pomozte laikovi

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software pomozte laikovi

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Autor
    Príspevky
  • #66885
    Allan
    Účastník (Participant)

    som uplny laik co sa tyka apple, a chcel by som sa spytat ci sa da nainstalovat os x aj na ine notebooky ako len apple (idem si kupovat HP-kvoly techn. vyb., ale chcel by som op. sys od apple)

    #189967
    coyot
    Účastník (Participant)

    Legalne nie.

    #189969
    ivan.m
    Účastník (Participant)

    budes mat problemy: wifi, bluetooth, ethernet, display vystup… bla bla bla. Ked chces OSX tak jedine s macom

    #189972
    igino
    Účastník (Participant)

    Viem, ze HP ta laka cenou, pripadne ako pises tech. vybavou. V prvom rade sa zamysli na co ten notas vlastne potrebujes. Ak na nejaku konkretnu pracu, pre ktoru su programy len pre Win, tak pouzivaj Win. V ziadnom pripade to neber ako odhovaranie. Ak si sa vsak z nejakeho dovodu rozhodol pouzivat MacOS X (co ti samozrejme chvalime) porozmyslaj skor nad tym, ci by nebolo lepsie kupit rovno Apple pocitac. Ono ta tech. vybavenost ako pises sa inak sprava pod Win, kdezto apple ma system a zelezo idealne zladene a to je jeho hlavna prednost. Ver tomu, ze aj so slabsim/starsim zelezom budes podavat vacsi vykon v porovnani s nadupanym HP. Takze skus sa kludne tu na fore poobzerat v sekcii BAZAR po nejakom lacnejsom Macbook-u, pripadne Macbook-u White (najnizsia trieda – avsak aj s tym budes max spokojny) a uvidis, ze neolutujes. Je nas tu kopec co pouzivame 3-5 rokov stare notebooky a zatial malokto ma dovod menit. Jedine snad ludia s ne-intel procesormi budu prechaadzat na nieco nove. Ale mozno sa mylim. Osobne mam MacbookPro, stary 2 a pol roka a Macbook White stary viac ako 3 roky a nemam dovod ich menit. Idu ako hodinky.
    A presne ako pise ivan: os x na hp ti moze sposobit len nervy a zbytocne ta od tohto systemu odradit. Tot moj nazor

    #189995
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    Ak by ta aj napriek tomu lakal OS X na nepodporovanom hardware tak by si mal zavitat na http://www.osx86project.org/
    Instalovat OS X na ne-apple hardware je ale v rozpore s licencnymi podmienkami.

    #189996
    Allan
    Účastník (Participant)

    no chcel som som to na grafiku, praca s hudbou webdesign, atd…ale obcas by som si chcel zapnut tu nejaku novsiu hru, a pri macbookoch sa mi nepaci napr graficka…

    a bude mi to robit velke problemi ak prechadzam z win na mac?
    alebo mam ostat na win…lebo novy mac by ma mohol vyst na takych 580 €…ale to hp tiez tak a parametrovo sa mi zda dobre…

    #189998
    igino
    Účastník (Participant)

    Na hry si kup hernu konzolu. Nebude ta trapit graficka karta pri hrach, ktore este len pridu, herne ovladace (joysticky) a pod. A notas si kup na serioznu robotku plus hudbu, videjko a pod.

    #190000
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    tak ak to chces aj na hry a na pracu tak neviem ci ta bude tesit ze sa ti hocikedy zosype, pripadne ti nebude fungovat siet alebo na nejakej nadupanej grafike vobec nerozchodis OpenGL. Fakt ze OS X na PC (alebo hackintosh) ma mnozstvo problemov a much aj ked – da sa najst aj taka konfiguracia ktora by molo z 99% fungovat. Problemy nastavaju az pri updatoch.

    Prechod z win na mac je jednoduchy. Horsie to je v opacnom smere. Myslim ze neexistuje mnoho ludi ktory by dobrovolne presli z os x na win.

    Posledna vec: Mac neni urceny na hry. Ano existuju an to gamesy ale primarne to je na pracu. Rovnake hry vacsinou funguju lepsie pod windowsom ako na macu.

    #190001
    Allan
    Účastník (Participant)

    ale pri hp by som to mal 2 v 1…

    #190004
    Allan
    Účastník (Participant)

    a keby som chcel ho trochu upravit (vid tu grafiku) nasiel by som na to casti? alebo musia byt nejake specialne?

    #190006
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    chcel by si “upravit” macbook ?? tak tu mas dost smolu viac menej. maximalne tak mozes vymenit disk alebo RAM… pripadne este keby si sa v tom chcel fakt sprtat tak si mozes vymenit pokazenu bletooth/wifi kartu alebo opticku mechaniku.

    Urcite sa tam neda (nejak jednoducho) strcit “lepsia” graficka karta alebo rychlejsi procesor (ten je priletovany o maticnu dosku).

