Domov › Diskusné Fóra › Nezaradené › poznamky
- Toto téma obsahuje 15 odpovedí, 6 hlasov, a bola naposledny upravená pred 12 years, 9 months od
majdy.
-
AutorPríspevky
-
16. septembra 2012 o 14:52 #88462
akiba
Účastník (Participant)zdravim,na ipode touch 4th mam aplikaciu Poznamky a taku chcem mat aj na iMace,viete mi poradit kde si stiahnem ? na app store nie je :-( .viem ze su tam ine aplikacie notes ale vsetky su v anglitcine a ja anglicky moc nerozumiem.dakujem
16. septembra 2012 o 15:38 #325653JFK.
Účastník (Participant)Najvyšší čas začať študovať, keď nie teraz, tak už nikdy…
Angličtina vládne svetu.16. septembra 2012 o 17:29 #325662majdy
Účastník (Participant)Sprav upgrade na Mountain Lion a tam máš tú istú a možnosť automatickej synchronizácie cez iCloud.
23. septembra 2012 o 22:25 #327063palo s.
Účastník (Participant)Presne tak, v OSX 10.8 pribudla aplikácia „Poznámky“ v presne tom istom formáte ako je v ipode/iphone. Je to dokonca spolu sychronizované.
23. septembra 2012 o 23:33 #327072akiba
Účastník (Participant)majdy a palo dakujem za odpovede.
Mountain lion 10.8 ? ehmmm.kliknem jablcko na lavom hornom rohu – O tomto pocitaci Mac – a vidim Mac OS X Lion 10.7.5 (11G56) a to mam uz aktualizovany softver .asi myslite ten najnovsi osx co je na app store,sak ? dakujem
24. septembra 2012 o 2:20 #327080majdy
Účastník (Participant)Áno myslíme ten najnovší OS X, čo je na App Store. Práve on prináša okrem iného aj spomínané poznámky ako jednu z noviniek. Inak to zrejme nerozchodíš.
24. septembra 2012 o 21:44 #327228akiba
Účastník (Participant)dakujem majdy.
ozaj, je tazke upgradovat novy osx na imac ? existuje nejake video kde by som odtial sledoval ako spravne upgradovat a tak ? viem ze sa tu raz pisalo,no ked som si to precital, hovoril som si no zbohom tolko klikat nebudem,co ak to pokazim a nebudem vediet to dat naspet.to ne,radsej video,ak vobec existuje.dakujem :-)24. septembra 2012 o 21:50 #327231majdy
Účastník (Participant)Neviem či existuje video (treba pozrieť napríklad na youtube), ale na tom nemáš ani poriadne čo pokaziť, zvládne to 10 ročné dieťa, tá inštalácia je na tri kliky a to je všetko v prípade že by šlo o update.
V prípade čistej inštalácie je to zložitejšie, ale možno istejšie. A myslím, že podľa menšieho návodu by nebol problém zvládnuť ani to.
Tu je jedno video, kde je vidno ako prebieha čistá inštalácia, samozrejme predtým si treba všetko zálohovať:
24. septembra 2012 o 21:57 #327235iMartin
Účastník (Participant)Akiba, na instalaciu noveho OS X je najtazsie zadat spravne heslo na tvoj ucet do App Store :) Rucim ti, ze jednoduchsiu instalaciu operacneho systemu si este nezazil.
1. Kupis (treba to spravne heslo ;)
2. Pockas kym sa stiahne
3. Dvojklikom otvoris (alebo sa to otvori same? uz si nepametam)
4. Potom tam je potvrdenie licencie a asi este nejake tlacidlo na potvrdenie
5. Cakas
6. Pocitac sa sam od seba sa restartuje
7. Cakas
8. Hotovo, nejake uvitanie, prihlasenie ako na starom systeme a vsetko mas tak ako si to nechalDaj vediet keby ta nieco prekvapilo.
Edit: Neodporucam ti robit cistu instalaciu, ani ja som nerobil. Nemyslim si, ze to robi nejaky extra rozdiel, skor je to placebo ;) Iba je to zlozitejsie a vela veci sa moze pokazit alebo prides o vsetky data ak na nieco zabudnes.
