POMOC: Macbook Pro (early 2008) čierny displej pri štarte

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware POMOC: Macbook Pro (early 2008) čierny displej pri štarte

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    slimak
    Účastník (Participant)

Ahojte,
    chcel by som sa opýtať v čom môže byť problém, pracoval som na mojom Macbook Pro (early 2008) cca 5 hodín, potom som odišiel mimo, Macbook šiel do sleepmodu, avšak, keď som sa vrátil a prebudil ho, monitor ostal čierny! Stlačil som na 5 sec. Power button aby som ho vypol! Potom znova zapol a opäť sa situácia opakovala! Stále čierny displej! Žiadne jablko pri spustení, žiadny zvuk! Len počítač ide, ale bez monitora. Prosím o pomoc, ďakujem za akékoľvek rady!

Kamenosaurus
    Účastník (Participant)

Vyzera to tak, ze ti odisla zakladna doska, macbooky s grafikou nvidia 8600 z roku 2007/2008 tym casto trpia. Jedina moznost je tu dosku vymenit. Apple by mal poskytovat nahradu aj mimo zaruky (vid clanok http://support.apple.com/kb/ts2377)

slimak
    Účastník (Participant)

Preboha! Až tak? Bude to mať vplyv aj na dáta uložené na hdd?

Io (:
    Účastník (Participant)

Skus ho zapojit na externy monitor ze ci ti pojde:)

slimak
    Účastník (Participant)

Nemám k tomu kábel :( Nechápem to, nič mu nebolo, pol dňa fungoval ako vždy a odrazu toto. Je možné že to môže byž dačo s monitorom? Avšak vôbec nevydáva zvuk. V návode píšu nech stlačím spolu s powerbuttonom aj alt (option), avšak potom tam opisujú nejaký symbol šípky čo sa má zobraziť, no ja mám čiernu obrazovku, mne sa nezobrazuje nič. Servis je asi najriešenie že? Ďakujem vám za rady.

Matys
    Účastník (Participant)

možno blbosť jas nieje znížený ?

slimak
    Účastník (Participant)

Matys – To ma napadlo tiež, ale jasom to nebude. Najmä, ten zvuk pri zapínaní tam vôbec nie je. Počuť len taký šramot, alebo čo, keď sa nakloním ku klávesnici, proste akoby dačo načítaval alebo otváral. Ešte možno, keď som ho vypínal powerbuttonom po 5 sekundách, tak vydá taký tichý píp a vypne sa.

effiks
    Účastník (Participant)

@ Slimak: napis mi na ing.milan.solovic@gmail.com na 99% ti budem vediet s nim pomoct.

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

@effiks
    je to nieco tajne ze to nemozes napisat sem ?
    mozno by si pomohol viac ludom ktory budu mat podobny problem ..

effiks
    Účastník (Participant)

nemam cas to tu stale sledovat a nba maili som stale.. ked zistim a pomozem naozaj realne mozem vypisovat. zatial je to na diagnostiku maximalne.

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.