Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › PowerBook G4 15″ – odisla doska?
- Toto téma obsahuje 9 odpovedí, 6 hlasov, a bola naposledny upravená pred 11 years, 1 months od
JaroM.
-
AutorPríspevky
-
20. apríla 2011 o 13:11 #77040
steele
ZablokovanýAhojte,
je dost pravdepodobne,ze sa tu zu podobny problem rozoberal, ale co som prehladal podobne temy, nenasiel som taku.
O co ide. Doma doma som mal PB G4 (v minulosti uz som riesil problem s tym,ze sa velmi zahrieval, ventilatory nejako velmi nechodili, dala sa nova pasta, tak to chodilo), lenze pred par dnami sa stalo to, ze zasmrdel a vypol sa a uz sa neda nastartovat. To zasmrdenie bude pravdepodobne z dosky, este som ho neotvaral, takze neviem, ci aj viditelne nieco vyhorelo, ale bojim sa, ze doska. Nemate niekto podobnu skusenost? Oplati sa ist do servisu, alebo nie?
Dik.20. apríla 2011 o 14:10 #260791sleepwalk3r
Účastník (Participant)v zaruke uz urcite nebude takze rozobrat to mozes. ale ak je odpalena doska tak sa urcite oprava neoplati. Ak by sa aj dali zohnat nahradne diely, cena by asi bola velmi podobna ako cena za novy macbook.
20. apríla 2011 o 22:14 #260854Anonymný
Neaktívnymne na iBook G4 1.42 zasmrdela DC-IN doska a jasne, ze to potom neslo.. objednal som dalsie dve z USA, tiez boli „sproste“ :), tak som im dohovoril pajkou a jedna z nich ide, teda ide aj book.
21. apríla 2011 o 9:52 #260902steele
ZablokovanýDik, som zvedavy, ci nieco zistim, ked to otvorim, ale radsej az po VN (Velkej Noci, pozn. autora). Este mi napadla otazka, len si to chcem potvrdit, PB bezi na zdroj len so zasunutou baterkou? Touz mam rozne konspiracne mysienky. :|
21. apríla 2011 o 10:22 #260907Anonymný
NeaktívnyPB bezi na zdroj aj bez baterie.
2. mája 2014 o 20:17 #382048JaroM
Účastník (Participant)Skoro na vyrocie po 3 rokoch sa vraciam k teme. PB G4 ani podla servisu na zdroj bez baterie nefunguje. 45W zdroj uz nevladze utiahnut bateriu, teda daj jej impulz na prebratie, kedze notebook dlhsie stal. V servise ho skusili dat na 65W zdroj, ze impulz dostala po nejakom case a dal sa aj startnut. Kedze to moj 45W zdroj uz nevladze tahat, tak je baterka „dead“. A zhanam tak nejaku pouzitelnu baterku do 15″ PB G4 Alu, pripadne 65W zdroj,a k by mal niekto v ponuke.
3. mája 2014 o 7:02 #382061joer
Účastník (Participant)Tuna si pozri baterku, neviem aky typ PB mas ale su ochotni to poslat aj na Slovensko. Pan Bartu je velmi zdielny a sikovny. Mal by tam mat aj zdroj pre tvoj PB. Mne poslal na Duo 230 co je uz riadne stara sunka.
Vela stastia.
http://www.maczone.cz/baterie-a-zdroje-apple-baterie_c692.html?page=23. mája 2014 o 7:06 #382063Jozef Remen
Účastník (Participant)Nechcem rypat, ale ma to vobec zmysel? Ten Powerbook ma celkovu hodnotu 0, tzn NULA eur. Investovat do toho kupou baterky, ktora bude v otaznom stave zmysel nevidim.
Ved ten Powerbook chudak je pomalsi na browsenie, nez iPhone 3GS, tak ja vam neviem hosi. Mal som ho, svojho casu, skvele zelezo, zarobilo mi to slusne prachy, ale to uz su rokyyyyy
3. mája 2014 o 9:20 #382071Anonymný
NeaktívnyJozef, zrejme nostalgia. Ja mam doma PWB G4 12″ v najvyssej konfiguracii a pouzivam ho uz len na jedno interaktivne CD z roku 1994. :) Inak, realne nepouzitelny, samozrejme.
4. mája 2014 o 21:03 #382166JaroM
Účastník (Participant)Dakujem vam vsetkym za nazory a pomoc.
V prvom rade, ano, je v tom kus nostalgie, kedze aj mne svojho casu vynikajuco posluzil.
Druha vec, kedze cestuvavam medzi BA a KE, nebudem musiet kvoli mailom vlacit notas z BA a staci mat v KE tento PB, pripadne do tasky zbalim iba iPad. Na maily a browsenie mi to vsetko paradne vystaci, okrem ineho. Baterku som nakoniec objednal cez eBay, bude to cina, za 26 € aj s postovnym, tak uvidime, cize cosi podobne ako maczone.cz. Verim, ze tolko si este zasluzi. :) K teme sa vratim hadam uz len ked dojde baterka a bude vsetko OK, alebo ked bude treba zdroj :) Potom uz mozno zvazim predsa len predaj, dalsie investicie do toho uz moc neplanujem. -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.