Pravidelný výpadok internetu – OSX Lion

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Pravidelný výpadok internetu – OSX Lion

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 49 )
  • Autor
    Príspevky
  • #81820
    Mito
    Účastník (Participant)

    Zdravím,
    rozhodol som sa,že prejdem zo Snow Leoparda na Liona,spravil som čistú inštaláciu a predtým naformátoval disk. Mám takmer čistý Lion (až na Sketchup 8,Flash,Bitorrent a nastavený Time Machine) a vypadáva mi internet. Keď sa pripojím na Wifi,presurfujem cca 5 stránok (cez Safari) a skúsim otvoriť 6 tak sa mi začne načítavať no nikdy sa to nedokončí. Najprv som musel rešternúť Mac a neskor už “len” Wi-Fi v Mac-u. Mám Router DSL a Macbook Pro 13 i5. Neviete čím to može byť? Na internete poradili vymazať Cache v Safari,čo som spravil a nepomohlo a reštarnúť router,aj to a nepomohlo. Ďakujem

    #288848
    Mito
    Účastník (Participant)

    Prosím?

    #288865
    peto01
    Účastník (Participant)

    toto iste mi tiež robí na intraku ,len nie tak často. zaital mi vždy pomohlo zmeniť dns. vačšinou davam 8.8.8.8

    #288940
    Mito
    Účastník (Participant)

    Dobre,tak už mi to išlo,všetko poriadku no zistil som,že keď prejdem na prvé poschodie (z druhého) tak mám o trošku slabší signál a znovu ma to ako keby “zruší”,musím vypnúť Wi-fi,odznova zapnúť a potom ide. Stretol sa s tým niekto ?

    #288943
    majdy
    Účastník (Participant)

    Mne toto isté robilo ale na SL.
    Správalo sa to tak, že vždy, keď som bol pripojený k netu cez wifi, ale akurát som pár minút nerobil nič, pri čom by bolo potrebné sťahovať akékoľvek dáta. V praxi to znamená, že som bol na nete, potom som si zapol napríklad hru, alebo kukol online nejaký seriál, po dohraní/dopozeraní som chcel opäť na net, alebo spravil refresh a už sa nič nenačítalo, pretože akoby neprúdil net, pomohlo len vypnúť a zapnúť wifi.
    Ďalej, v kaviarni, u priateľky, u kamošov, som sa vždy v pohode pripojil a nikdy mi to nespadlo.

    Skúšal si sa pripojiť niekde inde na sieť? Ak áno, padala rovnako?

    #288961
    Mito
    Účastník (Participant)

    Nemal som ešte možnosť a najbližšie to možno bude až tak za mesiac :/ Ako si to vyriešil lebo men to funguje celkom ako tak dobre až na to,že keď prejdem na iné poschodie tak už nefunguje – ako som písal

    #288970
    majdy
    Účastník (Participant)

    Ja som to vyriešil prepísaním lokalizačných nastavení priamo v routri na americké cez IP = 192.168.2.1

    Všetko čo sa dalo som prepísal na USA myslím. Bolo to už dávno a už som to sem psíal párkrát, neviem či to okrem mňa niekomu pomohlo, ale mne áno.
    Neviem či ti to pomôže, keď ide len o poschodie, ktovie, ak si už z toho zúfalý ako kedysi ja, skús, za pokus nič nedáš :)

    #288973
    Mito
    Účastník (Participant)

    No ešte pogúglim,nechcem si robiť zmetok v Mac-u tak ako som to mal na Windowse,že som mal všetko možné prepísané a keď prišla chyba tak som musel reinstallnúť celé OS

    #288979
    Mito
    Účastník (Participant)

    No tak dočítal som sa,že mám vymazať /Library/Preferences/SystemConfiguration no nemožem to nikde nájsť,dostanem sa do Library a do Preferences do nikde tam nevidím SystemConfiguration. Neviete čim tomože byť?

    #288994
    Mito
    Účastník (Participant)

    Spravil som znovu čistý reinstall Lion-u no problem pretrváva… nemáte ešte niekto nejaké rady? Poprípade čo ak zájdem do M:zonu?

    #288995
    majdy
    Účastník (Participant)

    Nie, nie, zmätok v macu si nespravíš o to sa neboj, to s macom nemá absolútne nič spoločné, je to vec routru a ten sa dá jednoducho resetnúť v prípade potreby. Celé je to jednoduchšie ako sa zdá. Chyba je myslím si v routri.

