poznamky

Domov Diskusné Fóra Nezaradené poznamky

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    akiba
    Účastník (Participant)

zdravim,na ipode touch 4th mam aplikaciu Poznamky a taku chcem mat aj na iMace,viete mi poradit kde si stiahnem ? na app store nie je :-( .viem ze su tam ine aplikacie notes ale vsetky su v anglitcine a ja anglicky moc nerozumiem.dakujem

JFK.
    Účastník (Participant)

Najvyšší čas začať študovať, keď nie teraz, tak už nikdy…
    Angličtina vládne svetu.

majdy
    Účastník (Participant)

Sprav upgrade na Mountain Lion a tam máš tú istú a možnosť automatickej synchronizácie cez iCloud.

palo s.
    Účastník (Participant)

Presne tak, v OSX 10.8 pribudla aplikácia „Poznámky“ v presne tom istom formáte ako je v ipode/iphone. Je to dokonca spolu sychronizované.

akiba
    Účastník (Participant)

majdy a palo dakujem za odpovede.

Mountain lion 10.8 ? ehmmm.kliknem jablcko na lavom hornom rohu – O tomto pocitaci Mac – a vidim Mac OS X Lion 10.7.5 (11G56) a to mam uz aktualizovany softver .asi myslite ten najnovsi osx co je na app store,sak ? dakujem

majdy
    Účastník (Participant)

Áno myslíme ten najnovší OS X, čo je na App Store. Práve on prináša okrem iného aj spomínané poznámky ako jednu z noviniek. Inak to zrejme nerozchodíš.

akiba
    Účastník (Participant)

dakujem majdy.
    ozaj, je tazke upgradovat novy osx na imac ? existuje nejake video kde by som odtial sledoval ako spravne upgradovat a tak ? viem ze sa tu raz pisalo,no ked som si to precital, hovoril som si no zbohom tolko klikat nebudem,co ak to pokazim a nebudem vediet to dat naspet.to ne,radsej video,ak vobec existuje.dakujem :-)

majdy
    Účastník (Participant)

Neviem či existuje video (treba pozrieť napríklad na youtube), ale na tom nemáš ani poriadne čo pokaziť, zvládne to 10 ročné dieťa, tá inštalácia je na tri kliky a to je všetko v prípade že by šlo o update.

V prípade čistej inštalácie je to zložitejšie, ale možno istejšie. A myslím, že podľa menšieho návodu by nebol problém zvládnuť ani to.

Tu je jedno video, kde je vidno ako prebieha čistá inštalácia, samozrejme predtým si treba všetko zálohovať:

iMartin
    Účastník (Participant)

Akiba, na instalaciu noveho OS X je najtazsie zadat spravne heslo na tvoj ucet do App Store :) Rucim ti, ze jednoduchsiu instalaciu operacneho systemu si este nezazil.

1. Kupis (treba to spravne heslo ;)
    2. Pockas kym sa stiahne
    3. Dvojklikom otvoris (alebo sa to otvori same? uz si nepametam)
    4. Potom tam je potvrdenie licencie a asi este nejake tlacidlo na potvrdenie
    5. Cakas
    6. Pocitac sa sam od seba sa restartuje
    7. Cakas
    8. Hotovo, nejake uvitanie, prihlasenie ako na starom systeme a vsetko mas tak ako si to nechal

Daj vediet keby ta nieco prekvapilo.

Edit: Neodporucam ti robit cistu instalaciu, ani ja som nerobil. Nemyslim si, ze to robi nejaky extra rozdiel, skor je to placebo ;) Iba je to zlozitejsie a vela veci sa moze pokazit alebo prides o vsetky data ak na nieco zabudnes.

akiba
    Účastník (Participant)

majdy a iMartin dakujem za odpovede.
    Uz mam novy osx leon 10.8 :-D, a konecne v docku mam novu aplikaciu- Poznamky,super :-) .inac,to upgrade som cakal ze to bude trosisku zlozite a nic,zvladol som to raz dva :-P a co ma prekvapilo ze upgrade bolo v slovencine,myslel som ze to bude v anglitcine,preto som potreboval video.este raz dakujem

PS : mam este otazocku,co vsetko tu najdem v novom OSX ,poznamky a ….? niekde som cital ze pribudli nove a nove aplikacie,zatial vidim len jednu ako som uz spomenul Poznamky a teraz kukam pribudli aj Pripomienky a to je vsetko.

majdy
    Účastník (Participant)

Okrem pripomienok a poznámok nájdeš:

Messages – môžeš odosielať správy na iné iOS zaraidenia ako z iMessages a opačne, plus keď máš iphone vo vrecku a sedíš za macom a príde ti správa, môžeš odpísať rovno z macu, čiže automatická synchronizácia.

Game Center – môžeš hrať hry, porovnávať si skóre, vyzvať iných hráčov, atď.

Notification Center – notifikuje správy z messages alebo FB, pripomienky, zmeškané facetime hovory, nové maily, udalosti z kalendára, game center atď.

Vylepšený iCloud,
    Vylepšené safari s iCloud Tabs a inými funkciami,
    Kompletná integrácia Facebooku v systéme atď.

akiba
    Účastník (Participant)

super majdy,dik.
    vsimol som si na safari nejake zmeny,aj icloud tam pridali ale naco je to dobre? myslim si ze to nie je az take dolezite,ci ? icloud mail mam a je to supr vec.
    a game center ? s klavesom mi vobec nejde,a ak by som chcel tak radsej dualshock,ten mi najviac vyhovuje.daju sa kupit taky ovladac na imac ? rad by som si zahral bioshock :-) .
    a posledne co ma najviac zaujima je Notification center,tu aplikaciu som zatial este nevidel.idem to kuknut.

peto7532159
    Účastník (Participant)

iCloud Tabs v Safari slúžia na to, že ak máš niečo napríklad rozčítane v Safari na Macu a musíš niekam odísť, tak napríklad v autobuse si otvoríš iCloud Tabs a zobrazia sa ti tam otvorené stránky na Macu (alebo iných zariadeniach)

Notification center je také, ako v iOS

majdy
    Účastník (Participant)

iCloud Tabs, tak ako píše peto, plus safari má viacej noviniek.
    Notifikačné centrum nieje v podstate aplikácia, je to systémová záležitosť, nová vlastnosť. Môžeš si ju upraviť v nastaveniach a aj pridávať do nej rôzne veci, je to super inak veľmi :) Jedine čo mi vadí, je že maily oznámi iba keď je Mail.app zapnutá :/

Bioshock si zahráš aj bez Game Center, zatiaľ som mu nenašiel veľké využitie je to len v zárodku ešte, aj na App Store je málo hier ktoré ho podporujú a to nehovorím o multiplatformových hrách, časom sa to ale určite zlepší a nejaké to príležitostné využitie si to u mňa nájde :)
    Neviem či zrovna ten gamepad sa k macu dá pripojiť, ale napríklad taký Xboxový ide super (mám dva osobne), no Bioshocka by som určite hral skôr na klávesnici s myškou ako na gamepade, no ak si zvyknutý na gamepad, tak budiš :)

akiba
    Účastník (Participant)

No tak to je super vec – iCloud Tabs safari, aj horna lista uplne na pravo – Centrum hlasenia ,paci sa mi to.Som rad ze som majitelom iMac a OSX 10.8 :-)
    Moc ste mi pomohli,velmi pekne vam dakujem.

majdy
    Účastník (Participant)

Rado sa stalo aj nabudúce :)

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.