pomoc: problem s particiami sposobeny bootcamp-om

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software pomoc: problem s particiami sposobeny bootcamp-om

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    Príspevky
  • #57229
    Hector55
    Účastník (Participant)

    prosim o pomoc!

    chcel som si na macbook nainstalovat cez boot camp XP okna. cize pekne som ho spustil, dal som vytrvorit 5GB particiu. vsetko prebehlo ako malo (pravdepodobne), az mi vyskocilo nech zresetujem pocitac power buttonom. reset som spravil, no aj ked bolo instalacne cd vlozene, nic sa nedialo.

    ked teraz spustim boot camp, zobrazuje mi taketo sialene cisla, a ked dam znova tlacitko partition, macbook zamrzne a treba ho natvrdo zresetovat power buttonom
    http://img148.imageshack.us/my.php?image=screencapturesj4.png

    cize vysledok – os x slape v pohode, no z HDD mam o 5GB menej miesta (co clovek pri 80GB HDD skutocne postrada) skusal som disk utitlity – tam mam iba jednu particiu, na ktorej je OS X – disk ma 74,5GB, particia Macintosh HD ma 74,21GB cize velkost v podstate sedi.

    zo zobrazenych udajov mi vypliva, ze ta particia co vytvoril boot camp je zaratana medzi USED space.
    VIETE MI PROSIM NIEKTO PORADIT, AKO SI SPRISTUPNIT TYCH 5GB MIESTA? budem velmi vdacny za akukolvek radu…

    #122227
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Hej, tento problem sa vola kernel panic, je to preto, lebo zblbol bootcamp leoparda a nevytvoril particiu. Pohladaj si na nete, o com je to ak ta to zaujma ak nie, dam ti jednoduchy navod.

    Ide o to ze na disku mas 5GB nezadeleneho miesta. Spusti notebook a drz alt. Strc Leoparda DVD instalacne a nabootuj z neho. Potom daj disk utility a tam daj Chceck permitions.. Opravi ti to nezadelene miesto … Znova budes mat povodnu kapacitu.

    Potom skus znova bootcamp a mozno ti uz konecne vytvori particiu.

    Ja som mal rovnaky problem, 3X sa bootcampu nepodarilo spravit particiu. Je to preto, lebo treba defragmentovat disk. Najlepsie je na to Idefrag, ale musis ho nahodit na bootovacie CD, ak nevies ako napis mi.

    DOLEZITE : disk utility aj idefrag treba spustat z CD/DVD, lebo ak spustis leoparda, tak ti nedovoli urobit potrebne zmeny na disku.

    mimochodom, cosi podobne je v teme, kde som pisal aj ja : http://forum.www.macblog.sk/discussion/2491/

    #122228
    Hector55
    Účastník (Participant)

    ufff, kompi, kebyze som zenska tak ta asik vybozkavam :)) moc krat vdaka, idem hned vyskusat!

    //taaakze disk uz ma volnu kapacitu taku, aku ma mat… bolo treba dat ale repair dsk, nie permissions.
    problem bol : invalid volume free block count (It should be 4312386 instead of 2913846)
    prave idem vytvorit disk s idefragom… potom napisem ako to dopadlo

    #122243
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Ved ja som myslel repair disk,, nie rapir permissions, ja hlava bukova .. pravdu mas, som rad, ze aj tebe pomohlo…

    Mimochodom ked vytvoris disk (aj by som ti ho poslal ale ma okolo 800 MB) na defragmentovanie, plna defragmentacia potrva daku tu hodinku :(, aspon ja som cakal skoro 5 hodin na svojej 120tke disku.

    Daj vediet, ci sa podarilo, a ak pojde, tak napis vsetkym mudrlantom do druheho fora :), ktori tvrdili, ze tomu hovno rozumiem :)

    #122249
    Hector55
    Účastník (Participant)

    ndpc, problem… trochu som googlil ako spravit ten bootovatelny disk a nakoniecom som teda cez Coriolis CD Maker spravil startovaci disk s iDefragom.
    nabootoval som, nastavil som full defragmentation, spustil som, ze nech too bezi cez noc. prebehlo par procesov, az to zamrzlo na defragmentacii Calatog-u. myslel som, ze to tak len dlho trva… cize nechal som to bezat celu noc. teraz vstanem, pozeram, zamrznute na tom istom mieste. vravim si do certa! nic ine sa nedalo spravit, len vypnut power buttonom – program nereagoval.

    A TERAZ TA HORSIA CAST. restartnem macbook a on sa nechce nastartovat, teda nabootujem do disk utility a len pozeram! JA NEMAM NA DISKU ZIADNU NAFORMATOVANU PARTICIU! disk je podla disk utility PRAAAAAAAAAAAAAAAAZZZZZDDDDNNNNNYY!

    …a co teraz…?

    //uf, super, asi na stvrty reboot sa to disk utility podarilo najst… dal som oopravit povolenia a disk – podarilo sa mi aj normalne nabootovat.
    druhy krat som si vypalil disk s iDefragom (co ked je ten prvy chybny, vsakze) a spustil som ho. momentalne som zasa zamrznuty na zaciatku defragmentacie Catalog-u iba s jedinym rozdielom – tentokrat sa mi tam objavila aj beach ball. opat som skusal full defrag. verziu iDefrag-u mam 1.6.1 – jedina na BS, co ma funkcne SN a aj ju niekto seeduje. idem to opat natvrdo vypnut a dufam, ze este nabootujem.

