potrebujem od Vás skúsených užívateľov vedieť či sa dá do Macu nainštalovať MRP účtovníctvo prepojené na lokálny server u nás vo firme. Server samozrejme beží na Win (Vista…) a taktiež potrebujem mať mac v sieti aby som vedel používať súbory so serveru. Ak pôjde MRP iba v bootcampe stým sa zmierim, ale súbory zo serveru by som riešil cez bootcamp veľmi nerád.
    Ďalej by som chcel vedieť či sa v Safari dá pracovať s FTP serverom. Office sa dá stiahnuť z app store, ale dajú sa kontakty z win outlooku + stará pošta prekopírovať do mac outlopku ? Fungujú Excel VBA makrá z win aj v macu ?

    Chcem rady hlavne ohľadne MRP + VBA to ostatné som tu našiel na fóre ale dal som to sem aby som to mal na kope tak sa ospravedlňujem.

    S iPhonmi som spokojný už 3 roky a 4s doslova “žeriem”, preto by som rád prešiel aj na Mac, ďakujem za rady.

    #310401
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Uctovnictvo a podobne „light“ programy, teda nie narocne na vykon grafiky (hry) – nie je potrebny BootCamp, co je fakticky plny beh Windows na Macu ako na PC – nutny restart. je mozne pouzit virtualizaciu (programy Parallels Desktop, VMWare Fusion ci VirtualBox – tento je zdarma), kedy Windows a aplikacie pren bezia v zvlastnom programe priamo pod Mac OS X. Teda mas 2 systemy spustene naraz. Je mozne aj uplne ukryt Windows plochu a programy mat v Docku – ich ikonu, okna spolu s oknami Mac OS X programov.

    Subory skrze siet nie su problem, Mac je plne kompatibilny so vsetkymi typmi sietovych protokolov, takze sa da hravo pripojit na PC z Maca a opacne. Bez nutnosti pouzivat Windows.

    V Safari FTP server nejde, ale ide priamo zo systemu sa na FTP servery pripojit. Riesenie to sice je, ale nie prilis dobre (napr. nefunguje zapis na FTP, iba stahovanie). Lepsie je pouzit nejaky poriadny FTP klient, napr. Transmit. Tych je pre Mac skutocne neurekom.

    Microsoft Office na App Store nie je, je nutne ho zakupit zvlast – bud u predajcu na DVD alebo cez siet/obchod Microsoftu.
    Udaje z Win Outlooku su plne prenositelne do Mac Outlooku – naimportujes PST subor. Odporucam ale pouzit skor Mail a iCal, uz len z hladiska plnej podpory iOS zariadeni a iCloudu. Ak postu pouzivas cez IMAP protokol, netreba nic prenasat, posta ostava na serveri. Kalendare sa daju vyexportovat z Outlooku rovno do .ical formatu, ktory nacitas v iCali. S kontaktmi je to osemetnejsie, ale mam riesenie :)

    Office makra pre Windows su plne funkcne v MS Office pre Mac. S tym nie je problem.
    Jedine, co v Microsoft Office pre Mac nejde dobre resp. pouzitelne je prepojenie s SQL databazou – diakritiku nijak z SQL databazy nedostanes do Excelu. Kontrola pravopisu v Office pre Mac v nasom jazyku je po doinstalovani podpory tiez kostrbata.

    #310418
    GatoZV
    Účastník (Participant)

    Pokiaľ si dobre pamätám, sieťové MRP využívalo zdieľanie súborov cez Samba protokol, čiže stačí si namapovať firemný server na Mac. Účtovníctvo postačí aby bežalo v Parallels. Nevidím v tom problém.

    #310525
    gman
    Účastník (Participant)

    a zaujimavy soft na ftp je Cyberduck.

    #310538
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    CyberDuck je sice zadarmo, ale je NESKUTOCNE pomaly a tazkopadny.
    Ak chces riadny FTP klient, tak Transmit, pripadne Fetch.

    Alebo prikazovy riadok :)

    #475840
    Balda
    Účastník (Participant)

    Dobrý den,

     

    potřeboval bzch poradit jak spustit na Macbooku MRP účetní systém.

    Mám Macbook s OSX El capitan a parallels 10.

    V parallels mam nainstalovaný základ vizuálního systému.

    Spuštěn režim coherence, v síťi si najdu u kolegy složku mrp a spustim mrpjus.exe.

    Vyběhne mě hláška – Invalid file name.

    Nevím co stím, proto Vás yde prosím o pomoc.

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.