    BTW:
    Skúšal som teda nájsť aj ten súbor “SystemConfiguration”. Ja ho nájdem, no len keď nejdem cez hornú lištu “go” + alt library, ale klasicky finder – macintosh HD – library…

    #288997
    Mito
    Účastník (Participant)

    Skúsim to ešte tak,teraz som ešte niečo dočítal a vyzerá to tak,že to začína fungovať. Musel som resernúť router (nestačilo vypnúť) a dať v Mac-u ako prvé Wifi na pripojenie. Odksúšam a dám vedieť :) Dííík! :)

    #289028
    majdy
    Účastník (Participant)

    …okej :)
    a zaujíma ma ešte, keď si ho resetoval, hneď šiel bez potreby ho nainštalovať?

    #289089
    Mito
    Účastník (Participant)

    No tak teraz mi to spravilo znovu a to som na tom istom mieste,inak celý večer bol v poriadku :/ Ako nainštalovať? Myslíš modem či Mac či čo?

    #289098
    Mito
    Účastník (Participant)

    Znovu to spravilo,som už zúfalý. Vymazal som tú sieť z uložených a nanovo som sa prihlásil na Wifi a pridal ju,uvidím či to pomože

    #289116
    majdy
    Účastník (Participant)

    Hej, myslím modem/router, ale to len tak mimo témy.

    Neviem či ti to pomôže, mne nepomohlo zmazanie a znovu pridanie sieti, tiež som to skúšal, pomohlo mi jedine to, čo som písal vyššie. To si neskúšal?

    A ešte, celý večer si bol na nete? Bez prestávky, myslím tým či sa stále sťahovali nejaké dáta?

    #289117
    Mito
    Účastník (Participant)

    To čo si písal tak to som neskúšal,až tak sa do toho nevyznám. No celý večer takmer,asi 95 percent času sa stále niečo sťahovalo,občas som odbehol a tak… Poslal som do M:Zonu mail a donesiem im ho na reklamáciu. Uvidím ako to dopadne :/

    #289122
    majdy
    Účastník (Participant)

    To som si myslel, že, keď nepadal, isto sa niečo ťahalo. Myslím, že máš rovnaký problém ako som mal ja. Pred tou reklamáciuo, si mal ešte vyskúšať iný router, alebo pripojiť sa na inú sieť a tam to skúsiť.

    Z toho, že sa až tak do toho nevyznáš usudzujem, že nevieš ako na to, ak áno neuraz sa :)
    Pre istotu ti napíšem návod, ak by sa ti chcelo skúsiť to, ak nie, tak teda reklamuj a veľa šťastia.

    1. otvoríš webový prehliadač
    2. napíšeš adresu routra, ktorá by mala byť 192.168.2.1 ( screen: http://cl.ly/3d0K22423B0o1z0v250j )
    3. načíta ti nastavenia routra, u mňa to vyzerá takto: http://cl.ly/2x0J3h0e0s382g2J3E0B
    4. skús sa tam pohrať v nastaveniach, nájdi napríklad nejaké lokalizačné nastavenia, ktoré sú slovenské a zmeň na americké

    V macu nič nepokazíš týmto, maximálne v routri, ale máš tam možnosť potom aj obnoviť nastavenia, alebo zálohovať predtým, poprípade resetovať router, takže za pokus to stojí určite ak si tak zúfalý ako píšeš, ak nič tak ti s týmto už inak neviem pomôcť, mne toto pomohlo.

    #289139
    Mito
    Účastník (Participant)

    No tak som to skúšal, a pri prihlásní cez 192.168.1.1 si to vyžiadalo meno a heslo,ktoré práve nemám pri sebe :/ Vyzerá to tak,že to dám do toho m:zonu. Nevieš ako to tak chodí? Či to spravia na počkanie alebo dajú nový kus?

    #289145
    majdy
    Účastník (Participant)

    A 192.168.2.1 si neskúšal?, alebo opačne 1.2?
    Inak meno a heslo možno ani neni treba, ak si žiadne týmto spôsobom nezadával, skús sa len prihlásiť bez toho aby si to vyplnil.
    Alebo ma ešte napado že by to mohlo byť “admin” admin”.

    S m:zone nemám žiadne skúsenosti, nikdy som tam nič nekupol, takže s týmto ti neviem pomôcť, ale určite záleží od problému, či je to HW chyba, alebo nie, ak SW, neviem čo spravia, najskôr ti ponúknu kúpiť si nový router :/

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 49 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.