Pracujete v admin ucte?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Pracujete v admin ucte?

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #54437
    MaPa
    Účastník (Participant)

    citam si serial o bezpecnosti na mujmac.cz od ondreja cadu a on sa tam v jednej casti zmienuje, ze z hladiska bezpecnosti je nepripustne aby sme pracovali v osx ako admini, prizvukuje aby sme na to vyuzivali standard user.

    clanok tu: http://www.mujmac.cz/art/sw/OSXSECURITY_3.html

    tak ako vy ostatni? pracujete cez admin? chcem urobit taky mensi prieskum…
    ake vidite vyhody a nevyhody? a napr. ako sa spomina v danom clanku, preco system sam neponukne tuto moznost? a tak vsetci neznali pracuju odjakziva v admin ucte. ja tiez :-)
    prosim ak mate k tomuto nieco povedat, budem rad
    vdaka
    maros

    #107020
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Nepochybujem o tom ze Ondrej Cada sa v tejto oblasti vyzna, o bezpecnosti Unix systemov toho vie vela, ale pouzivam admin ucet (aj ked to asi nie je spravne). Preto, ze pre mna nepredstavuje ziadne rizika, alebo si aspon myslim, ze nie. Ak by som pracoval na notebooku a pripajal sa na rozne volne wireless siete, pripadne by hrozilo ukradnutie booku, tak by som urcite nepracoval pod admin uctom, dobre zabezpecil Keychain a nastavenia firewallu.

    Ale doma je to predpokladam zatial celkom jedno, ked este pre Mac OS X ani neexistuju virusy, spyware atd.

    #107025
    iHuski
    Účastník (Participant)

    Taktiez uz niekolko rokov pracujem v admine a doteraz som ziadne probemy nemal… A pracujem aj na notebooku, aj do volnych sieti sa pripajam… Spominany clanok som si precital aj ja a tiez som sa onoho casu nad tymto “problemom” zamyslel, no nevidim ziadne ohrozenia z pouzivania admin uctu…

    #107030
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    Ono ten Admin ucet na Mac OS X nie je tak nebezpecny, ako je napriklad v linuxe root ucet. Takze mozem vas ukludnit, nic tym nepokazite, ked budete pracovat pod Admin uctom. Jedine, co ten admin povoluje, je pridavat novych uzivatelov, robit nejake zmeny/akcie v systeme, ktore by normalny user nemohol robit, nastavovanie atd.

    #107201
    mcstuff
    Účastník (Participant)

    Ja mam na desktope a aj ibooku admin ucty len pre instalaciu, pre beznu pracu pouzivam na oboch standardne ucty, aspon viem ze sa mi do system library nic nedostane a vsetko ide len do user library, ktoru si zalohujem
    spolu s dokumentami

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.