25. septembra 2012 o 22:54 #327470akiba
Účastník (Participant)majdy a iMartin dakujem za odpovede.
Uz mam novy osx leon 10.8 :-D, a konecne v docku mam novu aplikaciu- Poznamky,super :-) .inac,to upgrade som cakal ze to bude trosisku zlozite a nic,zvladol som to raz dva :-P a co ma prekvapilo ze upgrade bolo v slovencine,myslel som ze to bude v anglitcine,preto som potreboval video.este raz dakujemPS : mam este otazocku,co vsetko tu najdem v novom OSX ,poznamky a ….? niekde som cital ze pribudli nove a nove aplikacie,zatial vidim len jednu ako som uz spomenul Poznamky a teraz kukam pribudli aj Pripomienky a to je vsetko.
26. septembra 2012 o 0:34 #327499majdy
Účastník (Participant)Okrem pripomienok a poznámok nájdeš:
Messages – môžeš odosielať správy na iné iOS zaraidenia ako z iMessages a opačne, plus keď máš iphone vo vrecku a sedíš za macom a príde ti správa, môžeš odpísať rovno z macu, čiže automatická synchronizácia.
Game Center – môžeš hrať hry, porovnávať si skóre, vyzvať iných hráčov, atď.
Notification Center – notifikuje správy z messages alebo FB, pripomienky, zmeškané facetime hovory, nové maily, udalosti z kalendára, game center atď.
Vylepšený iCloud,
Vylepšené safari s iCloud Tabs a inými funkciami,
Kompletná integrácia Facebooku v systéme atď.26. septembra 2012 o 21:27 #327753akiba
Účastník (Participant)super majdy,dik.
vsimol som si na safari nejake zmeny,aj icloud tam pridali ale naco je to dobre? myslim si ze to nie je az take dolezite,ci ? icloud mail mam a je to supr vec.
a game center ? s klavesom mi vobec nejde,a ak by som chcel tak radsej dualshock,ten mi najviac vyhovuje.daju sa kupit taky ovladac na imac ? rad by som si zahral bioshock :-) .
a posledne co ma najviac zaujima je Notification center,tu aplikaciu som zatial este nevidel.idem to kuknut.26. septembra 2012 o 21:49 #327760peto7532159
Účastník (Participant)iCloud Tabs v Safari slúžia na to, že ak máš niečo napríklad rozčítane v Safari na Macu a musíš niekam odísť, tak napríklad v autobuse si otvoríš iCloud Tabs a zobrazia sa ti tam otvorené stránky na Macu (alebo iných zariadeniach)
Notification center je také, ako v iOS
26. septembra 2012 o 22:31 #327773majdy
Účastník (Participant)iCloud Tabs, tak ako píše peto, plus safari má viacej noviniek.
Notifikačné centrum nieje v podstate aplikácia, je to systémová záležitosť, nová vlastnosť. Môžeš si ju upraviť v nastaveniach a aj pridávať do nej rôzne veci, je to super inak veľmi :) Jedine čo mi vadí, je že maily oznámi iba keď je Mail.app zapnutá :/Bioshock si zahráš aj bez Game Center, zatiaľ som mu nenašiel veľké využitie je to len v zárodku ešte, aj na App Store je málo hier ktoré ho podporujú a to nehovorím o multiplatformových hrách, časom sa to ale určite zlepší a nejaké to príležitostné využitie si to u mňa nájde :)
Neviem či zrovna ten gamepad sa k macu dá pripojiť, ale napríklad taký Xboxový ide super (mám dva osobne), no Bioshocka by som určite hral skôr na klávesnici s myškou ako na gamepade, no ak si zvyknutý na gamepad, tak budiš :)27. septembra 2012 o 18:49 #327981akiba
Účastník (Participant)No tak to je super vec – iCloud Tabs safari, aj horna lista uplne na pravo – Centrum hlasenia ,paci sa mi to.Som rad ze som majitelom iMac a OSX 10.8 :-)
Moc ste mi pomohli,velmi pekne vam dakujem.27. septembra 2012 o 22:58 #328094majdy
Účastník (Participant)Rado sa stalo aj nabudúce :)
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.