    #190013
    Allan
    Účastník (Participant)

    aha dik za rady…
    dostal som este jeden napad kupim si teda asi nejaky starsi apple notebook, a popripade nejaku hp zostavu, a budem mat aj jedno aj druhe a problem je ukonceny…

    #190029
    igino
    Účastník (Participant)

    Allan. Spravne rozhodnutie. Akurat ak chces to hp pouzivat na hry tak pri cene Win notasov by som naozaj rozmyslal nad napr. PS3. Navyse pripojis k telke, k monitoru a to uz je iny zazitok. :-D
    Ale tu volbu kupy starsieho macbook-u ti asi vsetci chvalime. Verim, ze sa budes vytesovat.

    #190036
    Anonymný
    Neaktívny

    napisal hp zostavu: to je asi desktop ne?

    #190040
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    @igino > na PS3 sa horsie stahuju plne hry na “odskusanie” ;)

    #190041
    igino
    Účastník (Participant)

    sleepwaler: to mas pravdu, tiez som mal obdobie, ked som toho musel mat na disku co najviac, ale aj tak som zvycajne skoncil mozno pri 2-3 hrach, ktore som hraval a to som bol ochotny kupit aj original. Navyse dnes sa uz nehram, hraju sa moje deti, hoci priznam sa, nejaky zavod na autach by som si obcas zamastil :D (na vymazanie hlavy). A nad tou PS3 rozmyslam ako nad komplexnym riesenim. Blue-Ray prehravac, herna konzola, uloziste hudby s pripojenim na zosik, fotky a tak. Tak ako som uvital iPhone kvoli all-in-one zariadeniu (aspom pre moje potreby), by sa z tohoto stala stanica na domacu zabavu.
    Inak ked sme pri tom, strasne rad by som od Apple-u mal v ponuke nejaky notas s 11,1 alebo pripadne 12″ obrazovkou, nie tablet, ale notas s klavesnicou. Bez mechaniky. Mam 15,4 a obcas pozeram po 13″MBP. Vonkajsimi rozmermi vsak je medzi nimi maly rozdiel. Mam MBP 15,4 posledny pred unibody a ten je voci novsim mensi.

    #190045
    V
    Účastník (Participant)

    HP uz nie je pre mna relevantny hrac, co sa tyka NB.
    Kazdemu PC-beznemu-uzivatelovi odporucam notebooky Toshiba a Dell. Modely od 500 eur vyssie a pri DELLi kadejake tie ich sluzbicky (co mi v zahranici pred par rokmi zachranilo krk).
    Ani na jedno NEDAVAT OS X.
    Just my 2 cents a snad laikovi pomohli :)

    #190046
    win2mac
    Účastník (Participant)

    Mam MacOS X Tiger na starom Acer notebooku, ale je to viac experiment ako seriozne riesenie. Pouzivam to viac menej len na surfovanie, ked mi decka obsadia iMac :) Okrem licencnych zalezitosti je fakt, ze nie na kazdom PC to rozchodis, ale ako ti tu uz radili pozri sa najskor na http://www.osx86project.org/ Ak ti to stoji za tu namahu, cas a neisty vysledok, skus to. Hry na Macu idu, ale je ich menej ako na PC. A emulacia nie je to prave orechove, mozno este tak bootcamp, ale neskusal som. Tiez som toho nazoru, ze na hry su hracie konzoly a na ostatne (hudba, praca, grafika atd.) Mac. Ludia kupuju lacne notebooky v domneni ze usetria, ale kupuju si len mrznuce plastove shity, s ktorymi stravia viac casu ich udrziavanim v chode ako pouzivanim. Prechod na Mac je relativne easy, chod do toho. Neolutujes.

    #190047
    raul
    Moderátor

    sleepwalker: krasne povedane :D

    #190050
    xRiCky
    Účastník (Participant)

    Kedze tu nikto nespomenul dost zavaznu informaciu pre nasho laika tak ju spomeniem ja. Na PC ci uz desktop alebo notebook nerozchodis legalne 100 percentne fungujuci system OS X ale na masine od Apple si mozes s kludom nainstalovat akykolvek OS, tz. Windows, Mac OS (predinstalovany) alebo Linux a pri zapinani notasa si mozes vybrat do ktoreho systemu chces nabootovat (a tym padom mozes hrat na Wine hry, hoc su aj na Mac OS X ale nie tolko ako na Win). Takze nie HP je 2v1 ale prave Mac je 2v1 lebo obe systemy funguju a ked das aj legalny Windows tak mas vsetko licencne v poriadku. A ako spominali, MacBook je sice drahsi ale je to kvalita, spracovanie (hlinik), software (nemrzne, netreba preinstalovavat kazde 3 mesiace atd.)…takze by som na tvojom mieste sa vy…toto na HP a kupil hoci bazarovy MB alebo novy ak mas peniaze.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.