Porovnanie Androidu a iOS

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Porovnanie Androidu a iOS

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Autor
    Príspevky
  • #106262
    zane
    Účastník (Participant)

    Ahojte,

    Pouzivam iOS uz roky, Android som nikdy ani nemal. V sucasnosti ma laka skusit Galaxy s6 kvoli dobrym cenam v porovnani s iPhone 6, lebo teraz mam 4S a uz potrebujem novy…

    Chcem sa opytat, ci mi viete poradit ako to je s Androidmi v porovnani s ios po tej sw stranke – napr ci Android sa zacne spomalovat po case/sekat a pripadne ako to je s aktualizovanim na novsie androidy – napr teraz ak by som updatol 4S z iOS 7 na nejaku 8 alebo 9, tak by to tak sekalo ze by som to asi rovno vyhodil – je rovnaky problem u Androidov?
    Ale prosim o nejake konstruktivne rady :) (Nie typu chod do iOS, android je shit :D )

    Dakujem za rady :)

    #410348
    Swayne
    Účastník (Participant)

    Ja by som ti to takto povedal, z čisto empirického hľadiska… Poznám mnoho ľudí, ktorí prešli z Androidu na iOS. Avšak nepoznám nikoho, kto by z iPhonu prešiel na Android telefón.

    #410349
    iTuxx
    Moderátor

    Lenze tu sa inych rad, ako android je shit, nedockas. Budes si musiet vytvorit nazor sam, porovnanim videi na youtube alebo vyskusanim niekde v nayku.

    V kazdom pripade, ak mas teraz 4S, tak prechod na Samsung S6 bude dobry prechod. Je to dobry mobil. Celkovo, android 5.1.1 je velmi dobry system, minimalne za skusku stoji.

    #410350
    dfx
    Účastník (Participant)

    galaxy s6 ma zaostaly software. na youtube je porovnanie, ked s6 je pomalsi ako minulorocny iphone 6.

    touchwiz funguje ako windows 95 s programami pre DOS. Nevie vyuzit procesorove jadra a RAM stale obsadzuje a uvolnuje. Je to zalagovane a je tam vela programatorskych chyb.

    #410355
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

    Používam Android 5.1 Lollipop na Xperii a k iPhonu už by som sa nevrátil. Ale do S6 by som nešiel, resp. šiel ale nainštaloval by som hneď CM 12.1. Samsung príliš upravuje systém. Čím čistejší android tým lepšie.
    Na druhej strane treba rátať s chybami ako chyba 905 ktorá je stále v obchode play a znemožňuje sťahovanie aplikácii nad 1GB. Takýchto WTF chýb je tam viac, ale dá sa cez to preniesť.

    #410367
    joer
    Účastník (Participant)

    čokolvek s Andoidom je zabugovaný, zalagovaný, zavírený shit a casom sa ti to bude zhorsovat a zhorsovat. Že to má xy jadier a 8 Gb RAM je len dosledok toho aky je Android shitny system. Hruba sila na nedokonalost.

    #410368
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

    Skôr by som povedal, že je to hodne relatívne a záleží to na každého osobných preferenciách. Veľa ľudí na fóre už roky nevlastnilo Android smartphone.

    #410369
    Gren093
    Účastník (Participant)

    Zane, ak sa ti chce ist na Android tak odporucam SONY. Korejcov neodporucam, ich nepedantna korejska mentalita sa odraza na spokojnosti uzivatela. Ak tak, nahodit tam nejaku verziu cisteho androidu. Android ako software neni zly, ide o to co vyhladavas. Kedze moj primarny stroj je Macbook, s androidom by som si az tak nemohol vychutnat vsetky prepojenia co OSX s iOS ponuka.

    #410370
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

    Úplne vo všetkom súhlasím s Gren093. Xperie sú top.

    #410371
    Gren093
    Účastník (Participant)

    Sony nie je zla firma, zeru ich Korejci s Cinanmi. Trosku ma stvu ich polrocne iteracie zariadeni.
    Mimochodom, SONY ako jedna z mala firiem sa zameriava aj na starsie zariadenia, napriklad Xperia Z (Februar 2013) dostala 5.1.1.

    #410373
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    A taký Xiaomi?