    //okej, tak skusal som aj ine rezimi defragmentacie… ked pride na rad fyzicke presuvanie suborov, iDefrag zamrzne a treba natvrdo restartovat. lenze potom sa neda nabootovat system, cize treba nabootovat z instalacneho disku do disk utility, kde treba opravit disk aj permissions. ale samozrejme, disk utility particiu Macintosh HD najde asi az po troch minutach, nie hned ako sa nastartuje. potom po oprave vsetkeho sa uz da v pohode nabootovat :)

    predpokladam, ze asi nikto nebude vediet, cim to je sposobene, vsakze :)

    #122257
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Vidim, ze si sa dostal do daliseho levelu :), ja som mal to DVD spravene cez coriolis a vsetko islo normalne, pekne defragmentovalo aj compact aj Full defrag..

    Ale vidim, na tvojom disku naozaj bude daka dalsia srandicka, ktora nechce pustit dalej. Co uz s tym narobis, asi vela nie. Ale vzdy je moznost..

    Kratsia : Z leoparda instalacneho DVD spustis disk utility a sprav particiu takto, potom len po restarte nabootuj XPcka a pri instalacii nezabudni naformatovat particiu (disk utility sprav FAT 32 a v XP instalatore ju naformatuj, ja ked je to znova len Quick format FAT 32). A mas hotovo.

    Dlhsia : Odzalohuj data, naformatuj disk a nahod nanovo leoparda, potom hned particiu cez bootcamp a potom si doinstaluj vsetko.. cista instalacia tomu vzdy pomoze, … aj ked je to riesenie, ktore asi kazdeho nasere.

    PS : to je tak, bavkanie sa s particiami na MACU je vzdy super.. Hlavne ak potrebujes resize partition, pre XPcka, to je jednoduchsie ich znova nainstalovat.. Lebo kym poskusas vsetky programy a zistis ze ani jeden nejde, potom sa na to vykasles a spravis to takto.

    #122264
    Hector55
    Účastník (Participant)

    aaach to is mi dal chrobaka do hlavy :)) idem to pekne krasne nacisto preinstalovat, budem mat co robit donoci.. :)

    a ked ti niekto povie, ze to s defragmentaciou nema nic spolocne, v klude ho posli… nooo… do zadnej zasti tela :) teda, odporucam poouzit tu neslusnejsiu verziu :)

    okej ja idem robit komplet reinstal, potom dam vediet ako to dopadlo. aaa diki za rady :)

    #122268
    XcoRpi
    Účastník (Participant)

    Oprava práv súbor fakt neni dobré vykonávať z inštalačného DVD Leoparda, iba v krajných prípadoch, viz článok Maroša :

    https://www.macblog.sk/zaciname/vsetko-o-oprave-prav-suborov-721.html

    Myslím, že sa to dá v pohode spraviť i cez disk utility v už inštalovanom systéme. Leopard už dokáže za behu rozdelovať dis. Až potom spustit opravu práv súborov.

    #122270
    Hector55
    Účastník (Participant)

    uz to je bezpredmetne, prave sa instaluje na macbooku cista instalacia…

    no az teraz som si ja sprosty uvedomil, ze som si neodzalohoval iPod..:(( nic prijemne.
    Neviete mi niekto odporucit nejaky dobry program na zkopirovanie hudby (a videi, ak je mozne) iPod—>Mac, s ktorym mate osobne skusenosti? Resp. skusali ste uz niekto program SENUTI? Nerad by som skusil nejaky program, ktory (poviem blbost) nepodporuje verziu fw 1.3 a zmaze mi obsah.

    #122271
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Kopirovat ipod ?
    Da sa to urobit aj takto, ked uz bude bootcamp nainstalovany, v XPckach daj zobrazit systemove a skryte subory a na ipode v ipod control skrytom adresare najdes vsetko co mas na ajpode, a rovno vykopirujes. MP3 maju sice zmenene nazvy na 4 miestne nazvy, aleje to jedno, lebo ked ich supnes do itunes, nazvy albumov a ostatne data vo vnutri empetrojek su tam, takze pohoda.

    Poradil by som ti program, ziaden mi nerobil problem, takze aky pouzijes je na tebe, ten senuti je tiez OK, momentalne ho pouzivam, nerobil ziadne problemy …

    #122272
    Hector55
    Účastník (Participant)

    uf super, skusim ten senuti.. momentalne taham aktualizacie systemu a instalujem programy. zachvilu sa pustim do toho boot campu

    // noo, tak potesujca sprava, boot camp vytvoril particiu tak ako mal :) len mi nehce zobrat Windows XP SP2 Corporated (stiahnuty…). takze budem musiet nejako poriesit este toto.

    Ale kazdopadne som ti vdacny za uzitocne rady, velmi mi pomohli :)

    #122303
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Tak vela zdaru. Schuti si zapar nejaku tu hru…

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.