    #410374
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

    Šaomi je dobré keď potrebuješ vysoké HW vlastnosti a nízku cenu. Ale malo nejaký problém s určitými pásmami LTE.

    #410377
    Kendy
    Účastník (Participant)

    Ja momentálne mám s6 aj iPhone 6 co sa týka systémov každý ponúka niečo čo iný nie. Zatiaľ spokojnosť s s6 systém je rýchli uvidíme dokedy. Výhoda iPhone je že si drží cenu oproti samsungu. Je to na tebe ktorý systém ti vyhovuje každý má niečo do seba. Mal som nedávno aj note 4 ale táto s6 mi viac vyhovuje. Len na záver všetko záleží od toho čo ti viac sadne

    #410378
    Ronald
    Účastník (Participant)

    Osobne používam dlhé roky obe zariadenia t.j. aj iOS aj Android. iPhone (momentálne ešte 4S) mám ako vlastný telefón, a Galaxy (S2 a potom S4) ako firemný. Obmedzovalo ma pripojenie k PC t.j. posielanie, čitanie SMS z PC, ich archivácia a pod. Napriek tomu, že teraz už Apple túto možnosť ponúka, v živote v zamestnaní takéto stroje mať nebudem, tak som nútený naďalej použivať aj Android. Písal som naschvál nútený, nakoľko by som Android veľmi rád vymenil za iPhone. Používam ich minimálne 3-4roky súčasne a ja si proste s Androidom nerozumiem. Nie som už puberťák, pracujem s PC 20rokov a používam mobil odkedy sa prvý na SK objavil. iPhone mi ponúkol po dlhej dobe to, čo som čakal. Spoľahlivý, trvácny a jednoduchý telefón, ktorý robí presne to, čo od neho chcem a normálne mám dojem, že to funguje aj opačne :D Po nákupe iMac-u domov využívam plný potenciál spolupráce operačných systémov iOS a OSx, iTunes, synchronizácie a pod. Android zas povoľuje snád všetko, čo dnes moderná éra ponúka. Obrovský market pre aplikácie, možnosti úprav, ladenia, pripojenia, nastavenia a hlavne nesmierne množstvo telefónov v roznych cenových kategóriách, niekedy naozaj za výborné ceny. No napriek tomu sa mi zdá celý systém komplikovaný a proste univerzálny, čo sa odzrkadľuje na negatívnom fungovaní na roznych hardwareoch aj napriek gigantickým hardwareovým parametrom telefónov a komplikovanejšom používaní (pre mňa subjektívne, v porovnaní iOS). Takže ak más chuť skúsiť a naučiť sa niečo nové, tak do toho choď. Ak Ti iOS vyhovuje, zvykol si si na jeho intuitívne používanie, vieš s ním narábať aj po slepiačky, tak prechod bude podľa mojho názoru ťažký.

    #410407
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Problem Androidu je obrovska roztriestenost platformy. Pre vyrobcov je to typu „predaj a zabudni“, tzn., ze novych verzii Androidu sa nedockas. Ani v pripade VAZNEJ bezpecnostnej chyby.

    Takisto (v pripade Samsungu obzvlast) je problem, ze nedostavas cisty Android, ale nieco s nadstavbou, ktora je neraz tazky pruser po kvalitativnej stranke.

    Po case sa to a to kazdy Android bez vynimky zacne spomalovat a sekat.

    Dalsi problem – ani u jedneho vyrobcu nedostanes VSETKO v jednom baleni ako u iPhone. Co tym myslim? Nuz, vyrobca A model X ma dobry fotak ale zle prevedenie. Vyrobca B model Y ma dobre prevedenie ale zly fotak. Obaja vyrobcovia kaslu na updaty, ale vyrobca C ma dobre updaty a skore. Ale ma zly fotak aj prevedenie. Tak si vyber.

    V neposlednom rade prides o zasadne vyhody iOS – previazanost s OS X, kompletne riesenia vratane doplnkov a HW snad na cokolvek, 100% podpory v aute (tym myslim komplet ovladanie hudby a hovorov), iCloud a synchronizacia a vela, vela ineho.

    Castym problemom u Androidu je SW kompatibilita oficialnych aplikacii (hier obzvlast). Skratka nieco funguje len na vybranych modeloch a hotovo.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.